Homepagina » Het Complot » ‘Restanten van Atlantis eindelijk gevonden’
Restanten van Atlantis eindelijk gevonden

‘Restanten van Atlantis eindelijk gevonden’

Over Atlantis publiceren leidt tegenwoordig vrijwel zeker tot reputatieschade, zo luidt de eerste zin van het boek Van Egypte naar Atlantis. De Boven- en Onderwereld van Osiris.

Auteur Wim Zitman is zich goed bewust van het feit dat hij zich op dun ijs begeeft. Hij zegt bewijs te hebben gevonden voor het feit dat Atlantis heeft bestaan.

Hij gooit gelijk al zijn kaarten op tafel: “Nu de restanten van Atlantis eindelijk zijn gevonden kunnen we ons gaan richten op een nieuw wereldbeeld.”

Goddelijke incarnaties

In 1969 verscheen een egyptologische studie over de herkomst van de voorouders van de Egyptenaren die in de Tempel van Horus te Edfu op de wand gegraveerd staat. De studie, die is uitgevoerd door dr. E.A.E. Reymond van de Universiteit van Manchester is uniek en beschrijft en bevestigt de catastrofale ondergang van een eilandenrijk in lang vervlogen tijden, de bakermat van Egypte.

De piramiden, zo stelt Zitman, zijn de Bergen van Egypte en Gizeh is een kopie van het eilandenrijk Atlantis. De farao’s waren voor de oude Egyptenaren de goddelijke incarnaties van de Atlantiërs, die hun eeuwige rustplaats te midden van hun vroegere bergland kregen.

De gangbare gedachte is dat rondom 3000 v.Chr. de oudste beschavingen ontstonden waarvan nog vele monumenten bestaan, zoals de piramides en de zikkoerats, sphinxen, oblisken en het labyrint. Veelal kennen we hun juiste functie niet of nauwelijks. Hun functie ontgaat ons in de regel, maar hun magie is nog steeds niet uitgewerkt. We hebben geen idee waarom de mens in de oudheid die enorme inspanningen verrichte, waarvan hun nalatenschap blijk geeft.

De bouwwerken die de oude Egyptenaren ons hebben nagelaten werden gebaseerd op de stelling dat ze eeuwigheidswaarde moesten hebben voor hun nazaten. Verblind door de eigen fenomenale kennis van hun vakgebied, zijn wetenschappers meestal niet bereid om hun zekerheden te relativeren en er een ander licht op te laten schijnen. En zeker geen licht dat zij niet kennen en wantrouwen. De wetenschappelijke moed om ons verleden diepgaand en onbevooroordeeld te onderzoeken ontbreekt en stuit op gevestigde belangen en reputaties.

Eerste bakermat

Zitman merkt op dat de papyrus Turijn uit de tijd van farao Ramses II (13e eeuw v.Chr.) het begin van de Egyptische geschiedenis vastlegt in 11.248 v.Chr. De inhoud van de papyrus werpt de bestaande chronologie volledig omver.

De Egyptenaren berichtten herhaaldelijk over hun eerste bakermat, onder andere op de binnenzijde van de westelijke ommuring van de Tempel van Horus. Er wordt gesproken over een vulkanische eilandengroep in het westen. De Egyptenaren spraken over drie eilanden waaruit hun eerste Thuisland bestond, namelijk iw titi (Island of Trampling), en de twee eilanden iw ‘h3 (Island of Combat) en iw htp (Island of Peace).

Zitman concludeert op basis van zijn eigen onderzoek dat de bakermat van de oude Egyptenaren bestond uit de uitgedoofde vulkanische tafelberg Great Meteor en de twee zogenoemde Cruiser zeebergen. Deze eilandengroep is verzonken onder de zeespiegel van de Atlantische Oceaan.

Uit de opgedregde kalkstenen brokken moet volgens Zitman de conclusie worden getrokken dat de Atlantis zeeberg uit de directe omgeving in de laatste 12.000 jaar een eiland moet zijn geweest. Een fysiografische kaart van de westkust van Afrika laat talrijke rivieren zien waarvan de oorspronkelijke mondingen zich tot 800 kilometer in de tegenwoordige Atlantische Oceaan uitstrekken.

Restanten van Atlantis eindelijk gevondenSatellietfoto

De toppen van de drie zeebergen moeten geruime tijd boven de zeespiegel hebben uitgestoken, aangezien de Griek Homerus erover schreef en later ook de geograaf Marcellus de restanten van de drie eilanden kende. De eilandengroep staat ook op een globe die in 1531 door de Fransman Oronteus Finaeus werd gemaakt. Op dezelfde globe staat Antarctica afgebeeld, een continent dat officieel pas in 1820 door de Russische marineofficier Fabian von Bellingshausen werd ontdekt.

