Natuur en Milieu

Alles voor de natuur: 120.000 bomen moeten wijken voor 241 meter hoge windmolens

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Een deel van het befaamde Reinhardswald in Noord-Hessen is gekapt om 20 windmolens van elk 241 meter hoog te plaatsen. Dit ‘sprookjesbos van de gebroeders Grimm’ was het grootste aaneengesloten bos van Hessen in het hart van Duitsland.

Op de hoogste punten in het woud zijn circa 120.000 bomen gekapt, want daar waait de meeste wind. Sommige bomen waren meer dan 200 jaar oud. De deelstaatregering heeft afgesproken dat 2 procent van het totale landoppervlakte in Hessen wordt vrijgemaakt voor windmolens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/08/verwar-intelligenrtie-niet.jpg

Volgens tegenstanders is het windmolenpark catastrofaal voor het unieke natuurgebied. Beschermde diersoorten zoals de hazelmuis moesten de verwoesting ontvluchten, net als de Euraziatische lynx en vele zeldzame beschermde vogels en vleermuizen.

Energietransitie

Burgemeester van buurgemeente Wesertal Cornelius Turrey zei dat het de Groenen zijn die windmolens in het bos willen, zonde rijm of reden. “Wij maken ons zorgen over brandgevaar, vervuiling van drinkwater en geluidsoverlast,” zei hij tegen Bild.

Priska Hinz (Groenen), tot voor kort minister van Milieu in Hessen, zei dat windenergie een ‘belangrijke bijdrage levert’ aan de energietransitie en natuurbehoud. “Het is de enige manier om bossen en belangrijke ecosystemen te behouden.”

Schatkamer

Klimaatactivisten hebben niet gedemonstreerd tegen de ontbossing en verwoesting van de habitat van zeldzame diersoorten.

Voor natuurbeschermer Hermann-Josef Rapp, die al zo’n 1000 rondleidingen organiseerde, is het project een ramp. Hij werkt al sinds 1972 in het bos en wordt gezien als de ‘stem van het Reinhardswald’. “Het is de schatkamer van de Europese bossen. Een klasse apart. Zoiets mag je niet opofferen aan de geldzuchtige windlobby.”

[Junge Freiheit]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
RealDutchPatriot
RealDutchPatriot
6 maanden geleden

Windturbines maken juist het klimaat kapot, zoek maar video`s op van Bert Weteringe.

Archibald
Archibald
6 maanden geleden

De aarde wordt uitgeholt. Wanneer slaan wij op hol, in opstand

Margie
Margie
6 maanden geleden

Als ik dit lees,dan wordt het tijd dat dat gedeelte van de mensheid optieft. En wel heel snel. Niet normaal dit. Geld geld en nog eens geld. DAAR draait het om. Daaaaaag mensheid,blijf maar dom.

TMJ
TMJ
6 maanden geleden

hoe GEK wil je het hebben????

Back to top button
131
0
We lezen graag je reactie!x