BewustzijnInternet

Het internet is de grootste vorm van drugs die ooit is uitgevonden. De gevolgen van de technologische stroomversnelling

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De komende 20 jaar zal er méér veranderen dan de afgelopen 300 jaar. Dat stelt futurist Yfke Laanstra, oprichter van het platform Soulvalley en auteur van het opzienbarende boek Bits, bytes & bewustzijn.

“De exponentiële groei van de zich voortdurend evoluerende chips is niet meer te stoppen,” zegt ze. “Het is onvermijdelijk dat de mens wordt voorbijgestreefd door de computer.”

Er vinden momenteel immense verschuivingen plaats, zowel op het wereldtoneel als diep in onszelf.

Ongekende stroomversnelling

Daarnaast bevindt de computertechnologie zich in een ongekende stroomversnelling. Dit zal ons menszijn en onze werkelijkheid radicaal en onherkenbaar veranderen in de komende jaren, voorziet Laanstra.

Virtual reality, ‘wearables’ zoals smartwatches en het ‘Internet of Things’ zijn booming.

Biologie en technologie smelten steeds meer samen, denk bijvoorbeeld aan de implantatie van chips, het printen van organen, robotjes in je bloedbanen en het uploaden van je mind in een computer.

Maar wat zijn de implicaties voor ons bewustzijn, welzijn en menszijn? Is er sprake van een upgrade of juist van een downgrade?

Emotionele armoede

“Ik ben optimistisch over onze toekomst en voel tegelijkertijd een diepe urgentie om mijn perspectief hierover te delen,” zegt Laanstra. “Bewustzijn te genereren en te inspireren.”

“Technologische vooruitgang is geweldig, maar de implicaties van exponentiële computertechnologieën zijn ongekend en zullen een radicale impact hebben op ons menszijn en bewustzijn,” voegt ze toe.

Bits, bytes & bewustzijn is opgedeeld in twee delen: de mens, haar bewustzijn en hoe wij handelen in een veranderende wereld; en hacking, transhumanisme, kunstmatige intelligentie en virtualiteit.

Hoge vlucht
Het internet is de grootste vorm van drugs die ooit is uitgevonden. De gevolgen van de technologische stroomversnelling
Yfke Laanstra

Mensen worden vlakker en voelen zich afgesneden van zichzelf en van anderen. Dat leidt tot emotionele armoede.

“Dat komt mede door de virtuele realiteit,” aldus Laanstra. “Hoe meer technologie je gebruikt, hoe meer natuur je nodig hebt.”

Ons innerlijk weten is als het ware overgenomen door technologie, zegt ze.

We vertrouwen steeds minder op de signalen van ons eigen lichaam, maar zoeken de informatie buiten onszelf.

Energie en frequenties

Wie contact heeft met iemand via het beeldscherm, kan diegene niet aanvoelen en niet ruiken.

Het internet is de grootste vorm van drugs die ooit is uitgevonden. De gevolgen van de technologische stroomversnellingAspecten van ons menszijn raken zo mogelijk onderontwikkeld en kunnen uiteindelijk zelfs uitdoven.

We zijn volgens Laanstra namelijk meer dan een lichaam van vlees en bloed. “Mensen zijn opgebouwd uit energie en frequenties.”

Ze merkt op dat we niet bestaan uit onafhankelijk van elkaar opererende onderdelen, maar dat onze reguliere geneeskunde dat spijtig genoeg nog wel zo ziet.

Grootste vorm van drugs

Uit onderzoek is gebleken dat het ontstaan van verslaving kan worden gelinkt aan een gebrek aan verbinding.

“Het internet is de grootste vorm van drugs die ooit is uitgevonden,” stelt Laanstra.

“Wanneer iets ingezet wordt om kunstmatig bepaalde gevoelens op te roepen of juist te maskeren is het in potentie een verslavend middel,” besluit ze.

Bestel haar boek ‘Bits, bytes & bewustzijn’ nu hier.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ronald
ronald
3 jaren geleden

Deze nieuwe manier van “conditioneren” halen al jou creativiteit die het universum door jou heen laten stromen weg ! Het verarmt de jeugd die alleen maar korte snelle emoties najagen oftewel korte termijn bevrediging nergens meer geduld meer voor hebben . Deze nieuwe manier van “conditioneren ” is de zogenaamde inplant waar over gesproken wordt. Je wordt geprogrammeerd waar je bij staat !

Rikk
Rikk
3 jaren geleden

De enige constante in de wereld is verandering.

Dat is van alle tijden, ook vijftig jaar geleden dacht men in de “eindtijden” te zijn.
Als ik de laatste vijftig jaar bekijk, dan is de wijze waarop technologie is ingezet meestal niet ten goede gekomen aan het merendeel van het volk. Eerder werkt technologie in samenwerking met neo liberalisme D-evolutie van de mensheid in de hand. Steeds verder weg van jezelf, diep gezonken in het materialisme. Het absurde idee dat de aarde maakbaar is door de mens en techniek het ooit kan winnen van mens en natuur.

Het zal ergens goed voor zijn, er komt ooit een moment dat we het weten.

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

he he…. tjee het wordt genoemd! ik werd in mijn geval, 33 jaar geleden al voor gek verklaard. Jeff, je l*lt! Weet je wat het ergste is in deze euforie…? ik heb er niks mee gewonnen! en ik l*l nog steeds.

salvar
salvar
3 jaren geleden

je wordt overgenomen, mits je je afscheid van de anderen.
een gedeelte zal teruggaan naar de basis van het leven en de computer zal verslagen worden.
over twintig jaar zal de wereld er zeker anders uitzien maar zoals zij dat stelt niet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x