Archeologie

Syrisch Stonehenge: mysterieuze ruïnes mogelijk 10.000 jaar oud

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een mysterieus oud gebouw in Syrië, ook wel omschreven als een ‘rijk voor de doden’, is mogelijk meer dan 10.000 jaar oud.

Wetenschappers zijn vanwege de ongeregeldheden in het gebied nog niet in staat geweest om de ruïnes te verkennen.

De vreemde steenformaties werden in 2009 ontdekt door archeoloog Robert Mason van het Royal Ontario Museum in Toronto. Hij trof in de zo goed als levenloze woestijn onder meer graftombes, cirkels en lijnen van steen aan.

Mysterieuze stenen bouwwerken

Mason liet weten dat meer onderzoek nodig is om de mysterieuze stenen bouwwerken te leren begrijpen en vast te stellen hoe oud ze exact zijn. Hij is onzeker of en wanneer hij naar de ruïnes kan terugkeren.

De vreemde formaties zijn op zo’n 80 kilometer ten noorden van de Syrische hoofdstad Damascus ontdekt. Het geweld in Syrië houdt nog altijd aan, mede omdat de CIA de rebellen voorziet van wapens.

Sinds de ontdekking is het voor onderzoeksteams onmogelijk geweest om terug te keren naar het gebied. Mason denkt dat de steenformaties uit de neolithische periode of vroege bronstijd kunnen stammen, zo’n 6000 tot 10.000 jaar geleden.

Deir Mar Musa

De stenen onderscheiden zich duidelijk van het landschap, maar de locatie is hoogst ongewoon omdat er verder geen huizen in het gebied te bekennen zijn. “Het leek meer op een rijk voor de doden in plaats van de levenden,” zei Mason. “Er moet meer onderzoek worden gedaan, maar ik weet niet of dat ooit gaat gebeuren.”

De formaties zijn gevonden in de buurt van het klooster van Deir Mar Musa al-Habashi (foto). Het klooster was tot de negentiende eeuw bewoond en bevat spectaculaire muurschilderingen.

Romeinse wachttoren

Mason denkt dat het klooster ooit een Romeinse uitkijktoren zou kunnen zijn geweest die vervolgens ten tijde van een aardbeving is vernietigd. De archeoloog was op zoek naar Romeinse wachttorens toen hij op de steencirkels en mogelijke graftombes stuitte.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Naamland
Naamland
10 jaren geleden

wat is onze wereld toch een museum land geworden he ? alles is nu onwerkelijk wat werkelijk was geweest.

anouk
anouk
10 jaren geleden

Egypte (onveilig gebied)
syrie (onveilig gebied)
irak( onveilig gebied)
Guatemala (wordt steeds onveiliger)
Mexico (wordt steeds onveiliger)
enz enz enz
wel appart dat het juist steeds de landen zijn met de meeste oude indrukwekkenste oude steden,tempels enz..

pietje
pietje
10 jaren geleden

l die overheden zijn allemaal huichelaars en bang voor zowel het heden als het verleden !!! Ik moet ervan braken De waarheid is aan ons HET VOLK ! Als we goed nadenken weten we ook de waarheid want die wordt op diverse sites ons gegeven maar we moeten het wel accepteren !

pietje
pietje
10 jaren geleden

Ze willen alles voor ons verzwijgen snap dat dan nu toch eens !! Als wij de waarheid weten zijn die dure mensen verloren dus wat doe je doen :deksel erop :
Welterusten en denk na !!
Pietje

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x