Great ResetBuitenland

Vlaamse regering betaalt fors voor lidmaatschap World Economic Forum

Help mee door deze info met je vrienden op je social media te delen!

De regering van Vlaanderen betaalt jaarlijks meer dan 200.000 euro om lid te zijn van het World Economic Forum, blijkt uit het antwoord van de Vlaamse minister-president Jan Jambon op een vraag van Sam van Rooy (Vlaams Belang).

“De Vlaamse regering blijft dus een wereldwijde lobbyorganisatie subsidiëren en achternalopen die overduidelijk een ideologische agenda nastreeft, namelijk die van het globalisme, voor open grenzen, diversiteit en omvolking, evenals voor klimaathysterie en steeds meer overheidscontrole,” aldus Van Rooy.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Vorig jaar en dit jaar ging er vanuit de Vlaamse regering 207.000 Zwitserse frank (216.000 euro) naar het WEF. Het gaat om een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage plus een bijdrage om deel te mogen nemen aan de jaarlijkse bijeenkomst in Davos.

In ruil voor toegang

Opvallend, aangezien het WEF van de Duitse econoom Klaus Schwab steeds controversiëler wordt, vindt Vlaams Belang.

“Deze internationale lobbyorganisatie streeft openlijk een globalistische toekomstagenda na waarbij tal van overheden zijn betrokken,” reageert Van Rooy. “Die agenda werd uitgekristalliseerd in de zogenaamde Great Reset, die zogezegd ‘een veiligere, gelijkere en stabielere wereld’ als doel heeft.”

“Dat klinkt misschien mooi, maar daarachter zit een agenda van open grenzen, diversiteit, omvolking, klimaathysterie en steeds meer regelneverij en overheidscontrole. Zo wil het WEF ‘gezamenlijk en snel optreden om alle aspecten van onze samenlevingen en economieën te vernieuwen, van onderwijs tot sociale contracten en arbeidsvoorwaarden’.”

Het lijkt er zeer sterk op dat de Vlaamse regering de globalistische doelstellingen van het WEF zoveel mogelijk uitvoert in ruil voor toegang tot het WEF-netwerk van multinationals, banken, journalisten en ngo’s, benadrukt Van Rooy.

Verstrengeling neemt toe

Eerder bleek uit zijn kritische vragen aan Jambon dat de verstrengeling tussen de Vlaamse regering en het WEF toeneemt, want sinds 2022 is Vlaanderen ‘gepromoveerd’ tot ‘associate partner’ van het WEF, een juridisch bindende overeenkomst.

Van Rooy noemde het toen ‘te gek voor woorden dat de Vlaamse overheid Vlaanderen juridisch bindt aan een wereldwijde organisatie die een uitgesproken globalistische agenda nastreeft die haaks staat op de natiestaten, de democratie en de (keuze)vrijheid van de burger’.

Vlaams Belang roept op om het Vlaams lidmaatschap bij het WEF stop te zetten. “Het WEF wil eigenlijk gewoon de democratische besluitvorming omzeilen en het beleid van de Vlaamse regering bepalen. De burger heeft daar echter nooit voor gestemd,” concludeert Van Rooy.

Of zoals Schwab zou zeggen: “Vie penetrate ze cabinets.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 142 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
2 maanden geleden

Volgens mij is het penetreren van kabinetten niet het enige dat deze mensen van deze eliteclub penetreren.

Daarmee doel ik op seksueel kindermisbruik en satanische taferelen.

Deze agenda van het WEF zal ook zo zijn geheimen hebben en ik denk dat dit een wereldwijd fenomeen is.

Jan
Jan
2 maanden geleden

Ach ja. Alle ambtenarij in de eu is een marionettentheater die bespeeld wordt door het wef.
Deze ambtenarij zijn dr ware volksverraders.
Het volk zou de gebouwen waar deze ratten zich samenscholen moeten uitroken en ze gevangen moeten nemen.
Bottem up te beginnen met de stadshuizen, burger’meesters’ etc, tot aan de ministeries en parlementen.

Maar of we dat ooit mee gaan maken?
Ooit was het, dit nooit meer……nu is het er, maar is de meerderheid opnieuw ziende blind en horende doof.
Voor hoelang nog?

Annette
Annette
2 maanden geleden

Goed dat Sam van Rooy van het Vlaams Belang de hele Belgische regering EN dus het Belgische volk even een boekje open doet over de WERKELIJKE reden van het betalen (DUS betaald door de Belgische belastingbetalers) van de jaarlijkse bijdrage voor het World Economic Forum.

Maar, zoals WIJ, lezers van ninefornews, al lang weten, is dit niet alleen in België aan de gang, maar ook in Nederland en nog vele andere landen.

Het is ongelooflijk geraffineerd opgezet allemaal. En dat dan niet even gisteren, maar al VELE JAREN.

In feite zijn WIJ allemaal al lang “bezet” door deze (nog) machtige, buitenlandse organisatie, dit met de hulp van zogenaamde Young Global Leaders.

Als iemand mij dit zo’n 20 jaar geleden had gezegd, dat dat er aan zat te komen, had ik hem of haar waarschijnlijk keihard uitgelachen.

Maar ondertussen zitten wij nu met de gebakken peren en moeten wij ons schrap zetten voor nog veel meer terrreur.

En TOCH blijf ik optimistisch, want ik denk nog steeds, dat WIJ er zelf heel veel aan kunnen doen. Of beter gezegd: niet aan kunnen doen.

Drie jaar geleden, met de start van de experimentele gentechinjectie, de daaropvolgende lockdowns EN het uitsluiten van iedereen, die NIET meedeed aan dit duivelse experiment, hebben wij het OOK gered.

DAT gaan wij gewoon weer herhalen. Het zal ZEKER geen gemakkelijke weg zijn, maar, zoals het spreekwoord al zegt: Waar een wil is, is een weg.

Ik denk zelf, dat het allerbelangrijkste zal zijn, is, om je hoofd koel te houden, vooral niet in de angstmodus te schieten EN verbinding zoeken (als je die niet al hebt) met soortgenoten.

Met ELKAAR kunnen wij dat zootje aan!

De wakkere mens is inventief.

Meine
Meine
2 maanden geleden

We kunnen de conclusie trekken dat er minimaal 200k wordt overgemaakt door elke regering die “mensen” naar de wef stuurt.

Zijn de stemgerechtigden het daarmee eens ? Hebben die daar voor gestemd ?

Back to top button
59
0
We lezen graag je reactie!x