Homepagina » Gezondheid » Franse kinderen krijgen vrijwel nooit ADHD. Dit is waarom
Franse kinderen krijgen vrijwel nooit ADHD. Dit is waarom

Franse kinderen krijgen vrijwel nooit ADHD. Dit is waarom

In de Verenigde Staten wordt tenminste 9 procent van de schoolgaande kinderen gediagnosticeerd met ADHD. In Frankrijk is bij minder dan 0,5 procent van de kinderen ADHD vastgesteld.

Waarom vallen Franse kinderen nauwelijks ten prooi aan deze epidemie? Is ADHD een hersenaandoening?

In de VS zien kinderartsen ADHD als een biologische aandoening. Er wordt bij voorkeur behandeld met medicijnen als Ritalin en Adderall.

Alternatief

Franse kinderartsen zien ADHD als een medische aandoening die wordt veroorzaakt door psychosociale factoren.

De Franse artsen verkiezen een onderzoek naar de onderliggende factoren vaak boven een behandeling met medicijnen.

Franse psychiaters maken niet zoals hun Amerikaanse collega’s gebruik van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), de standaard in de psychiatrische diagnostiek.

Socioloog Manuel Vallee wijst erop dat de Franse Vereniging voor Psychiatrie een alternatief systeem heeft ontwikkeld: de Classification Française des Troubles Mentaux de L’Enfant et de L’Adolescent (CFTMEA).

Dit systeem richt zich vooral op de onderliggende psychosociale oorzaken van de symptomen.

Volgens de Franse holistische benadering kan ook voeding verantwoordelijk zijn voor de ADHD-symptomen. Zo kan het gedrag van kinderen erger worden na het eten van voeding met kunstmatige kleurstoffen, bepaalde conserveermiddelen of allergenen.

Zelfbeheersing

In haar boek ‘De honderd beste opvoedadviezen uit Parijs’ omschrijft Pamela Druckerman de verschillen in opvoeding van Amerikaanse en Franse kinderen.

Franse kinderen eten vaak een volledige maaltijd met groente, in plaats van een bakje kipnuggets.

Franse ouders laten hun baby daarnaast uithuilen als ze ’s nachts wakker worden.

Druckerman, een Amerikaanse journaliste die in Parijs woont, kwam tot de ontdekking dat Franse baby’s vanaf een maand of twee de hele nacht al rustig doorslapen terwijl Amerikaanse baby’s dat pas na ruim een jaar lukt.

De overbelaste moeder die geen tijd heeft voor zichzelf bestaat niet. Franse kinderen zijn net zo levendig, creatief en onderzoekend als die van ons.

Ze zijn alleen veel beter opgevoed en hebben meer zelfbeheersing. Ze hoeven niet 24 uur per dag vermaakt te worden en ontdekken de wereld in hun eigen tempo.

Franse kinderen hebben dan ook geen medicatie nodig voor hun gedrag. Franse ouders zijn de baas, niet de kinderen, aldus Druckerman.

In de VS is de situatie vaak omgekeerd.

[Natural News]


Vond je dit artikel goed? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Bas van Stapelberg

  Vroeger werd er op school gegeten in Frankrijk. Werd ook les gegeven in voedselkennis. Maar dit is achterhaald hoor.
  Tegenwoordig zijn de obesitas kinderen niet meer te tellen in Frankrijk, en discipline kom je haast niet meer tegen bij de Franse jeugd. Waar je ook kijkt in Europa, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, enz, de jeugd is behoorlijk van het padje..En dat is niet zo verwonderlijk als je ziet in wat voor klote samenleving is gecreëerd door het neoliberalisme.

  30 likes
  • @Bas:

   Als de jeugd behoorlijk van het padje is, komt dat door het tekortschieten van de ouders. Ouders worden de arbeidsmarkt opgestuurd en hun kinderen naar de opvang. Er is nauwelijks nog tijd voor een rustig gezinsleven. Ouders zijn na een dag werken moe en gestresst en planten hun kinderen het liefst voor de tv of achter de spelcomputer.

