Gezondheid

Kijken: Stervende tiener herstelt nadat zijn moeder hem cannabis geeft

Help door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers pleiten voor onderzoek naar de effecten van cannabis op kankercellen nu blijkt dat een Britse jongen die de drug van zijn moeder kreeg de ziekte heeft overleefd.

Callie Blackwell zei dat ze besloot om haar zoon Deryn, die leed aan een zeldzame, agressieve vorm van leukemie, cannabis te geven om zijn pijn te verzachten terwijl hij in het ziekenhuis wachtte op zijn dood.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Dokters wilden hem geen cannabis voorschrijven en dus besloot Blackwell de drug dan maar te kopen van een dealer. Thuis maakte ze er cannabisolie van.

Zo goed als genezen

“Ik dacht bij mezelf: wat heb ik te verliezen? Hij is stervende,” zei ze in het Britse tv-programma This Morning. “Ik stond versteld van het resultaat. Dit had ik nooit verwacht.”

“Ik wilde het de hele wereld vertellen, het met iedereen delen, inclusief de dokters, zodat zij er anderen mee zouden kunnen helpen, maar ik wist dat het te gevaarlijk was,” vervolgde ze.

Deryn werd na zijn diagnose onderworpen aan chemotherapie en radiotherapie, maar dat mocht niet baten. Artsen zeiden dat ze niets meer voor hem konden doen.

De inmiddels 17-jarige Deryn herstelde echter langzaam maar zeker en is inmiddels zo goed als genezen. Hij werkt nu als kok.

Meer onderzoek

Wai Liu van de St George’s University of London heeft onderzoek gedaan naar de antikankereigenschappen van stofjes die in cannabis worden gevonden, waaronder CBD en THC.

In het laboratorium hebben we gezien dat deze bestanddelen de strijd aangaan met kanker, aldus Liu.

Peter McCormick van de Universiteit van Surrey zegt na het bestuderen van deze case dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de werking van cannabis.

Miljoenen

“We moeten meer onderzoek doen om te begrijpen wat er precies gebeurt,” zei hij.

De Oxford-universiteit heeft onlangs miljoenen opzij gezet voor onderzoek naar de drug.

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten niet van plan te zijn om de ‘schadelijke drug’ te legaliseren.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
7 jaren geleden

Gewoon voorschrijven of zelf kopen dat is toch zo logisch als wat , zeker als je kanker hebt wat heb je dan te verliezen niets .
Onderzoek is goed maar ondertussen uiteraard dat spul gaan gebruiken . Baat het niet dan heb je het in ieder geval uit geprobeerd .

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Het is een grove schande en totaal beschamend dat een overheid en rechterlijke macht zich als verlengstukken van de farmaceutische industrie gedragen en mensen verbiedt cannabis te kweken om daar medicinale olie van te maken, waarmee men tracht een ziekte te bestrijden of het/een leven te redden.

De overheid wil niet dat u afwijkt van de reguliere geneeskunde en bepaalt dat u geneest volgens haar regels, wetten en ideeën. De overheid is niet alleen bezig uw leven financieel te slopen, maar bepaalt ook hoe ze uw gezondheid sloopt.

De overheid waarschuwt haar slaven kudde graag, maar deze zou ook niet misstaan: “Pas op, de overheid ontneemt u het recht uw leven of dat van anderen te redden!”….Dit is één van de vele waarschuwingstekst die op iedere straathoek te lezen zou moeten zijn.

Tijgerpanty
Tijgerpanty
7 jaren geleden

Sorry maar hoe kan je nou iets wat puur natuur is “drugs” noemen.
Ik moet altijd een beetje lachen om mensen hun domheid, wanneer ze roepen dat cannabis slecht en uit den boze is…terwijl ze die zelfde dag weer genieten van hun glaasje wijn.
Ik begrijp nog steeds niet waarom alcohol (harddrugs) maatschappelijk geaccepteerd is en cannabis niet.
Alcohol kan heel veel problemen veroorzaken qua gedrag en staat samen met tabak stipt bovenaan op de drugslijst met de meeste doden per jaar. En cannabis? Nog nooit iemand aan gestorven…

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

En dat is dus waarom je ze snel Cannabis olie moet geven!

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x