Buitenland

10 plekken in de Verenigde Staten die mysterieuzer zijn dan Area 51. Hier moet je geweest zijn

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Verenigde Staten bevinden zich talloze vreemde plekken. Zo zijn er stenen die uit zichzelf bewegen in de woestijn en is er een eiland waar de bevolking plotsklaps is verdwenen.

Er bevinden zich dingen op Amerikaanse bodem die zelfs de meest hoogopgeleide wetenschappers niet kunnen verklaren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dit zijn 10 plaatsen in de VS die mysterieuzer zijn dan Area 51.

Onderwater-Stonehenge, Michiganmeer

Je bent vast bekend met Stonehenge, een prehistorisch monument in Engeland. Een professor zei in 2007 dat hij een soortgelijk monument in het Michiganmeer had ontdekt.

Volgens WhereTraveler is het monument cirkelvormig en bevat één van de stenen een rotstekening van een mastodont.

De enige verklaring die wetenschappers tot dusver hebben is dat de stenen er zijn geplaatst toen het meer droog stond, tijdens de laatste ijstijd.

Skinwalker Ranch, Utah

De inheemse Ute-stam blijft ver uit de buurt van de UFO Ranch, beter bekend als Skinwalker Ranch, nabij Ballard in de staat Utah.

Volgens de Utes zijn Skinwalkers wraaklustige wezens die rondwaren op en rond de ranch.

In de jaren negentig werd de Skinwalker Ranch bewoond door een familie die de mythes rond de ranch wilde ontkrachten.

Al na twee jaar ontvluchtte de familie de ranch vanwege onverklaarbare gevallen van veeverminking, graancirkels en zwevende objecten, schrijft Thought Catalog.

Horseshoe Canyon, Utah

In de Horshoe Canyon zijn 2000 jaar oude rotstekeningen te vinden. Anasazi-indianen hebben er tekeningen achtergelaten die silhouetten van vreemde wezens laten zien.

Volgens sommigen zijn het tekeningen van aliens, demonen of goden uit de onderwereld, aldus het Natural History Museum in Utah.

Coral Castle, Florida

Edward Leedskalnin uit Litouwen zou in de jaren twintig op 26-jarige leeftijd naar Florida zijn verkast. Het enige probleem was dat hij geen huis, geen geld en geen hulp had.

Door de jaren heen bouwde hij in zijn eentje een gigantisch landgoed, zonder gereedschap. Sommige stenen waar Coral Castle (foto) uit bestaat wegen tot wel 27 ton.

De stenen passen perfect in elkaar en bevatten geen cement. Hoe heeft Edward dit voor elkaar gespeeld?

Medicijnwiel Bighorn, Wyoming

In Lovell in Wyoming hebben indianen een steencirkel gemaakt die werd gebruikt om astronomische gebeurtenissen te voorspellen, schrijft Atlas Obscura.

De 24 meter grote steencirkel lijkt op een wiel en bevindt zich bovenop Medicine Mountain, die het grootste deel van het jaar bedekt is met sneeuw.

Het bouwwerk wordt tot op de dag van vandaag gebruikt door de indianen en anderen om de zomerzonnewende te voorspellen.

Oregon Vortex, Oregon

De Oregon Vortex trekt veel toeristen omdat het daar lijkt alsof je in enkele seconden tijd groter en kleiner kunt worden.

Wetenschappers denken dat deze hotspot een soort draaikolk is bestaande uit magnetische energie, die ervoor zorgt dat het lijkt alsof je groter wordt als je richting het noorden loopt en kleiner als je naar het zuiden loopt, aldus Oregon Live.

Georgia Guidestones, Georgia

In Elberton County in Georgia staan de enorme Georgia Guidestones, die ook doen denken aan Stonehenge.

Het zijn enorme granieten zuilen die fungeren als een astronomische kalender.

Het mysterieuze stenen monument, dat gebouwd is in 1979, bevat 10 richtlijnen om de aarde en samenleving opnieuw in te richten in het geval van een apocalyps.

Roswell, New Mexico

In juli 1947 zou bij het plaatsje Roswell in New Mexico een UFO zijn gecrasht. Die zomer schreef de Roswell Daily Record dat er een vliegende schotel was geborgen en werd bewaard op een ranch.

Ook de Roswell Army Air Field sprak in een persverklaring van een ‘vliegende schijf’, schreef The Week.

Later werd het verhaal aangepast en beweerde men dat er een weerballon was gecrasht. Volgens complottheoretici is dit één van de voorbeelden dat de Amerikaanse overheid buitenaardse activiteit in de doofpot stopt.

Mystery Hill, New Hampshire

Er is een plek in Amerika die ook wel ‘Amerika’s Stonehenge’ wordt genoemd. Op Mystery Hill in New Hampshire staan stenen muren die 4000 jaar oud zouden zijn.

Sommigen claimen dat ze gebouwd zijn door de indianen, terwijl anderen zeggen dat ze zijn achtergelaten door een groep Ierse monniken.

Niemand weet hoe de stenen daar zijn gekomen.

Sedona-vortexen, Arizona

In Sedona zouden zich plekken bevinden waar de elektromagnetische energieën van de aarde elkaar kruisen. Deze plekken worden ook wel vortexen of leylijnen genoemd.

Er zijn verschillende plekken aangewezen als hotspots, waarvan Airport Mesa, Cathedral Rock, Bell Rock en Boynton Canyon de populairste zijn.

Gedacht wordt dat het plekken zijn waar intense energie de aarde binnenkomt en verlaat, bericht Visit Sedona.

[TheTravel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x