Homepagina » Buitenland » Meer blanken dan zwarten gedood door politie in 2019 (en meer onwelgevallige cijfers)
zwarten
Foto: GorillaWarfare CC BY 4.0

Meer blanken dan zwarten gedood door politie in 2019 (en meer onwelgevallige cijfers)

Wie graag wil weten wat er precies in de Verenigde Staten gebeurt, moet vooral niet afstemmen op de NOS. “Demonstraties VS verlopen rustig,” aldus een bericht op NOS Teletekst. Journalist Joost Niemoller reageert: “Tuurlijk. We wachten de echte beelden op de sociale media wel weer af.”

Van de 1004 mensen die in 2019 zijn gedood door de Amerikaanse politie, waren 371 blank en 236 zwart. Daarvan waren 20 blanken ongewapend en 9 zwarten ongewapend. Gebaseerd op de cijfers zou je dus verwachten dat er meer ophef ontstaat over blanken die gedood worden door de politie.

Uit cijfers blijkt dat het dodental door de rellen in de VS nu al hoger ligt dan het aantal ongewapende zwarten dat in heel 2019 is gedood door de politie.

Jullie!

Tijdens de rellen zijn tenminste 17 mensen gestorven. Daarvan zijn 3 gedood door de politie. Onder de doden is gepensioneerd politiechef David Dorn (zwart), die een winkel van een vriend probeerde te beschermen tegen plunderaars.

Na een ‘vreedzaam’ protest in Davenport liet de 19-jarige Jasmine Kelley in een video op Facebook weten dat haar 22-jarige zus Italia Marie Kelley was vermoord door betogers. “Mijn zus is er niet meer omdat één van jullie, een betoger, mijn zus heeft neergeschoten. Een betoger, niet de politie!” zei ze. “Ik ben door jullie mijn zus kwijtgeraakt. Jullie!”

De politie in Davenport heeft inmiddels een onderzoek ingesteld, laat de New York Post weten.

[National File]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Luister. Het maakt niet uit. Wij allemaal(alle kleurtjes) worden nu in geslaafd met een chipje/barcode. Een pc programma gaat ons sturen.(iets wat niet kan voelen/zelf kan nadenken/geen eigen ziel heeft) Vrije keuze om maar iets te doen gaat compleet weg. Dit is het gevaar voor de mensheid in het algemeen. En dit moet stoppen!

  16 likes
 2. Laat je niet beïnvloeden (stop de corona dictatuur)

  Aan alle Nederlanders, welke achtergrond dan ook.

  Ik ben totaal niet rechts, ook totaal geen links. Dat is verdeel en heers! Maar Rutte voert wel een heel gevaarlijk, overduidelijk extremistisch links agenda. Nu laait deze discussie weer op terwijl heel veel mensen in Nederland geen toekomstperspectief zien. Alles staat op omvallen! Wij demonstreren voor vrijheid en worden als criminelen behandeld bij de demonstraties in Den Haag. Andere die deze agenda voeden krijgen een voorkeursbehandeling. En dat in deze tijd. De groeperingen die Rutte openlijk steunt gebruiken geweld en discrimineren zelf tegen alles wat Nederlands is. Rutte zorgt ervoor dat dit land wordt verdeeld. Rutte is een landverrader pur sang, evenals zijn nsb opa. Rutte steunt de open society foundation van Soros! Dit is een aanval op de staat der Nederlanden.

  Ze gooien ons van de ene crisis de andere in. Ze creëeren chaos onder de bevolking, en dit doen ze bewust! Dit is mensen tegen elkaar uitspelen, verdeel en heers.

  Mensen, sta op voor de vrijheid‼️
  Kom zaterdag aanstaande naar Den Haag (Malieveld) om de vrijheid te claimen. Strijd voor de komende generaties. Het is vijf voor twaalf.

  Later zullen je kleinkinderen vragen, opa, oma, wat deden jullie eraan? Je wil toch niet zeggen; Ik zat bang thuis af te wachten!!

  Niet lullen, maar komen‼️

  Malieveld
  Zaterdag 6 juni
  Den Haag
  12:00

  14 likes
  • Vraag geen vergunning aan het is namelijk een grondrecht om te demon of protesteren, ga niet naar het Malieveld maar bepaal het zelf, dan heeft het nut. Wat mijn kleinkinderen me vragen zal me wordt zijn, daar doen we het niet alleen voor het gaat er om het tuig aan te pakken, want dat steeds herhalen over wat de kleinkinderen je vragen is ook een dood paard aan een touw, want als dit zo doorgaat zijn er straks geen kleinkinderen meer. Kijk naar de reclame en de bedrijven overal 1,5 meter en mondmaskers/muilkorven posters, net gezien in bushokjes de nieuwe glimlach van Carlo, de nieuwe glimlach van Nettie, met mondkapjes op aaaarggghhh hier wordt ik dus gek van.

