Gezondheid

Kijken: Stervende tiener herstelt nadat zijn moeder hem cannabis geeft

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers pleiten voor onderzoek naar de effecten van cannabis op kankercellen nu blijkt dat een Britse jongen die de drug van zijn moeder kreeg de ziekte heeft overleefd.

Callie Blackwell zei dat ze besloot om haar zoon Deryn, die leed aan een zeldzame, agressieve vorm van leukemie, cannabis te geven om zijn pijn te verzachten terwijl hij in het ziekenhuis wachtte op zijn dood.

Dokters wilden hem geen cannabis voorschrijven en dus besloot Blackwell de drug dan maar te kopen van een dealer. Thuis maakte ze er cannabisolie van.

Zo goed als genezen

“Ik dacht bij mezelf: wat heb ik te verliezen? Hij is stervende,” zei ze in het Britse tv-programma This Morning. “Ik stond versteld van het resultaat. Dit had ik nooit verwacht.”

“Ik wilde het de hele wereld vertellen, het met iedereen delen, inclusief de dokters, zodat zij er anderen mee zouden kunnen helpen, maar ik wist dat het te gevaarlijk was,” vervolgde ze.

Deryn werd na zijn diagnose onderworpen aan chemotherapie en radiotherapie, maar dat mocht niet baten. Artsen zeiden dat ze niets meer voor hem konden doen.

De inmiddels 17-jarige Deryn herstelde echter langzaam maar zeker en is inmiddels zo goed als genezen. Hij werkt nu als kok.

Meer onderzoek

Wai Liu van de St George’s University of London heeft onderzoek gedaan naar de antikankereigenschappen van stofjes die in cannabis worden gevonden, waaronder CBD en THC.

In het laboratorium hebben we gezien dat deze bestanddelen de strijd aangaan met kanker, aldus Liu.

Peter McCormick van de Universiteit van Surrey zegt na het bestuderen van deze case dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de werking van cannabis.

Miljoenen

“We moeten meer onderzoek doen om te begrijpen wat er precies gebeurt,” zei hij.

De Oxford-universiteit heeft onlangs miljoenen opzij gezet voor onderzoek naar de drug.

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten niet van plan te zijn om de ‘schadelijke drug’ te legaliseren.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
5 jaren geleden

Gewoon voorschrijven of zelf kopen dat is toch zo logisch als wat , zeker als je kanker hebt wat heb je dan te verliezen niets .
Onderzoek is goed maar ondertussen uiteraard dat spul gaan gebruiken . Baat het niet dan heb je het in ieder geval uit geprobeerd .

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Het is een grove schande en totaal beschamend dat een overheid en rechterlijke macht zich als verlengstukken van de farmaceutische industrie gedragen en mensen verbiedt cannabis te kweken om daar medicinale olie van te maken, waarmee men tracht een ziekte te bestrijden of het/een leven te redden.

De overheid wil niet dat u afwijkt van de reguliere geneeskunde en bepaalt dat u geneest volgens haar regels, wetten en ideeën. De overheid is niet alleen bezig uw leven financieel te slopen, maar bepaalt ook hoe ze uw gezondheid sloopt.

De overheid waarschuwt haar slaven kudde graag, maar deze zou ook niet misstaan: “Pas op, de overheid ontneemt u het recht uw leven of dat van anderen te redden!”….Dit is één van de vele waarschuwingstekst die op iedere straathoek te lezen zou moeten zijn.

Tijgerpanty
Tijgerpanty
5 jaren geleden

Sorry maar hoe kan je nou iets wat puur natuur is “drugs” noemen.
Ik moet altijd een beetje lachen om mensen hun domheid, wanneer ze roepen dat cannabis slecht en uit den boze is…terwijl ze die zelfde dag weer genieten van hun glaasje wijn.
Ik begrijp nog steeds niet waarom alcohol (harddrugs) maatschappelijk geaccepteerd is en cannabis niet.
Alcohol kan heel veel problemen veroorzaken qua gedrag en staat samen met tabak stipt bovenaan op de drugslijst met de meeste doden per jaar. En cannabis? Nog nooit iemand aan gestorven…

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

En dat is dus waarom je ze snel Cannabis olie moet geven!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

30
0
We lezen graag je reactie!x