Mens en Dier

Van Meijeren tegen Ollongren: ‘Wij zullen net zolang strijden tot de verantwoordelijken veroordeeld zijn tot celstraffen’

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens D66-minister Ollongren van Binnenlandse Zaken leidt de QR-code niet tot discriminatie omdat hij alleen geldt voor niet-essentiële voorzieningen. “Mensen in Nederland moeten weten dat we er alles aan doen om de volksgezondheid te beschermen. Daarbij is helemaal geen sprake van uitsluiting of van discriminatie,” zei ze donderdag in de Kamer.

Ze voegde toe dat ‘juist de Grondwet ons ertoe verplicht om maatregelen te treffen ter bevordering van de volksgezondheid’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) ging de confrontatie aan met Ollongren. “Als u beweert dat dit allemaal in het belang is van de volksgezondheid en daarom noodzakelijk is, dan komen we weer bij die eeuwigdurende leugen dat dit beleid ook maar iets met de volksgezondheid te maken zou hebben.”

“Want als dit beleid noodzakelijk zou zijn voor de volksgezondheid, dan zou de zorgcapaciteit de afgelopen anderhalf jaar wel zijn opgeschaald en dan zouden de gevaccineerden die positief getest zijn, ook geen toegang hebben tot het sociaal-maatschappelijk leven. Dan zouden medicijnen die effectief zijn, niet verboden worden. Dan zou wel worden ingezet op preventie, bijvoorbeeld door de btw op groente en fruit te verlagen,” zei hij.

De minister liegt keihard

“Hoe kan de minister nou blijven volhouden dat zo’n verplichte QR-code, die wel degelijk leidt tot stigmatisering, uitsluiting en discriminatie van ongevaccineerden, noodzakelijk is voor de volksgezondheid?” vroeg Van Meijeren.

Ollongren beschuldigde hem er vervolgens van ‘nepnieuws’ te verspreiden. “Ik hoor Van Meijeren hier wel fake news verspreiden over de pandemie, maar ik hoor hem nooit serieus meediscussiëren als we het hebben over onze Grondwet en hoe we aan onze Grondwet moeten werken,” zei ze.

Van Meijeren wilde van haar weten welk ‘nepnieuws’ hij dan verspreidt. “Dat ging over het feit dat u corona als ziekte ontkent en daar allerlei gevolgtrekkingen bij maakt,” antwoordde Ollongren.

“De minister liegt keihard dat ik ontken dat corona een ziekte is. Wij constateren alleen aan de hand van de wetenschap, die de minister kennelijk ontkent, dat corona een verkoudheidsvirus is met een ongeveer even grote infection fatality rate als de griep en dat daarom al die maatregelen buitenproportioneel zijn,” benadrukte de FVD’er.

Dat is misdadig, dat is crimineel

“Ik zou nog één keer willen vragen waarom de minister nu vindt dat die QR-code noodzakelijk is in het belang van de volksgezondheid. Hoe kan het dat we voor het eerst sinds mensenheugenis in één keer een QR-code nodig hebben om een virus te kunnen bestrijden?” vroeg hij aan Ollongren.

De minister ontweek opnieuw de vraag en zei dat de maatregelen zijn genomen ‘in een uitzonderlijke tijd en in een uitzonderlijke pandemie, met een virus dat we tot anderhalf jaar geleden niet eens kenden’.

“Dit bevestigt alleen maar mijn standpunt dat dit beleid helemaal niets te maken heeft met corona – dat zien steeds meer Nederlanders – en dat het er niet op is gericht om corona eronder te krijgen, maar om de bevolking eronder te krijgen, door de uitrol van een totalitaire controlestaat. Dat is misdadig, dat is crimineel,” sprak Van Meijeren.

“Forum voor Democratie zal net zolang tegen dit wanbeleid strijden tot het stopt en de verantwoordelijken, als het aan mij ligt, veroordeeld zijn tot gevangenisstraffen,” voegde hij eraan toe.

Ollongren: Nou, sorry, maar dit is zoveel onzin dat ik er niet op kan reageren.”

4.8 98 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lone
lone
2 jaren geleden

wanneer gaat een fvd nou eens VRAGEN OM HET GEISOLEERDE BEWIJS van deze ‘cojona’ ipv alleen maar achterhoedegevechten te leveren ??????????

walter
walter
2 jaren geleden

deze heks is het zelfde als hugo mengele en mark pinokio en de palesteinse schoothond van schwab sigfried (net als de linies) kaag.

Ze horen met pek en veren de kamer uit te worden geflikkerd

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Als je daar niet op kunt reageren, ben je incapabel en hoor je gewoon weer achter de kassa van de lidl of zo. Maar met een beetje geluk, mag je tzt wasknijpers in elkaar draaien. Dus ik zou zeggen, stap op je bezem en verlaat NL maar gauw. Geen plaats voor landverraders.

Perm.
Perm.
2 jaren geleden

“Nepnieuws”.
Hoe vaak horen we dit woord wel niet voorbijkomen? Maar nu komt het mooiste. Dikwijls zijn het linkse Kamerleden die zelf niets anders doen dan nepnieuws verspreiden maar anderen ervan beschuldigen. Ik kan dit niet anders zien dan een teken van zwakte. Vroeg of laat donderen ze dan ook wel van hun voetstuk.

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x