Mens en Dier

“Amazone-indianen zeggen dat zich in onze planeet een onbekende wereld bevindt”

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op internet wordt momenteel veel gesproken over een indianenstam die de holle aarde zou hebben bereikt. Een waargebeurd verhaal of niets meer dan een legende?

Wat als de klassieker ‘Journey to the Center of the Earth?’ van Jules Verne op waarheid is gebaseerd? Wat als er diep in de aarde een onbekende wereld is, een wereld waarvan oude culturen en beschavingen al op de hoogte waren?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Macushi-indianen leven in het zuiden van Guyana, het noorden van Brazilië en het oostelijke deel van Venezuela. Ze zien zichzelf als afstammelingen van de kinderen van de zon, die vuur en ziekte met zich meebrachten, en beschermer van het binnenste van de aarde. Ze geloofden ook dat ze Washacá, de Boom des levens, hadden ontdekt.

Trappen

Het verhaal gaat dat de Macushi in 1907 een grot zijn binnengegaan, waarna ze na 13 tot 15 dagen het binnenste van de aarde bereikten. Er zouden reusachtige wezens van drie tot vier meter lang leven.

Volgens de legende kregen de Macushi de taak om de ingang te bewaken zodat buitenstaanders de holle aarde niet konden bereiken. De inheemse stam zou trappen zijn tegengekomen waarvan iedere trede 80 centimeter hoog was. In de grotten was volgens de overleveringen al verlichting aanwezig. Reusachtige lantaarns zo groot als watermeloenen, die net zo fel schenen als de zon.

Na vier of vijf dagen in de grot zouden de Macushi zijn uitgekomen in reusachtige grotten met vier objecten ‘zoals de zon’. De indianen hadden geen idee waar ze voor dienden. De legende beschrijft bomen waar mango’s, bananen en andere fruitsoorten aan hangen.

Mysterieuze lucht

Volgens de mondelinge overlevering moesten de indianen halverwege de reis oppassen voor een mysterieuze lucht die mensen kon laten vliegen of zweven. Uiteindelijk zouden ze een plek hebben bereikt waar reuzen leefden. De Macushi zouden er appels zo groot als mensenhoofden en vuistgrote druiven hebben gegeten.

De legende zegt dat de reuzen de ontdekkingsreizigers weer naar de buitenwereld hebben geleid. Er wordt gezegd dat de Macushi de bewakers van de onderwereld zijn. Zo zouden ze hebben geprobeerd Britse ontdekkingsreizigers tegen te houden die in de Amazone op zoek waren naar goud en diamanten. Voor de Macushi is deze legende gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Is dit slechts een verhaal met een hoog Lord of the Rings-gehalte of is er ergens in de Amazone een echte ingang naar een plek diep in de aarde?

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x