   8 likes
  • Ik zou graag mee willen doen, maar hoe kom ik daar? Maak maar een bordje voor mij.

   0 likes
 3. En zet er maar op: Elise is niet bang voor corona, maar wel voor het systeem.

  4 likes
  • BLM is een heel foute kreet, het zou moeten zijn ALM, All Lives Matter…

   8 likes
   • Het is allebei geen goeie kreet, je wordt geboren en je leeft daar heeft niemand bevestiging of toestemming voor nodig.

    3 likes
    • Maar toch lijkt geboren worden in de ogen van bepaalde types in deze wereld een starfbaar feit waar zij geen toestemming voor hebben gegeven. Waarom moet je anders je kind na de geboorte registreren zodat die in een database te vinden is? Het schijnt dat je bij je geboorte ook al een schuld wordt opgelegd die je terug moet betalen door belastingen en inflatie. Dat zal de straf zijn en het zullen diezelfde types zijn waar dat uiteindelijk terecht komt.

     3 likes
     • Wijzelf zijn de aandelen van de coöperatie NL. Op het moment dat er aangifte van je wordt gedaan heb je een certificaat, dus ben je een product

      0 likes
   • in principe heb je gelijk, maar voor die zwarte mensen doet dat principe er even niet toe. BLM is een kreet uit nood geboren.

    0 likes
  • Je moet niet bang zijn je moet kwaad zijn Elise, het systeem is rot, was het al in de 60er jaren toen kreeg je het “Fuck the system” gedoe.

   1 likes
 4. Cijfers spelen een belangrijke rol voor mensen welke de spreekwoordelijke “stok achter de deur” willen hebben in geval van discussie.
  Echter een discussie over een verleden waaraan je geen deelnam waarin je jezelf “moet” verdedigen, is een discussie welke je onder géén enkele omstandigheid moet willen voeren.

  Ik kijk naar wat ik zie en ik zie een hoop mensen welke in een staat van zelfmedelijden verkeren en ik zie mensen welke zich boos maken…een shitload sukkels in alle kleuren van de regenboog….zittende in de grot van plato, sukkels welke discussiëren over schaduwen…

  0 likes
 5. “Meer blanken dan zwarten gedood door politie in 2019 (en meer onwelgevallige cijfers)”

  Oftewel: blanken zijn crimineler dan zwarten. Ja, hoe moet ik het dan anders lezen?

  0 likes
  • In Belgistan zegt de wet dat als er bij je thuis wordt ingebroken je niets mag ondernemen. Je moet jezelf laten bestelen en als je jezelf verdedigt kan je achteraf aangeklaagd worden door de inbreker en zal je zijn kosten moeten vergoeden. Ik zeg niet dat inbrekers altijd vreemdelingen zijn maar de overheid en het beleid maakt racisten. De mensen zijn dit niet van nature, het beleid is dit wel.

   1 likes
 6. Ik mis de bronvermelding van deze cijfers.

  Wat is de bron die deze sterftecijfers, verdeeld in huidskleur, vermeldt?

  0 likes
 7. Candace Owens doesn’t support George Floyd, and this is why. Wake up people! https://youtu.be/JtPfoEvNJ74

  0 likes
 8. Vervelend…al lezend vind ik nergens bronnen van deze cijfers. Ik wil zoiets kunnen verifiëren. Dit gezegd hebbende, er is iets heel anders aan de hand, allerlei groepen, groeperingen, worden tegen elkaar opgezet. Systematisch, al jaren lang. Kunnen we de handen niet ineen slaan, dat scheelt weer. Laat je niet gek maken en last je niet opjutten om een hekel aan elkaar te hebben die nergens op gebaseerd is. Er is maar een handvol mensen dat de ellende in de wereld veroorzaakt. Uit machtswellust en om hun rijke luizen leven te behouden.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

assen

Gearresteerde boer in Assen: ‘Mensen, word nou eens een keertje wakker!’

Vandaag zijn tientallen boeren gearresteerd in het ...

onwel

Na Kamerleden nu ook NOS-nieuwslezeres onwel. Wat is er toch aan de hand?

Het zijn beelden die bij velen nog ...