Homepagina » Buitenland » Meer blanken dan zwarten gedood door politie in 2019 (en meer onwelgevallige cijfers)
zwarten
Foto: GorillaWarfare CC BY 4.0

Meer blanken dan zwarten gedood door politie in 2019 (en meer onwelgevallige cijfers)

Wie graag wil weten wat er precies in de Verenigde Staten gebeurt, moet vooral niet afstemmen op de NOS. “Demonstraties VS verlopen rustig,” aldus een bericht op NOS Teletekst. Journalist Joost Niemoller reageert: “Tuurlijk. We wachten de echte beelden op de sociale media wel weer af.”

Van de 1004 mensen die in 2019 zijn gedood door de Amerikaanse politie, waren 371 blank en 236 zwart. Daarvan waren 20 blanken ongewapend en 9 zwarten ongewapend. Gebaseerd op de cijfers zou je dus verwachten dat er meer ophef ontstaat over blanken die gedood worden door de politie.

Uit cijfers blijkt dat het dodental door de rellen in de VS nu al hoger ligt dan het aantal ongewapende zwarten dat in heel 2019 is gedood door de politie.

Jullie!

Tijdens de rellen zijn tenminste 17 mensen gestorven. Daarvan zijn 3 gedood door de politie. Onder de doden is gepensioneerd politiechef David Dorn (zwart), die een winkel van een vriend probeerde te beschermen tegen plunderaars.

Na een ‘vreedzaam’ protest in Davenport liet de 19-jarige Jasmine Kelley in een video op Facebook weten dat haar 22-jarige zus Italia Marie Kelley was vermoord door betogers. “Mijn zus is er niet meer omdat één van jullie, een betoger, mijn zus heeft neergeschoten. Een betoger, niet de politie!” zei ze. “Ik ben door jullie mijn zus kwijtgeraakt. Jullie!”

De politie in Davenport heeft inmiddels een onderzoek ingesteld, laat de New York Post weten.

[National File]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
8 maanden geleden

Luister. Het maakt niet uit. Wij allemaal(alle kleurtjes) worden nu in geslaafd met een chipje/barcode. Een pc programma gaat ons sturen.(iets wat niet kan voelen/zelf kan nadenken/geen eigen ziel heeft) Vrije keuze om maar iets te doen gaat compleet weg. Dit is het gevaar voor de mensheid in het algemeen. En dit moet stoppen!

Laat je niet beïnvloeden (stop de corona dictatuur)
Laat je niet beïnvloeden (stop de corona dictatuur)
8 maanden geleden

Aan alle Nederlanders, welke achtergrond dan ook.

Ik ben totaal niet rechts, ook totaal geen links. Dat is verdeel en heers! Maar Rutte voert wel een heel gevaarlijk, overduidelijk extremistisch links agenda. Nu laait deze discussie weer op terwijl heel veel mensen in Nederland geen toekomstperspectief zien. Alles staat op omvallen! Wij demonstreren voor vrijheid en worden als criminelen behandeld bij de demonstraties in Den Haag. Andere die deze agenda voeden krijgen een voorkeursbehandeling. En dat in deze tijd. De groeperingen die Rutte openlijk steunt gebruiken geweld en discrimineren zelf tegen alles wat Nederlands is. Rutte zorgt ervoor dat dit land wordt verdeeld. Rutte is een landverrader pur sang, evenals zijn nsb opa. Rutte steunt de open society foundation van Soros! Dit is een aanval op de staat der Nederlanden.

Ze gooien ons van de ene crisis de andere in. Ze creëeren chaos onder de bevolking, en dit doen ze bewust! Dit is mensen tegen elkaar uitspelen, verdeel en heers.

Mensen, sta op voor de vrijheid‼️
Kom zaterdag aanstaande naar Den Haag (Malieveld) om de vrijheid te claimen. Strijd voor de komende generaties. Het is vijf voor twaalf.

Later zullen je kleinkinderen vragen, opa, oma, wat deden jullie eraan? Je wil toch niet zeggen; Ik zat bang thuis af te wachten!!

Niet lullen, maar komen‼️

Malieveld
Zaterdag 6 juni
Den Haag
12:00

Elise
Elise

Ik zou graag mee willen doen, maar hoe kom ik daar? Maak maar een bordje voor mij.

Laat je niet beïnvloeden (stop de corona dictatuur)
Laat je niet beïnvloeden (stop de corona dictatuur)
Reactie op  Elise
8 maanden geleden

Met de trein of auto kan.

Elise
Elise

Heb alleen een fiets en geld voor de trein heb ik niet en dan er bij ik ga geen mondkapje dragen. Dus geen zin in een boete. Die ik sowieso al niet kan betalen.

Willem
Willem

Vraag geen vergunning aan het is namelijk een grondrecht om te demon of protesteren, ga niet naar het Malieveld maar bepaal het zelf, dan heeft het nut. Wat mijn kleinkinderen me vragen zal me wordt zijn, daar doen we het niet alleen voor het gaat er om het tuig aan te pakken, want dat steeds herhalen over wat de kleinkinderen je vragen is ook een dood paard aan een touw, want als dit zo doorgaat zijn er straks geen kleinkinderen meer. Kijk naar de reclame en de bedrijven overal 1,5 meter en mondmaskers/muilkorven posters, net gezien in bushokjes de nieuwe glimlach van Carlo, de nieuwe glimlach van Nettie, met mondkapjes op aaaarggghhh hier wordt ik dus gek van.

