Binnenland

Tijdens het debat over de mondkapjesdeal gebeurde er iets heel vreemds

Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Tijdens het debat over de omstreden mondkapjesdeal met Sywert van Lienden gebeurde er iets opmerkelijks. Minister Conny Helder voor Langdurige Zorg had geen antwoorden, waarna een aantal partijen opperde om Hugo de Jonge, oud-minister van VWS, erbij te halen.

Toen begonnen de kartelspelletjes, constateerde FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen, die bij het debat aanwezig was. In de commissievergadering telt elke stem één keer en de kritische partijen hadden de meerderheid. “We konden de minister ontbieden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Machine van het kartel ging draaien

“Toen gebeurde er iets heel vreemds. De machine van het kartel ging draaien. Eén van de leden van de commissie die aanvankelijk voor was, was ineens tegen. Dat was Westerveld van GroenLinks. Een ander lid, dat al weg was uit het debat, kwam ineens snel teruglopen. Dat was Attje Kuiken,” aldus Van Houwelingen.

Daarvoor is op de beelden te zien dat Van den Berg (CDA) druk aan het bellen is. Kort daarna verschijnt Kuiken weer in de zaal. De kritische partijen waren niet langer in de meerderheid en De Jonge (CDA) werd niet uitgenodigd.

Iets heel opmerkelijks

“Nu hebben we toch wel iets heel opmerkelijks gezien,” stelt Van Houwelingen. “Er wordt geschorst. In eerste instantie hebben de partijen die De Jonge willen uitnodigen de meerderheid. Mevrouw Van den Berg gaat even weg om te bellen. Kort daarna komt Attje Kuiken (PvdA) opdraven, speciaal om tegen te stemmen. Daardoor heeft de coalitie net de meerderheid.”

“Daarom noemen we het ook altijd een partijkartel. Als puntje bij paaltje komt, dan steunen ze elkaar, of ze nou wel of niet in de coalitie zitten.”

4.9 161 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Optimaforma
Optimaforma
1 jaar geleden

Ik kan hier niet op reageren want wat ik denk en vind is strafbaar. Plannen schijnt zelfs niet te mogen. Dus. Eenieder die net zo boos is. Doe het niet. Gun ze het niet. Het zijn hun kinderen die met de schande moeten leven. Dupeer jouw geliefden niet. We vinden elkaar ooit. En dan zal het met een paar uurtjes gedaan zijn met deze landverraders

Maus
Maus
1 jaar geleden

Echt schandalig dit! Maar dit wisten we al een tijdje uiteraard. Voorheen was oppositie ook echt oppositie maar nu is het allemaal WEF kliek die elkaar dekt.
Dus hopelijk op 23 maart a.s. zowel de kartelpartijen als de oppositie die hen dekt marginaliseren. Zodat ze nooit meer een meerderheid kunnen krijgen.
Het vullus!

Koos
Koos
1 jaar geleden

Des te meer een reden om dit tuig weg te stemmen op 15 maart.

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

zeg maar gerust complot politiek

Back to top button
148
0
We lezen graag je reactie!x