Homepagina » Buitenland » Obama gebruikte ‘methodes van een politiestaat’ om Trump af te luisteren
Trump beschuldigt Obama van afluisteren tijdens presidentscampagne: "Nieuw dieptepunt"

Obama gebruikte ‘methodes van een politiestaat’ om Trump af te luisteren

In een aantal tweets beschuldigde de Amerikaanse president Donald Trump zijn voorganger Obama ervan dat hij hem heeft laten afluisteren.

Volgens Trump werd hij tijdens zijn presidentscampagne afgeluisterd in de Trump Tower. Obama ontkent dat hij zijn opvolger heeft laten afluisteren.

“Vreselijk,” schreef de president in één van de beschuldigende tweets. “Net ontdekt dat Obama mij liet afluisteren in Trump Tower.”

Watergate-schandaal

Het afluisteren zou gebeurd zijn vlak voor zijn overwinning. “Dit is een nieuw Watergate-schandaal,” vergelijkt Trump het incident met het politieke schandaal uit de jaren zeventig waardoor president Nixon moest aftreden.

“Slechte (of zieke) man!” schreef Trump, toevoegende dat er sprake is van een ‘nieuw dieptepunt’.

Politiestaat

Nieuwssite Breitbart meldde dat Obama ‘methodes van een politiestaat’ had gebruikt om het team van Trump in de gaten te houden.

De laatste dagen ligt Trumps minister van Justitie Jeff Sessions onder vuur vanwege mogelijke contacten met Rusland.

Eerder deze maand suggereerde Trump tijdens een persconferentie dat er krachten actief zijn die proberen zijn presidentschap te ondermijnen.

Schaduwregering

Loyalisten van Obama in de inlichtingengemeenschap zouden werken aan een staatsgreep door geheime informatie te lekken over ministers van Trump.

John Daniel Davidson van The Federalist schreef dat er een soort ‘schaduwregering van Obama’ wordt gevormd.

Sommige sleutelfiguren binnen de federale overheid proberen de erfenis van Obama in het geheim te beschermen, aldus Davidson.

Politiek actief

Hij wijst erop dat Obama zelf al had aangegeven politiek actief te blijven en er zelfs voor heeft gekozen om in Washington D.C. te blijven in plaats van naar Chicago te verhuizen.

Zijn Organizing for America heeft 250 kantoren in Amerika en doet er alles aan om Obamacare en andere stukken die deel uitmaken van zijn nalatenschap te beschermen.Vond je deze info waardevol? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Als er een onderzoek naar Trump heeft plaatsgevonden dan moet dat door de FBI gestart zijn en moeten die om te mogen afluisteren overtuigende aanwijzingen aan een federale rechter geleverd hebben dat Trump landverraad pleegde. Dus als het onderzoek en of afluisteren inderdaad heeft plaatsgevonden, dan is Trump in deep trouble. Maar FBI kopstuk Comey, die Trump lekker hielp door vlak voor de verkiezingen te vertellen dat Clinton’s e-mails werden “onderzocht”, zelfs Comey ontkent dat Trump is afgeluisterd en roept het ministerie van justitie op om Trump tegen te spreken.

  De andere mogelijkheid is dat Trump daadwerkelijk gelooft in het fakenews van Breitbart en dat als “bewijs” goed genoeg vindt.

  Nog een andere mogelijkheid is dat hij de aanval op Obama kiest met nepnieuws om de aandacht af te leiden van zijn (indirecte) contacten met de Russen. Racist Trump heeft immers laten zien wraak te willen nemen op die zwarte man die hij 8 jaar lang al heeft kapot willen maken en nog 8 jaar lang daarmee door wil gaan.

  En die Trump heeft zijn handjes op de nuke-knoppen… Tsss.

  11 likes
  • Franss

   Vind jou nog erger dan een Racist, Trump is tegen White Genocide en tegen de Elite,blijkbaar ben jij dan voor uitroeiing en voor de elite.

   Die alle geld en economie wil hebben om zo de wereld in hun macht te hebben en voor het volk maatschappij/beschaving af wil schaffen.

   In eigen tuin en zo ook in de VS.

   hier zie link:
   https://www.youtube.com/watch?v=mL1CCmzuAh4

   Trump word beste President ever,bovendien Trump zal best een slag kunnen verliezen maar niet de oorlog.

   12 likes
   • [ Trump is tegen White Genocide ]
    Ah, uit die hoek waait de wind.
    Patrick Savalle, I presume?

    7 likes
   • Patrick, waar heb je deze mooie zinnen overgenomen? Het zijn in ieder geval niet jouw eigen woorden. Meelopertje. Volgens mij slaap je.

    Trump best president ever? Die man bakt er niets van. Zoveel is er fout gegaan in ÉÉN maand tijd. En kom niet zeggen dat hij Obama’s troep moet opruimen. Nee. Mensen die hij bijv. heeft aangesteld zijn afgetreden. Alles stinkt aan alle kanten. Wacht maar, ik spreek je nog wel. Dit wordt lachen en huilen tegelijkertijd.

    En ja, Trump is zeker een racist. Kijk in de eerste plaats wie hij bant (inreisverbod). Niet eens de Saudiërs (die hebben zogenaamd al die aanslagen gepleegd), maar wel mensen uit landen die veel bijdragen op allerlei gebieden.

    7 likes
   • Trump vindt zich in ieder geval nu al de beste president…;)

    5 likes
   • [ Die alle geld en economie wil hebben om zo de wereld in hun macht te hebben en voor het volk maatschappij/beschaving af wil schaffen. ]
    Precies ja, die Trump.

