CoronaBinnenland

Urk tegen Rutte: ‘Wij zijn tegen 2G, de plannen zijn voor ons onuitvoerbaar’

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Urk heeft een dringende oproep gestuurd naar minister-president Mark Rutte. In de brief valt te lezen dat de situatie ‘oneerlijk en onhoudbaar’ is voor de ondernemers op Urk en voor steeds meer tweespalt zorgt in de samenleving.

“Daarnaast is er al een tijd sprake van dat het demissionaire kabinet bezig was met voorbereiding van wetgeving om de 2G-regel in te voeren in de horeca en bij evenementen,” schrijft het college. “Dat zou inhouden dat alleen mensen die gevaccineerd zijn tegen corona of ervan zijn genezen, dan nog een QR-code kunnen krijgen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Onuitvoerbaar

“Dit brengt onnodige polarisatie in onze Urker samenleving. Bovendien is de vaccinatiegraad op Urk dusdanig laag, dat de 2G-regel de facto betekent dat een fors deel van onze samenleving uitgesloten wordt,” staat in de brief.

“Wij zijn hierop tegen. Mochten die plannen doorgang vinden, dan kunnen we u nu al melden dat die voorliggende plannen onuitvoerbaar zijn voor de gemeente Urk. De keuzevrijheid van het individu moet altijd gerespecteerd worden,” schrijven de burgemeester en wethouders aan Rutte.

Noodbel

Gemeente Urk hoopt met het uitbrengen van deze noodkreet dat het nieuwe kabinet komt met een alternatief, mocht de 2G-regel ingevoerd worden. Urk staat niet alleen in deze noodkreet. Steeds meer gemeenten trekken bij de premier aan de noodbel. Eerder ontving Rutte brieven van gemeenten zoals Veenendaal, Katwijk en Barneveld.


[Urk]

4.9 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

152 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
arie
arie
2 jaren geleden

Wij zouden wel op Urk willen wonen !

Hop
Hop
2 jaren geleden

Thank God ?
Er zijn mensen die hun gezond verstand gebruiken !
Heb je hulp nodig Urkers , doe een oproep om deze machtdespoten weg te krijgen met hun duivelse marxistische ROTKOPPEN en VALSE voorwendselen over corona

Yola
Yola
2 jaren geleden

Wie volgt?

Anoniem
Anoniem
2 jaren geleden

Urk is tenminste gewoon eerlijk realistisch

Back to top button
152
0
We lezen graag je reactie!x