   De hele ellende is ermee begonnen dat het feminisme (communisme) vrouwen wijs heeft gemaakt dat ze zelfstandig en onafhankelijk van een man moesten kunnen leven. ‘Een slimme meid….’ etc. Die rooie vrouwen die het voortouw namen zaten zelf dik bij kas en konden hulp inkopen, maar die hulp werd vervolgens zo schandelijk laag betaald dat die een dubbele taak kreeg. Het huis aan kant houden voor mevrouw en daarna hun eigen huis. Die hulp kon geen hulp inkopen en was daarbij zo uitgeteld dat ze het liefst gemaksvoedsel inkocht dat schandelijk genoeg vaak goedkoper is dan gezond volwaardig voedsel. Die ‘slimme meid’ is dus de klos. En haar kinderen vervolgens ook.

   De tragedie is dat mannen en vrouwen helemaal niet zonder elkaar kunnen leven en samen een fantastisch team hadden kunnen vormen als ze maar niet voor die valse ideologie waren gevallen maar hun biologische aanleg hadden gerespecteerd. Mannen zijn nu eenmaal beter in mannendingen en vrouwen in vrouwendingen. Tegenwoordig is dat te zeggen al bijna ‘hate speech’.

   25 likes
   • @duitinzakje, Ben het met je eens.

    Met geld kun je alles kopen. Dus ook mensen, die je, als hogeropgeleide, tegen een minimaal salaris voor je laat werken, zodat jij je kunt bezighouden met andere zaken dan je kinderen. Want deze hogeropgeleiden hebben vaak kinderen die eveneens van het pad raken, omdat pa en ma nooit aanwezig zijn en alles overlaten aan de oppas. Zie dit dan maar als de straf van nooit thuis zijn. Wel staat daar tegenover dat deze kinderen wel het hand boven het hoofd wordt gehouden door instanties, omdat pa en/of ma ergens wel een vriendje heeft die dat varkentje wel even zal wassen. Dit i.t.t. kinderen van de werkslaaf van deze groep.

    Nog erger is dat de man-vrouw rolverdeling, die van nature nodig is om het voortbestaan van de (westerse) mens te garanderen nog meer wordt ondermijnd door het genderneutrale gezwam. Mannen moeten meer vrouw zijn en vrouwen moeten meer man zijn. Geslachtsverandering wordt gewoonweg gepromoot door die linkse idioten. Als deze trend zich voortzet, is er straks geen sprake meer van man en vrouw, maar van HET. En of dit bevorderlijk is voor de jeugd? Ik denk het niet. Deze komen nog meer in de knoop met zichzelf met als gevolg nog meer mentaal gestoorde kinderen, waarvan ADHD het minst erg zal zijn.

    2 likes
  • Allen en iedereen Bas?
   Ik ben ook geneigd om mensen over een kam te scheren, maar niet allemaal pover één kam!
   Idd komt obesitas tegenwoordig veel voor, maar tellen kun je ze nog steeds, maar de ‘Dwang’ zo ‘wij’ tegenwoordig geacht worden te leven, om te beginnen Va EN Ma werken doet veel kwaad aan/voor de kinderen. Gevolg is weer kant en klaar voedsel wat weer…moet ik verder gaan? Nee denk ik.
   Ik ben het volkomen met u eens dat we tegenwoordig in een ‘Klote samenleving’ leven.
   Voedsel kennis… ik heb het vele mensen verteld: eet vers en van het land, niet uit een fabriek; het gevolg: Niemand luistert, op ne enkeling na.

   6 likes
  • Zou ADHD,ook niet veroorzaakt kunnen worden door de extreem hoge dosis E.M.V,oftewel microgolfstraling waaraan de Nederlandse jeugd vanaf groep 1 verplicht aan bloot wordt gesteld op de basisschool?
   1 I.pad is wat E.M.V. straling betreft gelijk aan 1 huis tuin &keuken router,tel dit per klas op in 1 gebouw.
   Veel lesprogramma’s werken niet off-line die men op de Nederlandse scholen gebruikt.
   In Frankrijk & Duitsland is het werken op draadloze apparatuur op de basisschool verboden.
   Op veel franse scholen word dagelijks tegen betaling warm gegeten tussen de middag,s’avonds zijn de kinderen bek af thuis de schooldag duurt daar tot half 5.4 dagen in de week vanaf 9 uur.

   5 likes
  • Op de lagere school eten ze nog steeds op school tussen de middag.
   Dus eten ze nog steeds gezond.

