Wereld

“Een asteroïde vernietigt tussen 21 en 28 september de aarde”

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tussen 21 en 28 september slaat een asteroïde in op Puerto Rico waardoor de hele wereld wordt vernietigd. Dat zegt de zelfverklaarde profeet Efrain Rodriguez. Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is het ‘bijna zeker’ dat we niets te vrezen hebben.

Rodriguez plaatst vaker apocalyptische video’s op YouTube. Hij baseert zich dit keer op de voorspelling van de bloedmaan, die stelt dat de wereld bij vier opeenvolgende maansverduisteringen zal vergaan. De vierde valt op 28 september.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Zeldzaam verschijnsel

De maan kleurt dan een paar minuten lang rood doordat het hemellichaam achter de aarde langs draait en in de schaduw van onze planeet komt. Volgens NASA kwam het in de afgelopen 2000 jaar zelden voor dat het verschijnsel zich vier keer kort achter elkaar voordeed.

De onheilsberichten zijn zo vaak gedeeld en herhaald dat NASA zich geroepen voelde om te reageren. De ruimtevaartorganisatie heeft met klem ontkend dat er iets op ons af komt in september.

0,01 procent kans

Op het internet circuleren inmiddels talrijke berichten over een inslag bij Puerto Rico die vernietigende gevolgen zou hebben. Volgens manager Paul Chodas van NASA is er geen enkele wetenschappelijke basis en geen enkele aanwijzing dat een asteroïde of ander kosmisch object op aarde zou inslaan in de genoemde periode en ook niet in de afzienbare toekomst.

Er is zelfs minder dan 0,01 procent kans dat we in de komende 100 jaar door iets gevaarlijks worden geraakt, aldus NASA. Volgens Chodas zou een object dat de ‘voorspelde’ schade kan veroorzaken in september, al moeten zijn opgemerkt. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x