Buitenland

Trump: “Onze Israëlische vrienden financieren IS-terroristen, iedereen weet het maar niemand zegt het”

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft gezegd dat Israël terreurgroep IS steunt door ‘enorme hoeveelheden geld’ naar terroristen in Syrië en Irak te sturen.

Trump deed deze uitspraak in een interview tijdens de Amerikaanse talkshow Morning Joe, vlak voordat hij zijn reis naar Israël annuleerde. “Sommige van onze zogenaamde bondgenoten waar we mee samenwerken en die we ondersteunen, sturen enorme hoeveelheden geld naar IS, Al Qaida en andere groepen,” zei hij.

Op de vraag op wie hij doelde antwoordde Trump: “Je weet wel wie ik bedoel.”

Hij zei dat hij de Amerikaanse bondgenoten die IS steunen niet zal benoemen vanwege zijn relatie met de Israëli’s, maar merkte wel op dat niemand over Israël praat terwijl ‘iedereen weet dat Israël en andere landen IS ondersteunen’.

‘Niemand praat erover’

“Ik ga het niet hardop zeggen omdat ik veel relaties heb met mensen,” zei Trump. “Maar ze zijn er (Amerikaanse bondgenoten die IS steunen). En iedereen weet dat. En niemand zegt het. Niemand praat erover.”

De multimiljardair zei dat de Amerikaanse overheid ervan op de hoogte is. “Je hoeft alleen maar de gegevens na te trekken. Onze overheid kent de landen,” benadrukte hij.

Afgelopen donderdag zegde Trump zijn reis naar Israël af. Hij zei op ‘een later moment te zullen komen, als hij president van Amerika is geworden’. Eén van de redenen die hij noemde was dat hij de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu ‘niet onder druk wil zetten’.

Aan kop

Trump gaat al maanden aan kop bij de Republikeinen. Gisteren behaalde hij in de peilingen voor het eerst meer dan 40 procent. Zijn rivaal Jeb Bush is ver weggezakt in de peilingen.

De Amerikaanse schrijver Mickey Zezima zei: “Het is altijd interessant wanneer Donald Trump een laag propaganda afpelt en een glimp biedt van de corporate-politieke broederschap.”

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dimmer
dimmer
6 jaren geleden

Dat durft hij over China niet te zeggen denk:
https://www.youtube.com/watch?v=RDrfE9I8_hs

wl-
wl-
6 jaren geleden

Hij durft ook niet te zeggen dat Amerika de hoofdsponsor is

Berenbotje
Berenbotje
6 jaren geleden

Israel steunt onderlinge conflicten tussen moslims. Bovendien krijgen ze zo heel goedkope olie. Hoe minder de moslimlanden aan oliedollars binennkrijgen, hoe beter voor Israel. Als zakenman heeft Trump vast wel ook zulke beslissingen genomen.

frans
frans
6 jaren geleden

Geoliede machine. En hij doet mee.!
wees wakker.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x