Buitenland

Studie: Scherpschutters op Maidanplein Oekraïne onderdeel van valse vlag-operatie

Help door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tussen 18 en 20 februari 2014 richtten scherpschutters een bloedbad aan op het Maidanplein in Kiev. In de maanden ervoor bivakkeerden demonstranten dag en nacht op het plein, dat ook wel het Onafhankelijkheidsplein wordt genoemd.

Aanleiding voor de protesten was het niet-ondertekenen van een overeenkomst tussen Oekraïne en de Europese Unie. De betogers wilden Europese integratie en eisten het vertrek van de pro-Russische president Janoekovitsj.

De revolutie op Maidan leidde tot de omverwerping van de regering van Janoekovitsj en was het begin van de burgeroorlog in het oosten van Oekraïne. Volgens president Porosjenko heeft een adviseur van de Russische president Poetin de scherpschutters opdracht gegeven om de demonstranten uit te schakelen. De meeste westerse overheden, media en onderzoekers slikken de uitspraken van Porosjenko voor zoete koek.

Radioverkeer

Professor Ivan Katchanovski van de Universiteit van Ottawa in Canada heeft het eerste wetenschappelijke onderzoek naar het bloedbad afgerond. Voor zijn onderzoek heeft hij onder meer 1500 video’s en 5000 foto’s bekeken.

Hij heeft ook het radioverkeer tussen de scherpschutters en hun leidinggevenden geanalyseerd. Katchanovski heeft het Maidanplein bezocht en zowel demonstranten als overheidsfunctionarissen geïnterviewd.

Valse vlag-operatie

Na zijn onderzoek heeft de professor geconcludeerd dat het bloedbad een valse vlag-operatie was, bewust gepland en uitgevoerd om de regering af te zetten en vervolgens de macht over te nemen. Katchanovski vond bewijs voor de betrokkenheid van de Rechtse Sector, Svoboda en oligarchische partijen zoals Vaderland.

In tenminste 20 gebouwen die in handen waren van Maidan bleken scherpschutters en spotters te zijn geplaatst. De wetenschappelijke studie heeft grote implicaties voor de manier waarop we aankijken tegen de regimeverandering in Oekraïne, de burgeroorlog in het oosten van Oekraïne, de Russische militaire interventie en een internationaal conflict tussen het Westen en Rusland over Oekraïne.

Download hier de gehele studie.

[SSRN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x