Buitenland

Meer blanken dan zwarten gedood door politie in 2019 (en meer onwelgevallige cijfers)

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wie graag wil weten wat er precies in de Verenigde Staten gebeurt, moet vooral niet afstemmen op de NOS. “Demonstraties VS verlopen rustig,” aldus een bericht op NOS Teletekst. Journalist Joost Niemoller reageert: “Tuurlijk. We wachten de echte beelden op de sociale media wel weer af.”

Van de 1004 mensen die in 2019 zijn gedood door de Amerikaanse politie, waren 371 blank en 236 zwart. Daarvan waren 20 blanken ongewapend en 9 zwarten ongewapend. Gebaseerd op de cijfers zou je dus verwachten dat er meer ophef ontstaat over blanken die gedood worden door de politie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Uit cijfers blijkt dat het dodental door de rellen in de VS nu al hoger ligt dan het aantal ongewapende zwarten dat in heel 2019 is gedood door de politie.

Jullie!

Tijdens de rellen zijn tenminste 17 mensen gestorven. Daarvan zijn 3 gedood door de politie. Onder de doden is gepensioneerd politiechef David Dorn (zwart), die een winkel van een vriend probeerde te beschermen tegen plunderaars.

Na een ‘vreedzaam’ protest in Davenport liet de 19-jarige Jasmine Kelley in een video op Facebook weten dat haar 22-jarige zus Italia Marie Kelley was vermoord door betogers. “Mijn zus is er niet meer omdat één van jullie, een betoger, mijn zus heeft neergeschoten. Een betoger, niet de politie!” zei ze. “Ik ben door jullie mijn zus kwijtgeraakt. Jullie!”

De politie in Davenport heeft inmiddels een onderzoek ingesteld, laat de New York Post weten.

[National File]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
3 jaren geleden

Luister. Het maakt niet uit. Wij allemaal(alle kleurtjes) worden nu in geslaafd met een chipje/barcode. Een pc programma gaat ons sturen.(iets wat niet kan voelen/zelf kan nadenken/geen eigen ziel heeft) Vrije keuze om maar iets te doen gaat compleet weg. Dit is het gevaar voor de mensheid in het algemeen. En dit moet stoppen!

Laat je niet beïnvloeden (stop de corona dictatuur)
Laat je niet beïnvloeden (stop de corona dictatuur)
3 jaren geleden

Aan alle Nederlanders, welke achtergrond dan ook.

Ik ben totaal niet rechts, ook totaal geen links. Dat is verdeel en heers! Maar Rutte voert wel een heel gevaarlijk, overduidelijk extremistisch links agenda. Nu laait deze discussie weer op terwijl heel veel mensen in Nederland geen toekomstperspectief zien. Alles staat op omvallen! Wij demonstreren voor vrijheid en worden als criminelen behandeld bij de demonstraties in Den Haag. Andere die deze agenda voeden krijgen een voorkeursbehandeling. En dat in deze tijd. De groeperingen die Rutte openlijk steunt gebruiken geweld en discrimineren zelf tegen alles wat Nederlands is. Rutte zorgt ervoor dat dit land wordt verdeeld. Rutte is een landverrader pur sang, evenals zijn nsb opa. Rutte steunt de open society foundation van Soros! Dit is een aanval op de staat der Nederlanden.

Ze gooien ons van de ene crisis de andere in. Ze creëeren chaos onder de bevolking, en dit doen ze bewust! Dit is mensen tegen elkaar uitspelen, verdeel en heers.

Mensen, sta op voor de vrijheid‼️
Kom zaterdag aanstaande naar Den Haag (Malieveld) om de vrijheid te claimen. Strijd voor de komende generaties. Het is vijf voor twaalf.

Later zullen je kleinkinderen vragen, opa, oma, wat deden jullie eraan? Je wil toch niet zeggen; Ik zat bang thuis af te wachten!!

Niet lullen, maar komen‼️

Malieveld
Zaterdag 6 juni
Den Haag
12:00

Elise
Elise
3 jaren geleden

En zet er maar op: Elise is niet bang voor corona, maar wel voor het systeem.

Jack Burton
Jack Burton
3 jaren geleden

Cijfers spelen een belangrijke rol voor mensen welke de spreekwoordelijke “stok achter de deur” willen hebben in geval van discussie.
Echter een discussie over een verleden waaraan je geen deelnam waarin je jezelf “moet” verdedigen, is een discussie welke je onder géén enkele omstandigheid moet willen voeren.

Ik kijk naar wat ik zie en ik zie een hoop mensen welke in een staat van zelfmedelijden verkeren en ik zie mensen welke zich boos maken…een shitload sukkels in alle kleuren van de regenboog….zittende in de grot van plato, sukkels welke discussiëren over schaduwen…

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x