CoronaBinnenland

Azarkan haalt hard uit: ‘OMT zat met modellen 70% verkeerd en dan nog volhouden! Onnavolgbaar’

Help door deze info met anderen op je social netwerk te delen!

Het OMT ziet ‘onder voorwaarden’ ruimte voor versoepelingen in de sportsector, het onderwijs en de detailhandel, schrijft het OMT volgens Haagse bronnen in het recentste advies aan het kabinet.

Een heropening van het hoger onderwijs en mbo, buitensporten, winkelen op afspraak en weer naar de kapper. Dat zijn de versoepelingen die het kabinet volgens de bronnen vrijdag aankondigt tijdens de persconferentie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het gaat dus om een gedeeltelijke versoepeling. Horeca en de cultuursector zouden voorlopig nog gesloten blijven. “Als er niet versoepeld wordt, breekt de pleuris uit. Maar wat er gaat komen, zal toch beperkt zijn,” zegt één van de bronnen tegen Het Parool.

Nederland wordt uitgelachen

Fractievoorzitter van Denk Farid Azarkan haalt op Twitter stevig uit naar het Outbreak Management Team. “Het OMT zat met de modellen 70 procent verkeerd en dan nog volhouden! Onnavolgbaar,” schrijft hij.

“Nederland wordt uitgelachen met deze maatregelen. De cultuursector, horeca, detailhandel, onze jongeren gaan kapot,” voegt hij toe. “We hebben nog niet de helft van de IC-bedden van België. Idee om dat uit te breiden?”

Ook Fleur Agema (PVV) uit felle kritiek. “Kruimels! Waarom schoenen kopen op afspraak, terwijl je zo naar binnen loopt bij de supermarkt? Stop die onzin!” zegt ze.

Gehoorzaam geen onrechtmatige regels

SGP-Kamerlid Chris Stoffer pleit ervoor de winkels te openen. “De lockdown trekt een zware wissel op ondernemers. Het kost banen, zorgt voor lege winkelstraten en vooral heel veel zorgen en onzekerheid bij ondernemers. Net als veel lokale SGP-fracties roep ik het kabinet op om de winkels te openen,” zegt hij.

Steeds meer winkels gooien de deuren al open en meerdere gemeenten vinden dat goed, tot vreugde van FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren. “Mooi. Doe ook mee! Gehoorzaam geen onrechtmatige regels. Zwicht niet voor tirannen!” twittert hij.

4.8 121 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bent zat
Bent zat
2 jaren geleden

Het is ook de bedoeling van de regering om de boel opzettelijk kapot te maken..
Anders hebben ze gezichtsverlies bij SATAN KLAUS.

Ivo
Ivo
2 jaren geleden

Gooi alles open behalve de 2e kamer.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

BURGER ONGEHOORZAAM…Niet meer luisteren naar de Haagse criminelen !! Wij zijn geen slaven !! Wij zijn vrije burgers!! Wij zijn GEEN BEZIT…

Mar
Mar
2 jaren geleden

Precies alkes weer draaiende maken, en wet aanpassen. Geen qr code en mondkappen. We worden ziek gemaakt. Het is klaar nu.

Back to top button
118
0
We lezen graag je reactie!x