Mens en Dier

“Amazone-indianen zeggen dat zich in onze planeet een onbekende wereld bevindt”

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op internet wordt momenteel veel gesproken over een indianenstam die de holle aarde zou hebben bereikt. Een waargebeurd verhaal of niets meer dan een legende?

Wat als de klassieker ‘Journey to the Center of the Earth?’ van Jules Verne op waarheid is gebaseerd? Wat als er diep in de aarde een onbekende wereld is, een wereld waarvan oude culturen en beschavingen al op de hoogte waren?

De Macushi-indianen leven in het zuiden van Guyana, het noorden van Brazilië en het oostelijke deel van Venezuela. Ze zien zichzelf als afstammelingen van de kinderen van de zon, die vuur en ziekte met zich meebrachten, en beschermer van het binnenste van de aarde. Ze geloofden ook dat ze Washacá, de Boom des levens, hadden ontdekt.

Trappen

Het verhaal gaat dat de Macushi in 1907 een grot zijn binnengegaan, waarna ze na 13 tot 15 dagen het binnenste van de aarde bereikten. Er zouden reusachtige wezens van drie tot vier meter lang leven.

Volgens de legende kregen de Macushi de taak om de ingang te bewaken zodat buitenstaanders de holle aarde niet konden bereiken. De inheemse stam zou trappen zijn tegengekomen waarvan iedere trede 80 centimeter hoog was. In de grotten was volgens de overleveringen al verlichting aanwezig. Reusachtige lantaarns zo groot als watermeloenen, die net zo fel schenen als de zon.

Na vier of vijf dagen in de grot zouden de Macushi zijn uitgekomen in reusachtige grotten met vier objecten ‘zoals de zon’. De indianen hadden geen idee waar ze voor dienden. De legende beschrijft bomen waar mango’s, bananen en andere fruitsoorten aan hangen.

Mysterieuze lucht

Volgens de mondelinge overlevering moesten de indianen halverwege de reis oppassen voor een mysterieuze lucht die mensen kon laten vliegen of zweven. Uiteindelijk zouden ze een plek hebben bereikt waar reuzen leefden. De Macushi zouden er appels zo groot als mensenhoofden en vuistgrote druiven hebben gegeten.

De legende zegt dat de reuzen de ontdekkingsreizigers weer naar de buitenwereld hebben geleid. Er wordt gezegd dat de Macushi de bewakers van de onderwereld zijn. Zo zouden ze hebben geprobeerd Britse ontdekkingsreizigers tegen te houden die in de Amazone op zoek waren naar goud en diamanten. Voor de Macushi is deze legende gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Is dit slechts een verhaal met een hoog Lord of the Rings-gehalte of is er ergens in de Amazone een echte ingang naar een plek diep in de aarde?

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x