Plato deelde expliciet mee dat Atlantis in de Atlantische Oceaan lag, voorbij Gibraltar of de Zuilen van Herculus. Zitman stuitte in 2005 op de restanten van het eilandenrijk via een satellietfoto van NASA, waarop verzonken zeebergen of eilanden zichtbaar worden. Volgens hem zijn er veel geomorfologische overeenkomsten tussen de drie zeebergen en de drie piramides van Gizeh.

De Egyptische Osiris-religie zou nauw verweven zijn met de landschappelijke vorm van de eilandengroep. Deze vorm werd op dezelfde breedtecirkel als drie kunstmatig gebouwde bergen gekopieerd in Gizeh. De afstand tussen de drie zeebergen en Gizeh, gemeten tussen de lengtemeridianen, bedraagt exact 60°. “Geometrie in optima forma,” aldus Zitman.

Bron: Zitman.org

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Als reactie op Zitman mag het volgende dienen.
  Albert Slosman heeft al in 1983 over de afkomst van de Egyptenaren geschreven. Zijn werk hierover is in het Nederlands vertaald en bij Mirananda uitgegeven. Het luidt de astrologie van het oude Egypte.
  Door onderzoek van de zodiac van Dendara kwam hij er achter dat Atlantis in het teken van Leeuw ten onder ging op 27 juli 9792 voor B.C.
  Het oorspronkelijke rijk Atlantis was bij hen bekend onder naam Aha Men Ptah hetgeen betekent het eerste hart van Ptah.
  Egypte werd na lange strijd tussen de volgelingen Ptah en van Seth bereikt en noemden de volgelingen van Ptah het land
  Atha Ka Ptah hetgeen betekent het tweede hart van Ptah.
  Uit het onderzoek wat Slosman heeft gedaan kan de conclusie worden getrokken dat de Sfinx in eerste instantie het sterrenbeeld Leeuw moest voorstellen.
  Dit boek is zeker aanbevelenswaardig.
  Het zal nieuwe horizonten openen voor de geinteresseerde onderzoeker.

  2 likes
 2. Naar aanleiding van het boek van Zitman merk ik het volgende op.
  In 1983 heeft Albert Slosman een boek geschreven L’ Astronmie selon les Egyptiens Mirananda heeft het boek in het Nederlands vertaald. De Astrologie van het Oude Egypte.
  Naar aanleiding van de Zodiac van Dendara heeft hij ontdekt dat Atlantis 27 juli 9792 voor Christus in het sterrenbeeld Leeuw is vergaan door de kanteling van aardas. door deze ramp is baan van de zon veranderd. Hij kwam eerst in het Westen op ging in het Oosten onder. Sinds de ondergang Aha Men Ptah (het eerste hart van Ptah)komt de zon op in het Oosten en gaat in het Westen onder.
  De twee stammen die elkaar bestreden de stam van Hor en Seth kwamen na eeuwen aan in het huidige Egypte dat de naam kreeg van Aha Ka Ptah (het tweede hart van Ptah).
  De conclusie is gewettigd dat de Sfinx oorspronkelijk een beeltenis was van het sterrenbeeld Leeuw. Pas later werd het hoofd ervan gebeeldhouwd.
  Slosman toont aan dat Atlantis het eerste hart van Ptah door een ramp ten onder ging.
  Merk op dat ook in het Oude testament verwezen wordt naar de veranderingen van zonsopgang en ondergang.
  Slosman had al ruim tevoren over Atlantis geschreven en aangetoond dat het in de Atlantische oceaan lag.
  De Azoren en de Canarische eilanden zijn restanten ven het verzwolgen Atlantis.Ik beveel dit werk van Albert Slosman van harte aan.

  1 likes
 3. Waar in dit artiekel staat dat de restanten zijn gevonden .zoals er in de titel word aangegeven

  0 likes
 4. Atlantis eindelijk gevonden.
  Alweer?

  0 likes
 5. Ik dacht al: wat ben ik toch kwijt?

