Homepagina » Buitenaards » Topwetenschapper SETI: Mensen niet slim genoeg om buitenaardse signalen op te vangen
Topwetenschapper SETI: Mensen niet slim genoeg om buitenaardse signalen op te vangen

Topwetenschapper SETI: Mensen niet slim genoeg om buitenaardse signalen op te vangen

Het is goed mogelijk dat een hoogontwikkelde buitenaardse beschaving op dit moment probeert contact met ons op te nemen. Dr. Nathalie Cabrol van het SETI Institute in Californië zegt dat wij mensen mogelijk nog niet slim genoeg zijn om de signalen op te vangen.

Dr. Cabrol verwacht dat het niet lang meer duurt voordat we microbieel leven in ons zonnestelsel en intelligent leven elders in het heelal zullen vinden. Ze denkt dat we binnen een generatie buitenaardse organismen in de buurt van de aarde en een replica van onze planeet in een ander sterrenstelsel gaan ontdekken.

“We hebben geen idee hoe een buitenaardse beschaving denkt”

“In de afgelopen 100 jaar hebben we veel vooruitgang geboekt,” zei Cabrol. “Als er een beschaving is die ook maar 1000 jaar ouder is dan de onze, kun je niet weten wat voor technologie zij gebruiken om met anderen te communiceren.”

“We kijken vanuit ons eigen standpunt naar het universum,” ging ze verder. “We stellen vragen vanuit ons eigen referentiekader, maar we hebben geen idee hoe een buitenaardse beschaving denkt.”

De zoektocht naar buitenaards leven is momenteel vooral gericht op het opvangen van radiosignalen. Eerder dit jaar pikten wetenschappers bijvoorbeeld mysterieuze signalen op van buiten ons zonnestelsel.

Mysterieuze radioflitsen

De signalen volgen een opmerkelijk wiskundig patroon. De kans dat zoiets toevallig gebeurt, is slechts 5 op 10.000. De 11 korte signalen zijn zogeheten radioflitsen die maar enkele milliseconden duren. Niemand weet waar ze vandaan komen. Opmerkelijk genoeg zijn de eenheden bij deze signalen steeds een veelvoud van 187,5.

Britse astronomen stelden onlangs dat we op zoek moeten naar tekenen van aliens die zichzelf de das om hebben gedaan. Als een verre beschaving zichzelf vernietigt door middel van een wereldwijde kernoorlog zou dat leiden tot een korte uitbarsting van gammastraling, die lijkt op de gammaflitsen die sterrenkundigen geregeld waarnemen.

Oud-astronaut John Grunsfeld zei eerder dit jaar dat aliens – als ze er zijn – al weten dat we bestaan. Hij denkt dat iemand met een grote telescoop ons al op 20 lichtjaar kan detecteren. “Als er leven in de ruimte is, intelligent leven, weten ze dat we er zijn,” zei hij.

[MailOnline]


Vind je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

2 reacties

  1. LS…

    Ik word wel eens moe van dit soort geleuter. Als die buitenaardsen dan zo slim zijn doen moeten ze toch middelen kunnen bedenken om onze aandacht te trekken. Beetje gemuts met graancirkels gaat echt niet helpen. volgens mij zijn die trouwens van aardse oorsprong. Wel knap uitgevoerd. Dat wel natuurlijk !

    5 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

ufo

UFO-hype: ‘We zeggen letterlijk tegen jullie dat aliens bestaan. Het kan niemand wat schelen’

Het Pentagon heeft videobeelden vrijgegeven van drie ...