Elise
Elise
8 maanden geleden

En zet er maar op: Elise is niet bang voor corona, maar wel voor het systeem.

Joris
Joris
Reactie op  Elise
8 maanden geleden

BLM is een heel foute kreet, het zou moeten zijn ALM, All Lives Matter…

Willem
Willem
Reactie op  Joris
8 maanden geleden

Het is allebei geen goeie kreet, je wordt geboren en je leeft daar heeft niemand bevestiging of toestemming voor nodig.

Rob
Rob
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Maar toch lijkt geboren worden in de ogen van bepaalde types in deze wereld een starfbaar feit waar zij geen toestemming voor hebben gegeven. Waarom moet je anders je kind na de geboorte registreren zodat die in een database te vinden is? Het schijnt dat je bij je geboorte ook al een schuld wordt opgelegd die je terug moet betalen door belastingen en inflatie. Dat zal de straf zijn en het zullen diezelfde types zijn waar dat uiteindelijk terecht komt.

enki
enki
Reactie op  Rob
8 maanden geleden

Wijzelf zijn de aandelen van de coöperatie NL. Op het moment dat er aangifte van je wordt gedaan heb je een certificaat, dus ben je een product

freddy
freddy
Reactie op  Joris
8 maanden geleden

in principe heb je gelijk, maar voor die zwarte mensen doet dat principe er even niet toe. BLM is een kreet uit nood geboren.

Willem
Willem
Reactie op  Elise
8 maanden geleden

Je moet niet bang zijn je moet kwaad zijn Elise, het systeem is rot, was het al in de 60er jaren toen kreeg je het “Fuck the system” gedoe.

Elise
Elise
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Je snapt toch wel wat ik bedoel? Ken je me nou nog niet?

Jack Burton
Jack Burton
8 maanden geleden

Cijfers spelen een belangrijke rol voor mensen welke de spreekwoordelijke “stok achter de deur” willen hebben in geval van discussie.
Echter een discussie over een verleden waaraan je geen deelnam waarin je jezelf “moet” verdedigen, is een discussie welke je onder géén enkele omstandigheid moet willen voeren.

Ik kijk naar wat ik zie en ik zie een hoop mensen welke in een staat van zelfmedelijden verkeren en ik zie mensen welke zich boos maken…een shitload sukkels in alle kleuren van de regenboog….zittende in de grot van plato, sukkels welke discussiëren over schaduwen…

Sjazon
Sjazon
8 maanden geleden

“Meer blanken dan zwarten gedood door politie in 2019 (en meer onwelgevallige cijfers)”

Oftewel: blanken zijn crimineler dan zwarten. Ja, hoe moet ik het dan anders lezen?

Marc
Marc
Reactie op  Sjazon
8 maanden geleden

In Belgistan zegt de wet dat als er bij je thuis wordt ingebroken je niets mag ondernemen. Je moet jezelf laten bestelen en als je jezelf verdedigt kan je achteraf aangeklaagd worden door de inbreker en zal je zijn kosten moeten vergoeden. Ik zeg niet dat inbrekers altijd vreemdelingen zijn maar de overheid en het beleid maakt racisten. De mensen zijn dit niet van nature, het beleid is dit wel.

John
John
8 maanden geleden

Ik mis de bronvermelding van deze cijfers.

Wat is de bron die deze sterftecijfers, verdeeld in huidskleur, vermeldt?

Jan
Jan
Reactie op  Robin de Boer
8 maanden geleden

Wat een eenzijdig en gekleurd nieuws geef je weer zeg. Amerika heeft minimaal vijf keer zoveel witte inwoners dan donkere. Daarom zien de cijfers er op deze manier uit.

Alex
Alex
8 maanden geleden

Candace Owens doesn’t support George Floyd, and this is why. Wake up people! https://youtu.be/JtPfoEvNJ74

Diet
Diet
8 maanden geleden

Vervelend…al lezend vind ik nergens bronnen van deze cijfers. Ik wil zoiets kunnen verifiëren. Dit gezegd hebbende, er is iets heel anders aan de hand, allerlei groepen, groeperingen, worden tegen elkaar opgezet. Systematisch, al jaren lang. Kunnen we de handen niet ineen slaan, dat scheelt weer. Laat je niet gek maken en last je niet opjutten om een hekel aan elkaar te hebben die nergens op gebaseerd is. Er is maar een handvol mensen dat de ellende in de wereld veroorzaakt. Uit machtswellust en om hun rijke luizen leven te behouden.

x

Check Also

tarik z.

Journaalkaper Tarik Z. is terug: ‘Jullie worden nog steeds voor de gek gehouden’

Tarik Z. is terug van weggeweest. “Jullie ...

enschede

Ken je die mop van dat Enschedese ziekenhuis dat werd bekogeld?

De media stonden er vol mee en ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x