  0 likes
 6. Weer zo,n prachtig stukje natte vinger werk.Atlantis is door negatieve krachten en daden ong 13000 jaar geleden naar de zeebodem verhuisd.Dus klopt deze hele redenatie niet.Volgens mij is wat er nog over is van het gehele continent .de canarische eilanden en hawai. en nog wat kleine eilanden.En een deel is tegen wat nu frankrijk is aan gedrukt het huidige spanje en portugal.Als je over de pyreneen naar spanje vliegt is de breuklijn over de gehele lengte duidelijk zichtbaar.Pla/to.

  0 likes
 7. Niks nieuws eigenlijk had al gelezen over de Piri Reis dat is een oude kaart waar Atlantis op staat

  0 likes
 8. Atlantis ging ooit ten onder en omdat men de Wereldleraar Maitreya ontkende; dit gaat nu weer gebeuren, dat een gehele beschaving/mensheid ten onder gaat en wanneer we opnieuw Maitreya, die opnieuw is verschenen(his second coming), ontkennen en aanvallen.

  0 likes
 9. Waarom zou iemand bergen willen nabouwen. Ik neem aan dat Atlantis een feit is maar de pramiden staan eerder in relatie tot de sterren zou ik zeggen zoals trouwens ook de andere, bijvoorbeeld in Mexico.

  0 likes
 10. @Pietje Bell: Hawaii?!

  0 likes
 11. Hehe. Eindelijk. ‘t Werd tijd.
  En kunnen we ons nu weer richten op Yeti aub?

  0 likes
 12. [quote name=”pietje bell”]Weer zo,n prachtig stukje natte vinger werk.[/quote]

  En wat jij schrijft is geen natte vinger werk?
  In welke oceaan ligt HawaÏ?

  0 likes
 13. [quote name=”Kalki”]Atlantis ging ooit ten onder en omdat men de Wereldleraar Maitreya ontkende; dit gaat nu weer gebeuren, dat een gehele beschaving/mensheid ten onder gaat en wanneer we opnieuw Maitreya, die opnieuw is verschenen(his second coming), ontkennen en aanvallen.[/quote]
  Je bent die Maitreya wel aan het pushen. Nooit bij je opgekomen dat ie een ‘fake’ kan zijn of is?

  0 likes
 14. Ik las op Bovendien.com een gratis e boek zie link en deze verteld een hele nadere geschiedenis, maar het is wel leuk om te lezen en zo je eigen waarheid eruit te filteren zoals jij het graag ziet!!!
  http://www.bovendien.com/images/documents/De_12de_planeet_Zecharia_Sitchin.pdf

  0 likes
 15. Er zijn mensen die terug getrokken worden naar vorige levens en weten dat zij ooit op Atlantis hebben gewoond ,moesten vluchten toen alles daar ging instorten ,daarna kwam Egypte in beeld als vluchtoord,dus daar in de buurt moet Atlantis hebben gelegen….Waar of niet Waar?

  0 likes
 16. [quote name=”little rascal”][quote name=”Kalki”]Atlantis ging ooit ten onder en omdat men de Wereldleraar Maitreya ontkende; dit gaat nu weer gebeuren, dat een gehele beschaving/mensheid ten onder gaat en wanneer we opnieuw Maitreya, die opnieuw is verschenen(his second coming), ontkennen en aanvallen.[/quote]
  Je bent die Maitreya wel aan het pushen. Nooit bij je opgekomen dat ie een ‘fake’ kan zijn of is?[/quote]

  Volgens zijn eigen LEER en zeggen staat hij voor een ieders recht op o.a. onderwijs, gezondheidszorg, voedsel en onderdak. Dit voor een ieder individu op Aarde; lijkt mij dit, geen verkeerde LEER.

  0 likes
 17. [quote name=”fremdkörper”]@Pietje Bell: Hawaii?![/quote]
  Als Atlantis gaat herrijzen zal Hawaii giga omhoog gedrukt worden en een groot berg plateau worden. zo ook het oude land Mu gaat omhoog komen.De planeet is aan het uitzetten, en er zal nieuw vruchtbaar land omhoog komen.de shift is al gaande.de gehele kosmos is op dit moment in de barings weeen.en gaat veranderen.De geboorte zal echt wel op korte termijn zijn.

