Buitenaards

Topwetenschapper SETI: Mensen niet slim genoeg om buitenaardse signalen op te vangen

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is goed mogelijk dat een hoogontwikkelde buitenaardse beschaving op dit moment probeert contact met ons op te nemen. Dr. Nathalie Cabrol van het SETI Institute in Californië zegt dat wij mensen mogelijk nog niet slim genoeg zijn om de signalen op te vangen.

Dr. Cabrol verwacht dat het niet lang meer duurt voordat we microbieel leven in ons zonnestelsel en intelligent leven elders in het heelal zullen vinden. Ze denkt dat we binnen een generatie buitenaardse organismen in de buurt van de aarde en een replica van onze planeet in een ander sterrenstelsel gaan ontdekken.

“We hebben geen idee hoe een buitenaardse beschaving denkt”

“In de afgelopen 100 jaar hebben we veel vooruitgang geboekt,” zei Cabrol. “Als er een beschaving is die ook maar 1000 jaar ouder is dan de onze, kun je niet weten wat voor technologie zij gebruiken om met anderen te communiceren.”

“We kijken vanuit ons eigen standpunt naar het universum,” ging ze verder. “We stellen vragen vanuit ons eigen referentiekader, maar we hebben geen idee hoe een buitenaardse beschaving denkt.”

De zoektocht naar buitenaards leven is momenteel vooral gericht op het opvangen van radiosignalen. Eerder dit jaar pikten wetenschappers bijvoorbeeld mysterieuze signalen op van buiten ons zonnestelsel.

Mysterieuze radioflitsen

De signalen volgen een opmerkelijk wiskundig patroon. De kans dat zoiets toevallig gebeurt, is slechts 5 op 10.000. De 11 korte signalen zijn zogeheten radioflitsen die maar enkele milliseconden duren. Niemand weet waar ze vandaan komen. Opmerkelijk genoeg zijn de eenheden bij deze signalen steeds een veelvoud van 187,5.

Britse astronomen stelden onlangs dat we op zoek moeten naar tekenen van aliens die zichzelf de das om hebben gedaan. Als een verre beschaving zichzelf vernietigt door middel van een wereldwijde kernoorlog zou dat leiden tot een korte uitbarsting van gammastraling, die lijkt op de gammaflitsen die sterrenkundigen geregeld waarnemen.

Oud-astronaut John Grunsfeld zei eerder dit jaar dat aliens – als ze er zijn – al weten dat we bestaan. Hij denkt dat iemand met een grote telescoop ons al op 20 lichtjaar kan detecteren. “Als er leven in de ruimte is, intelligent leven, weten ze dat we er zijn,” zei hij.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

LS…

Ik word wel eens moe van dit soort geleuter. Als die buitenaardsen dan zo slim zijn doen moeten ze toch middelen kunnen bedenken om onze aandacht te trekken. Beetje gemuts met graancirkels gaat echt niet helpen. volgens mij zijn die trouwens van aardse oorsprong. Wel knap uitgevoerd. Dat wel natuurlijk !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x