    Republicans Loosen Rules On Polluters, Bankers In Pro-Business Trump Era

    Over 90 Regulations Delayed Or Suspended

    5 likes
 2. Obama kan en doet niets “in zijn eentje”…..

  11 likes
  • ben benieuwd hoe dit afloopt.
   eindelijk de kant van de corrupte obama/clinton kant eens onder de korrel nemen kan beslist geen kwaad.
   het eenzijdige gelieg over het hacken van de russen en de nog steeds niet geopenbaarde emails van de dame clinton zou nu ook eens onder het voetlicht gebracht kunnen worden.

   6 likes
 3. Obama eindigt met zijn nwo vrienden in de bak. En Trump zal 1 vd belangrijkste en meest geliefde presidenten ooit worden!

  8 likes
 4. Steeds lachwekkender, tot op het zielige af…

  12 likes
 5. Trump is een rijke huilebalk en Obama was een echte president.

  5 likes
 6. Ach ja, Obama niet te vertrouwen is lijkt mij niets nieuws. Dat geldt overigens voor alle politici; moet je nagaan, ik heb het niet eens alleen over de presidenten. Maar nu wil iedereen (inclusie Trump zelf) het doen lijken alsof Trump de heilige is. Nepnieuws over mij, ik word afgeluisterd, de rechters zijn tegen mij, ik ben dit, ik ben dat, ik twitter… het is allemaal zo echt. Niet dus.

  4 likes
 7. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Zondagavond de zoveelste herhaling gezien van de Film Goodfellas…
  Maar ja de werkelijkheid is veel grimmiger en er komt geen einde aan en het was nooit anders.
  NOT GOOOOOOD !

  2 likes
 8. Presidenten moeten ufo-disclosure uitroepen.

  2 likes
 9. Iedereen die zich kandidaat stelt voor het presidentschap wordt automatisch door de inlichtingendiensten in de gaten gehouden en afgeluisterd. Men wil zeker zijn dat zo’n persoon het land niet in gevaar zal brengen.
  Ook in Nederland en in bijna alle democratië gebeurt dit. Dit is nl één van de taken van de inlichtingendiensten, lijkt mij.

  2 likes
 10. Oh jee, wat erg! Nu nog wat bewijzen, dat zou mooi zijn.

  1 likes
 11. Not.
  Inlichtingendiensten werken niet voor de bevolking. Wel om de Staatscontrole te versterken.
  De EU is bezet (gebleven).
  Dit gaat nog es fout aflopen. (Voor de brave burgers)

  Oranje ‘worstelde ermee’, blijft echter . . . . .

  Breitbart – als bron – is net zo betrouwbaar als de CIA, CIA New Network, e.d.
  Begrijp dan eens wat voor propaganda-spel hier werkelijk wordt gespeeld.

  Ondertussen gaat ‘het Grote Plan’ – onder mediastilte – gewoon door.
  Naar verluid wordt de ‘Regime Change’ in de VS juist heviger dan ooit doorgezet.
  Burgeroorlog woedt op de campus van Berkeley.
  Het regime vindt dat best, grijpt NIET in.

  Ook ik dacht, terecht – erger dan Clinton – dat kán niet.
  Te vroeg gejuicht, duidelijk. Alles voor de touwtjestrekkers – 10-tallen mlrd. extra naar Defensie, terwijl er geen vijand is, nooit geweest. Niet nodig ook, de is al hoer en meester in eigen ‘huis’; in de vorm van de Schaduwregering.
  Verleden tot heden – een doorlopend project van globalisme:
  “the Third Reich plans for the postwar entailed continuing the war until the wealth of the Reich could be secreted abroad in the 750 corporate fronts set up by Martin Bormann after the war.
  http://spitfirelist.com/news/getting-in-dutch-the-third-reich-and-the-royal-family-of-the-netherlands-a-prince-too-far/

  • The usfa has been fascist since the thirties when Smedley Butler didnt go along with a fascist coup of the Roosevelt era. They went back undercover and hid under a socialist flag until the 1990’s when once again they made their appearance calling themselves Neo Conservatives.

  Add the US Gestapo Act, the militarization of Peace Officers to LAW ENFORCEMENT, the act of creating a religious group as an enemy, constant warring and intimidation, the NDAA Act eliminating Habeas Corpus, and worse legalizing assassinations, the spying of citizens, making citizens Enemy #1
  http://www.infowars.com/the-bilderberg-group-founded-by-a-nazi-and-continuing-the-agenda-of-the-nazis/

  Stap voor stap ‘VOORUIT’!? . . . . . tot er geen weg terug meer is.

  0 likes
 12. vraag me gewoon af...

  Vaticaan vs Joodse khazaren?

  0 likes
 13. Wat is het symbool van Cern..Shiva..en wat doet shiva..
  wat is er afgelopen jaren gebeurt door de presidenten..wat doet trump..ik laat jullie gewoon even nadenken hierover..
  wat doen politiemensen tijdens overhoring..je hebt de slechte die hard en bruut is en je hebt de sympathieke sociale die meegaand of begaand lijk..maar beide gaan ze voor t zelfde doel..
  ik noem maar paar voorbeelden dus

  0 likes
 14. Zij die geen facebook.com hebben en nog naar telegraaf privé en story lezen

  https://www.youtube.com/watch?v=MTmEikCRzXg

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

verkiezingsbeloften

Verkiezingsbeloften: Trump versus Rutte. Dit overzicht toont de bittere realiteit

De Amerikaanse president Trump plaatste enkele dagen ...

amerikaanse

Waarom de moord op Soleimani een teken is dat het Amerikaanse imperium zich begint terug te trekken

Na de Amerikaanse aanval op ‘de nummer ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.