  0 likes
 18. [quote name=”pietje bell”][quote name=”fremdkörper”]@Pietje Bell: Hawaii?![/quote]
  Als Atlantis gaat herrijzen zal Hawaii giga omhoog gedrukt worden en een groot berg plateau worden. zo ook het oude land Mu gaat omhoog komen.De planeet is aan het uitzetten, en er zal nieuw vruchtbaar land omhoog komen.de shift is al gaande.de gehele kosmos is op dit moment in de barings weeen.en gaat veranderen.De geboorte zal echt wel op korte termijn zijn.[/quote] wanneer stop je eens met die uit de duim gezogen voorspellingen? Van die zogenaamde voorspellingen van je is er nog geen 1 uitgekomen , maar je houd de lachfactor er goed in en dat is ook een gave

  0 likes
 19. [quote name=”Kalki”][quote name=”little rascal”][quote name=”Kalki”]Atlantis ging ooit ten onder en omdat men de Wereldleraar Maitreya ontkende; dit gaat nu weer gebeuren, dat een gehele beschaving/mensheid ten onder gaat en wanneer we opnieuw Maitreya, die opnieuw is verschenen(his second coming), ontkennen en aanvallen.[/quote]
  Je bent die Maitreya wel aan het pushen. Nooit bij je opgekomen dat ie een ‘fake’ kan zijn of is?[/quote]

  Volgens zijn eigen LEER en zeggen staat hij voor een ieders recht op o.a. onderwijs, gezondheidszorg, voedsel en onderdak. Dit voor een ieder individu op Aarde; lijkt mij dit, geen verkeerde LEER.[/quote]
  Hij is niet de eerste die zoiets zegt en zal zeker niet de laatste zijn.

  In het engels zeggen ze ‘talk is cheap’ en dat is volgens mij ooh het enige wat ie doet, damen met zijn maat benjamin cremer.

  0 likes
 20. Ach ja, Pietje Bell…die weet het wel! Echter na zijn uitspraken van december vorig jaar kan hij toch echt niet meer geloofwaardig gevonden worden. Spreekt nu over “natte vingerwerk” en komt dan zelf met restanten als de Canarische eilanden, Hawaii en Portugal/Spanje. Tja… het blijft een kwajongen 😉

  Persoonlijk (na het zien/lezen van diverse info en documentaires) ben ik ervan overtuigd dat Atlantis allang bekend is, echter onder een andere naam.

  Volens Plato zou Atlantis in het midden van alle wereldzeeën liggen, zo groot zijn als een continent en slechts ten dele zijn verzonken. De enige plek die hieraan voldoet is Antarctica. Het is bekend dat Antarctica vroeger noordelijker lag (t.p.v. Zuid-Amerika) en een tijdje terug is er ook olie gevonden dat duidt op (vroegere) plantaardig leven. Dit was dus vóór het verschuiven van de aardkorst. Helaas ligt er een heel dik pak ijs/sneeuw op, waardoor onderzoek erg moeilijk wordt. Maar ja, ook voor deze theorie zijn er voor- en tegenstanders, dus wie weet komen we er een keer echt achter.

  0 likes
 21. [quote name=”Kalki”][quote name=”little rascal”][quote name=”Kalki”]Atlantis ging ooit ten onder en omdat men de Wereldleraar Maitreya ontkende; dit gaat nu weer gebeuren, dat een gehele beschaving/mensheid ten onder gaat en wanneer we opnieuw Maitreya, die opnieuw is verschenen(his second coming), ontkennen en aanvallen.[/quote]
  Je bent die Maitreya wel aan het pushen. Nooit bij je opgekomen dat ie een ‘fake’ kan zijn of is?[/quote]

  Volgens zijn eigen LEER en zeggen staat hij voor een ieders recht op o.a. onderwijs, gezondheidszorg, voedsel en onderdak. Dit voor een ieder individu op Aarde; lijkt mij dit, geen verkeerde LEER.[/quote]
  @kalki.De gene die 2000jaar geleden het ook niet gelukt is om de mensheid wakker te schudden,Is nu terrein aan het winnen.De kerken lopen leeg. maar heel wat mensen die ik ken,bidden nu om directe hulp van Sananda /jesus.Jouw matrea hoort ook in dat zelfde rijtje thuis.En wat hij verkondigd is gewoon je goddelijk geboorte recht.inclusief vrede en vrijheid.neem eens de moeite om op hollow earth nedwork.com en whoneedslicht.org te snuffelen,.blog talk radio.channeling prime creator.zal ook op you tube geplaatst worden.

  0 likes
 22. Wat is jullie mening over dit stukje?

  http://www.youtube.com/watch?v=W8rP00H8krU

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Bizar effect: Anti-veroudering met hypnose

Al eeuwenlang zijn mensen op zoek naar ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

wynia

Zijn we allemaal gek geworden of zo? Journalist Syp Wynia laat zien hoe erg de situatie is

Journalist Syp Wynia signaleert gekkigheid alom. Zo ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 19 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.