CoronaBinnenland

Urk tegen Rutte: ‘Wij zijn tegen 2G, de plannen zijn voor ons onuitvoerbaar’

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Urk heeft een dringende oproep gestuurd naar minister-president Mark Rutte. In de brief valt te lezen dat de situatie ‘oneerlijk en onhoudbaar’ is voor de ondernemers op Urk en voor steeds meer tweespalt zorgt in de samenleving.

“Daarnaast is er al een tijd sprake van dat het demissionaire kabinet bezig was met voorbereiding van wetgeving om de 2G-regel in te voeren in de horeca en bij evenementen,” schrijft het college. “Dat zou inhouden dat alleen mensen die gevaccineerd zijn tegen corona of ervan zijn genezen, dan nog een QR-code kunnen krijgen.”

Onuitvoerbaar

“Dit brengt onnodige polarisatie in onze Urker samenleving. Bovendien is de vaccinatiegraad op Urk dusdanig laag, dat de 2G-regel de facto betekent dat een fors deel van onze samenleving uitgesloten wordt,” staat in de brief.

“Wij zijn hierop tegen. Mochten die plannen doorgang vinden, dan kunnen we u nu al melden dat die voorliggende plannen onuitvoerbaar zijn voor de gemeente Urk. De keuzevrijheid van het individu moet altijd gerespecteerd worden,” schrijven de burgemeester en wethouders aan Rutte.

Noodbel

Gemeente Urk hoopt met het uitbrengen van deze noodkreet dat het nieuwe kabinet komt met een alternatief, mocht de 2G-regel ingevoerd worden. Urk staat niet alleen in deze noodkreet. Steeds meer gemeenten trekken bij de premier aan de noodbel. Eerder ontving Rutte brieven van gemeenten zoals Veenendaal, Katwijk en Barneveld.


[Urk]

4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
152 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
arie
arie
1 jaar geleden

Wij zouden wel op Urk willen wonen !

Hop
Hop
1 jaar geleden

Thank God ?
Er zijn mensen die hun gezond verstand gebruiken !
Heb je hulp nodig Urkers , doe een oproep om deze machtdespoten weg te krijgen met hun duivelse marxistische ROTKOPPEN en VALSE voorwendselen over corona

Yola
Yola
1 jaar geleden

Wie volgt?

Anoniem
Anoniem
1 jaar geleden

Urk is tenminste gewoon eerlijk realistisch

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

152
0
We lezen graag je reactie!x