Het Complot

‘Restanten van Atlantis eindelijk gevonden’

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Over Atlantis publiceren leidt tegenwoordig vrijwel zeker tot reputatieschade, zo luidt de eerste zin van het boek Van Egypte naar Atlantis. De Boven- en Onderwereld van Osiris.

Auteur Wim Zitman is zich goed bewust van het feit dat hij zich op dun ijs begeeft. Hij zegt bewijs te hebben gevonden voor het feit dat Atlantis heeft bestaan.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij gooit gelijk al zijn kaarten op tafel: “Nu de restanten van Atlantis eindelijk zijn gevonden kunnen we ons gaan richten op een nieuw wereldbeeld.”

Goddelijke incarnaties

In 1969 verscheen een egyptologische studie over de herkomst van de voorouders van de Egyptenaren die in de Tempel van Horus te Edfu op de wand gegraveerd staat. De studie, die is uitgevoerd door dr. E.A.E. Reymond van de Universiteit van Manchester is uniek en beschrijft en bevestigt de catastrofale ondergang van een eilandenrijk in lang vervlogen tijden, de bakermat van Egypte.

De piramiden, zo stelt Zitman, zijn de Bergen van Egypte en Gizeh is een kopie van het eilandenrijk Atlantis. De farao’s waren voor de oude Egyptenaren de goddelijke incarnaties van de Atlantiërs, die hun eeuwige rustplaats te midden van hun vroegere bergland kregen.

De gangbare gedachte is dat rondom 3000 v.Chr. de oudste beschavingen ontstonden waarvan nog vele monumenten bestaan, zoals de piramides en de zikkoerats, sphinxen, oblisken en het labyrint. Veelal kennen we hun juiste functie niet of nauwelijks. Hun functie ontgaat ons in de regel, maar hun magie is nog steeds niet uitgewerkt. We hebben geen idee waarom de mens in de oudheid die enorme inspanningen verrichte, waarvan hun nalatenschap blijk geeft.

De bouwwerken die de oude Egyptenaren ons hebben nagelaten werden gebaseerd op de stelling dat ze eeuwigheidswaarde moesten hebben voor hun nazaten. Verblind door de eigen fenomenale kennis van hun vakgebied, zijn wetenschappers meestal niet bereid om hun zekerheden te relativeren en er een ander licht op te laten schijnen. En zeker geen licht dat zij niet kennen en wantrouwen. De wetenschappelijke moed om ons verleden diepgaand en onbevooroordeeld te onderzoeken ontbreekt en stuit op gevestigde belangen en reputaties.

Eerste bakermat

Zitman merkt op dat de papyrus Turijn uit de tijd van farao Ramses II (13e eeuw v.Chr.) het begin van de Egyptische geschiedenis vastlegt in 11.248 v.Chr. De inhoud van de papyrus werpt de bestaande chronologie volledig omver.

De Egyptenaren berichtten herhaaldelijk over hun eerste bakermat, onder andere op de binnenzijde van de westelijke ommuring van de Tempel van Horus. Er wordt gesproken over een vulkanische eilandengroep in het westen. De Egyptenaren spraken over drie eilanden waaruit hun eerste Thuisland bestond, namelijk iw titi (Island of Trampling), en de twee eilanden iw ‘h3 (Island of Combat) en iw htp (Island of Peace).

Zitman concludeert op basis van zijn eigen onderzoek dat de bakermat van de oude Egyptenaren bestond uit de uitgedoofde vulkanische tafelberg Great Meteor en de twee zogenoemde Cruiser zeebergen. Deze eilandengroep is verzonken onder de zeespiegel van de Atlantische Oceaan.

Uit de opgedregde kalkstenen brokken moet volgens Zitman de conclusie worden getrokken dat de Atlantis zeeberg uit de directe omgeving in de laatste 12.000 jaar een eiland moet zijn geweest. Een fysiografische kaart van de westkust van Afrika laat talrijke rivieren zien waarvan de oorspronkelijke mondingen zich tot 800 kilometer in de tegenwoordige Atlantische Oceaan uitstrekken.

Restanten van Atlantis eindelijk gevondenSatellietfoto

De toppen van de drie zeebergen moeten geruime tijd boven de zeespiegel hebben uitgestoken, aangezien de Griek Homerus erover schreef en later ook de geograaf Marcellus de restanten van de drie eilanden kende. De eilandengroep staat ook op een globe die in 1531 door de Fransman Oronteus Finaeus werd gemaakt. Op dezelfde globe staat Antarctica afgebeeld, een continent dat officieel pas in 1820 door de Russische marineofficier Fabian von Bellingshausen werd ontdekt.

Plato deelde expliciet mee dat Atlantis in de Atlantische Oceaan lag, voorbij Gibraltar of de Zuilen van Herculus. Zitman stuitte in 2005 op de restanten van het eilandenrijk via een satellietfoto van NASA, waarop verzonken zeebergen of eilanden zichtbaar worden. Volgens hem zijn er veel geomorfologische overeenkomsten tussen de drie zeebergen en de drie piramides van Gizeh.

De Egyptische Osiris-religie zou nauw verweven zijn met de landschappelijke vorm van de eilandengroep. Deze vorm werd op dezelfde breedtecirkel als drie kunstmatig gebouwde bergen gekopieerd in Gizeh. De afstand tussen de drie zeebergen en Gizeh, gemeten tussen de lengtemeridianen, bedraagt exact 60°. “Geometrie in optima forma,” aldus Zitman.

Bron: Zitman.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
stephan
stephan
10 jaren geleden

Waar in dit artiekel staat dat de restanten zijn gevonden .zoals er in de titel word aangegeven

fremdkörper
fremdkörper
10 jaren geleden

Atlantis eindelijk gevonden.
Alweer?

Bert
Bert
10 jaren geleden

Ik dacht al: wat ben ik toch kwijt?

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

Weer zo,n prachtig stukje natte vinger werk.Atlantis is door negatieve krachten en daden ong 13000 jaar geleden naar de zeebodem verhuisd.Dus klopt deze hele redenatie niet.Volgens mij is wat er nog over is van het gehele continent .de canarische eilanden en hawai. en nog wat kleine eilanden.En een deel is tegen wat nu frankrijk is aan gedrukt het huidige spanje en portugal.Als je over de pyreneen naar spanje vliegt is de breuklijn over de gehele lengte duidelijk zichtbaar.Pla/to.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x