Gezondheid

Franse kinderen krijgen vrijwel nooit ADHD. Dit is waarom

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Verenigde Staten wordt tenminste 9 procent van de schoolgaande kinderen gediagnosticeerd met ADHD. In Frankrijk is bij minder dan 0,5 procent van de kinderen ADHD vastgesteld.

Waarom vallen Franse kinderen nauwelijks ten prooi aan deze epidemie? Is ADHD een hersenaandoening?

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In de VS zien kinderartsen ADHD als een biologische aandoening. Er wordt bij voorkeur behandeld met medicijnen als Ritalin en Adderall.

Alternatief

Franse kinderartsen zien ADHD als een medische aandoening die wordt veroorzaakt door psychosociale factoren.

De Franse artsen verkiezen een onderzoek naar de onderliggende factoren vaak boven een behandeling met medicijnen.

Franse psychiaters maken niet zoals hun Amerikaanse collega’s gebruik van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), de standaard in de psychiatrische diagnostiek.

Socioloog Manuel Vallee wijst erop dat de Franse Vereniging voor Psychiatrie een alternatief systeem heeft ontwikkeld: de Classification Française des Troubles Mentaux de L’Enfant et de L’Adolescent (CFTMEA).

Dit systeem richt zich vooral op de onderliggende psychosociale oorzaken van de symptomen.

Volgens de Franse holistische benadering kan ook voeding verantwoordelijk zijn voor de ADHD-symptomen. Zo kan het gedrag van kinderen erger worden na het eten van voeding met kunstmatige kleurstoffen, bepaalde conserveermiddelen of allergenen.

Zelfbeheersing

In haar boek ‘De honderd beste opvoedadviezen uit Parijs’ omschrijft Pamela Druckerman de verschillen in opvoeding van Amerikaanse en Franse kinderen.

Franse kinderen eten vaak een volledige maaltijd met groente, in plaats van een bakje kipnuggets.

Franse ouders laten hun baby daarnaast uithuilen als ze ’s nachts wakker worden.

Druckerman, een Amerikaanse journaliste die in Parijs woont, kwam tot de ontdekking dat Franse baby’s vanaf een maand of twee de hele nacht al rustig doorslapen terwijl Amerikaanse baby’s dat pas na ruim een jaar lukt.

De overbelaste moeder die geen tijd heeft voor zichzelf bestaat niet. Franse kinderen zijn net zo levendig, creatief en onderzoekend als die van ons.

Ze zijn alleen veel beter opgevoed en hebben meer zelfbeheersing. Ze hoeven niet 24 uur per dag vermaakt te worden en ontdekken de wereld in hun eigen tempo.

Franse kinderen hebben dan ook geen medicatie nodig voor hun gedrag. Franse ouders zijn de baas, niet de kinderen, aldus Druckerman.

In de VS is de situatie vaak omgekeerd.

[Natural News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

Vroeger werd er op school gegeten in Frankrijk. Werd ook les gegeven in voedselkennis. Maar dit is achterhaald hoor.
Tegenwoordig zijn de obesitas kinderen niet meer te tellen in Frankrijk, en discipline kom je haast niet meer tegen bij de Franse jeugd. Waar je ook kijkt in Europa, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, enz, de jeugd is behoorlijk van het padje..En dat is niet zo verwonderlijk als je ziet in wat voor klote samenleving is gecreëerd door het neoliberalisme.

ster
ster
4 jaren geleden

@Bas niet in de omgeveing waar ik woon, daar zijn zeker de ouders nog de baas en heeft men nog respekt voor de leraar en voor zijn ouders. Krijgt men hier straf van de meester/juf dan zullen ze dat zeker niet tegen hun ouders zeggen de jeugd ivm dat ze er dan nog ene keer ervan langs krijgen. Ook zegt men hier nog u tegen hun ouders en leerkrachten en in de middag krijgen ze hier nog steeds eten en de kosten is navanand de loon die men krijgt en is goed te betalen en de jeugd is in deze streek zeker niet van het padje.

Patricia Müller
Patricia Müller
4 jaren geleden

Digitale straling is zeker ook een factor bij “hyperactiviteit”.

Erde
Erde
4 jaren geleden

Ik woon sinds een tijd in Portugal en zowel mijn zoontje als ik zelf zijn hier rustiger geworden. Mijn zoontje was vroeger nogal onrustig en op school hebben zij jaren druk op mij uitgeoefend om met hem naar een arts te gaan hetgeen ik weigerde.
Hier in Portugal eet men over het algemeen streekproducten en dat wat er per seizoen aanwezig is. Ook in de resaurants is het eten goed en betaalbaar en junkfood zoals mc donalds is hier ontzettend duur. Voor de prijs van een big mac heb je hier een goede maaltijd. Dikke mensen zijn hier een zeldzaamheid. Ook respect naar ouderen en beleefdheidsvormen staan hier hoog in het vaandel, wat bij zowel ouderen al bij jongeren duidelijkheid schept. De lucht is hier veel schoner door afwezigheid van zware industrie en veel minder auto’s. Ook is de overheid hier veel minder aanwezig en is de druk op de mensen, ondanks hun armoede veel minder. De maatschappij is hier een stuk minder gecompliceerd wat misschien de luchtigheid, maar ook de zelfredzaamheid van de mensen hier verklaard. Ik zelf ervaar het leven hier als veel minder drukkend. Alsof ik een zware jas heb uitgedaan. Maar digitale straling is hier wel een probleem. Vooral in de steden. Daar valt in heel Europa niet aan te ontkomen en is zeer zorgelijk. Maar ik geloof dat goed voedsel en schone lucht en minder maatschappelijke druk heel veel bijdragen aan onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x