   1 likes
 2. Ik woon sinds een tijd in Portugal en zowel mijn zoontje als ik zelf zijn hier rustiger geworden. Mijn zoontje was vroeger nogal onrustig en op school hebben zij jaren druk op mij uitgeoefend om met hem naar een arts te gaan hetgeen ik weigerde.
  Hier in Portugal eet men over het algemeen streekproducten en dat wat er per seizoen aanwezig is. Ook in de resaurants is het eten goed en betaalbaar en junkfood zoals mc donalds is hier ontzettend duur. Voor de prijs van een big mac heb je hier een goede maaltijd. Dikke mensen zijn hier een zeldzaamheid. Ook respect naar ouderen en beleefdheidsvormen staan hier hoog in het vaandel, wat bij zowel ouderen al bij jongeren duidelijkheid schept. De lucht is hier veel schoner door afwezigheid van zware industrie en veel minder auto’s. Ook is de overheid hier veel minder aanwezig en is de druk op de mensen, ondanks hun armoede veel minder. De maatschappij is hier een stuk minder gecompliceerd wat misschien de luchtigheid, maar ook de zelfredzaamheid van de mensen hier verklaard. Ik zelf ervaar het leven hier als veel minder drukkend. Alsof ik een zware jas heb uitgedaan. Maar digitale straling is hier wel een probleem. Vooral in de steden. Daar valt in heel Europa niet aan te ontkomen en is zeer zorgelijk. Maar ik geloof dat goed voedsel en schone lucht en minder maatschappelijke druk heel veel bijdragen aan onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

  17 likes
  • Ik vind het prachtig wat je schrijft, zo is Portugal exact. Hetzelfde in vele andere armere landen hoor, al gaat het nu in een hoog tempo ook de andere kant op in landen in zuid oost azie. Die zijn al net zulke consumenten slaven aan het worden als wij in het westen.

   Portugal ligt uit de richting en in de hoek, te arm voor vluchtelingen, niets te halen voor profiteurs.

   3 likes
   • Heeft inderdaad vooral met de aanwezigheid van zon te maken, vitamine d, zeker in Portugal. Zijn zoveel mensen spontaan van hun depressies afgekomen daardoor.

    2 likes
  • @Erde, wat nog wel een rol kan spelen is meer zonlicht en vitamine-D-aanmaak.

   4 likes
  • ik heb ook een tydje in portugal gewoont en het klopt wat je zegt. De lucht is veel schoner en het voedsel is beter. In grotere steden wordt straling een steeds groter probleem daar, maarrr..hoe ik het ervaarde is er nog een balans. De hele aarde natuur leeft daar. Je ruikt het land ook. Volgens mij heeft de aarde nog haar natuurlijke trilling en kunnen mensen nog geaard zijn. maw de schumanfrequentie is er nog aanwezig of is hoger dan hier. Terug in nl had ik weken last, voor het eerst, vanwege luchtvervuiling. Helaas heeft portugal andere problemen. Een salaris van 3.5 per uur, waardoor veel mensen 12 tot 14 u pd werken. Wat me ook op viel was de diepe, diepe rust op het platteland. De mensen zijn zo kalm daar.

   2 likes
 3. Digitale straling is zeker ook een factor bij “hyperactiviteit”.

  9 likes
 4. @Bas niet in de omgeveing waar ik woon, daar zijn zeker de ouders nog de baas en heeft men nog respekt voor de leraar en voor zijn ouders. Krijgt men hier straf van de meester/juf dan zullen ze dat zeker niet tegen hun ouders zeggen de jeugd ivm dat ze er dan nog ene keer ervan langs krijgen. Ook zegt men hier nog u tegen hun ouders en leerkrachten en in de middag krijgen ze hier nog steeds eten en de kosten is navanand de loon die men krijgt en is goed te betalen en de jeugd is in deze streek zeker niet van het padje.

  8 likes
 5. ADHD komt voort uit die en ga vaccinaties. Ik heb begrepen dat dezelfde werkzame stof van speed ook in die vaccinaties zitten. Als je die dan insluit buiten het normale afweersysteem om, dan krijg je o.a. dit.

  Brrr enge dingen

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

franse

Franse inlichtingendiensten waarschuwden voor ‘catastrofaal lek’ uit lab in Wuhan

Elf jaar voor de bouw van het ...

zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers in opstand tegen Macron: ‘Wij zijn wanhopig. Wij geloven niet meer in u’

Nu de Franse lockdown stapje voor stapje ...