BuitenlandCorona

EU-coronafonds: ‘Nederland krijgt NIETS, Italië 27,4 miljard!’

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Europese Commissie heeft 100 miljard euro opzij gezet om de werkloosheid als gevolg van de coronacrisis te bestrijden. 15 landen hebben inmiddels een beroep gedaan op dit EU-coronafonds. De landen maken aanspraak op ruim 80 miljard euro aan leningen. Het grootste deel van dat bedrag gaat naar Spanje, Italië, Polen en België.

Nederland maakt geen gebruik van de regeling. Den Haag kan vanwege zijn lage staatsschuld – tot voor de coronacrisis – wel goedkoop naar de markt om werkloosheidsprojecten te financieren, schrijft het FD.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het plan heeft de naam ‘Sure’ gekregen, wat staat voor state-supported short-time work, oftewel werktijdverkorting met steun van de overheid. Voor Sure zijn garanties nodig van de EU-lidstaten. Nederland zal ongeveer 1,3 miljard bijdragen. Daar gaan onze miljarden weer.

“De verdeling van het EU-noodpakket blijft telkens maar verbazen. Nederland krijgt NIETS, Italië krijgt 27,4 miljard euro! Hoe kan het toch dat Zuid-Europa WEER als enige profiteert van dit fonds? Wat is er gaande binnen de Europese Commissie? De Commissie gaat dus mee in het verzoek van Italië om 34% van het fonds te claimen. Waar gaat dit over? Daarom: Nexit,” reageert Leon Baten.

Het lijkt wel een campagne

Ondernemer Rutger van den Noort voegt toe: “EU-lidstaten krijgen geld uit het EU-coronafonds (Sure), om de gevolgen van corona voor werkenden te beperken. 15 lidstaten krijgen miljarden, Nederland krijgt niets.”

Analist Corné van Zeijl twittert: “Was dit de bedoeling van het EU-herstelfonds? Arbeidstijdverkorting: Italië 27 miljard, Spanje 21 miljard, België 8 miljard, Polen 11 miljard. De zuinige 4 krijgen niets. Het lijkt wel een campagne om een anti-EU houding te creëren. Wel een dure campagne.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Spooky
Spooky
3 jaren geleden

WW3 is begin dit jaar al gestart en china heeft de eerste bom al gegooid de “corona bom”!! en de Chinese spionnen zijn vertegenwoordigd op de hoogste posities wereld
wijd! zonder dat de bevolking van de wereld het door heeft zijn ze al gevangen door de vijand en werken de mensen mee om zich gevangen te zetten in hun eigen huis en leven!!

Nexit_please!
Nexit_please!
3 jaren geleden

… en elders lees ik dat Halsema toeristen uit A’dam wil weren, vanwege een angstaanjagend gruwelijk virusje…!

Als het al niet duidelijk was, en alles met elkaar: De bureacratische elite doet haar uiterste best, om de hele economie / samenleving de afgrond in te duwen.

Het zal wel in het plan van agenda 21 passen… Maar wat een waanzin, mensen…
Een kleuter op de stoel van deze plucheplakkers zou nog beter beleid voeren!

Reliable Liar
Reliable Liar
3 jaren geleden

Verbaas u niet, verwonder u slechts.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
3 jaren geleden

En we zingen met zijn allen. ‘Mark bedankt Mark bedankt Mark Mark Mark bedankt’.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x