Binnenland

Debat in Rotterdam stilgelegd nadat PVV-raadslid begint over tribunalen: ‘Die hele raad is een bende jaknikkers’

Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Donderdagochtend werd in de Rotterdamse gemeenteraad gedebatteerd over de ‘hetze van wethouders jegens Forum voor Democratie’. Zo schreef CDA-wethouder Christine Eskes op 30 december: “Na een avontuur met PVV Rotterdam dat niet voor herhaling vatbaar was, krijgen we nu FVD dat met een politiek van uitsluiting mee wil doen in Rotterdam.”

Richard Morti, lijsttrekker van PvdA Rotterdam, twitterde diezelfde dag: “PvdA Rotterdam zal zich samen met D66 en GroenLinks altijd verzetten tegen een partij die de Holocaust bagatelliseert, onze rechtsstaat afwijst en andere politici bedreigt.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Uitsluiting van groepen en haatzaaien hoort niet thuis in Rotterdam, niet in 2018 toen GroenLinks Rotterdam niet met Leefbaar Rotterdam wilde formeren vanwege de alliantie met FVD, niet in 202 als FVD zelf meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in 010,” schreef GroenLinks-wethouder Judith Bokhove op Twitter, ook op 30 december.

Daar gaan we werk van maken

Het debat, dat was aangevraagd door fractievoorzitter Maurice Meeuwissen van PVV Rotterdam, werd al snel onderbroken. Dat gebeurde nadat hij was begonnen over tribunalen.

“Ik vind het echt een grote schande als er straks weer allerlei vervelende dingen in de stad gebeuren, zoals het verscheuren of dreigen met verscheuren van stembiljetten van bijvoorbeeld Lijst Meeuwissen of van Forum voor Democratie,” begon Meeuwissen zijn betoog.

“Dan hou ik de heer Engberts (fractievoorzitter van PvdA Rotterdam, red.) daar verantwoordelijk voor en dan zeg ik: tribunaal of rechtbank, want dat zou echt heel schandalig zijn. En daar gaan we werk van maken, meneer Engberts,” sprak Meeuwissen.

Lies Roest van GroenLinks interrumpeerde: “Ik vind het heel onwenselijk als wij hier in deze raadszaal de Tweede Kamer gaan kopiëren en ook hier over tribunalen en rechtszaken gaan spreken. Ik zou de voorzitter willen oproepen om in te grijpen daarop, want het is niet wenselijk dat wij hier datzelfde gedrag gaan vertonen als er in de Tweede Kamer gebeurt.”

Grote schande

“Ik vind het een grote schande dat FVD vanuit de PvdA als Holocaust-ontkenners neer wordt gezet. En ik ga mijn woorden niet terugnemen. Ik zie mevrouw Roest enorm opspringen uit haar stoel dus zij voelt zich ook enorm aangesproken en ik hou haar ook verantwoordelijk voor als er straks gedonder is met stemmen van Lijst Meeuwissen en Forum voor Democratie,” reageerde Meeuwissen.

“Ik hoorde dat ik voor een tribunaal zal worden gesleept. Ik vraag om een korte schorsing,” zei Engberts.

De voorzitter verzocht Meeuwissen deze woorden echt te laten. “Dit is een dreigement aan een collega-raadslid. Dat doen wij hier niet in deze raad en ik schors dan ook de vergadering.”

Buitengewoon schofferend

“Als deze woorden nogmaals worden gebezigd en deze dreigementen nogmaals worden geuit, zal ik aangifte doen van bedreiging,” voegde Engberts toe.

Meeuwissen heeft een voortzetting van het debat aangevraagd. Donderdag 3 februari wordt het debat vervolgd. “Het was buitengewoon schofferend dat de betreffende wethouders van GroenLinks, CDA en PvdA vandaag niet aanwezig waren. De hele raad is een bende jaknikkers,” zei hij.

[Rijnmond]

4.9 84 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hop
Hop
2 jaren geleden

Goed gedaan , de beuk erin
GO for it , ben geen fan van pvv maar nog minder van de rest ; de snollen , trollen, hoeren, golddiggers van belasting geld

Elvi Maas
Elvi Maas
2 jaren geleden

Dit is precies wat we de komende twee maanden kunnen verwachten……. Af en toe word ik echt wel moedeloos.
Maar opgeven zal ik nooit!

Coert
Coert
2 jaren geleden

Stem FVD

Marie
Marie
2 jaren geleden

De ouwe kliek heeft zichzelf en Nederland verkocht aan het WEF en ze zijn net zo verrot als de media die ze in hun zak hebben.

Zij zitten er voor elkaar en voor de globalisten.

Back to top button
122
0
We lezen graag je reactie!x