Gezondheid

Grootste mazelenepidemie in Europa in 10 jaar heeft niets te maken met dalende vaccinaties. Dit is de werkelijke reden

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen die tegen vaccineren zijn hebben een punt: natuurlijk verworven immuniteit verslaat vaccinaties keer op keer. Zelfs wetenschappers stellen hun mening nu schoorvoetend bij.

In de Verenigde Staten wordt een toenemend aantal gevallen van bof en kinkhoest gemeld. In Europa is sprake van de grootste mazelenepidemie in 10 jaar.

Voorstanders van vaccineren zeggen dat angst over de veiligheid van vaccinaties zorgt dat de vaccinatiegraad daalt en daardoor het beschermende effect van groepsimmuniteit verloren gaat.

Slechts enkele jaren

Klopt dit wel? Wetenschappers onderzochten de opleving van de ziektes en kwamen tot de conclusie dat vaccinatie slechts enkele jaren bescherming biedt.

Van de kleine kinderen die worden gevaccineerd tegen mazelen, loopt een derde de kans om op 10- tot 14-jarige leeftijd alsnog mazelen te krijgen, aldus wetenschappers van de Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Alleen degenen die mazelen en kinkhoest op een natuurlijke manier hebben doorgemaakt, hebben een levenslange immuniteit opgebouwd.

Niet één

Niet één vaccin overtreft de natuur, ondervonden de onderzoekers.

De wetenschappers van Harvard hebben vastgesteld dat de toename van het aantal mazelengevallen niet komt door het teruglopen van de groepsimmuniteit, maar te maken heeft met de afname van het beschermende effect van de vaccins.

Een kwart van de gevaccineerden verliest zijn of haar immuniteit binnen acht jaar, aldus de onderzoekers.

Weer kwetsbaar

De toename van het aantal kinkhoestgevallen begon al ruim voordat de anti-vaccinatiegroepen van zich lieten horen.

De wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar het DKTP-vaccin dat in de jaren negentig op de markt kwam. Het bleek niet langer dan 10 jaar te beschermen.

Dus een peuter van twee wordt op 12-jarige leeftijd weer kwetsbaar voor infecties. Alleen degenen die de ziekte overwonnen hebben zijn levenslang immuun.

Foto: Fæ Wikimedia Commons

[Medisch Dossier]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
4 jaren geleden

Er gaat echt niets boven moedertje natuur, alle pogingen tot immitatie of verbetering is nooit zo goed als het origineel. Zo blijkt maar weer. Een gezonde geest in een gezond lichaam zorgt voor optimale weerstand. Daar zo veel mogelijk naar streven is de beste remedie. Alleen worden we daar op alle mogelijke manieren in gehinderd of bij weg gelokt.

pietje
pietje
4 jaren geleden

IK heb gewoon mazelen l, rode hond en alle kinderziektes gehad en ik leef nog en heb weerstand ! Al die vaccinaties geld en kwaad ! Meer niet !

Louise
Louise
4 jaren geleden

Nou ik ben benieuwd hoe dit afloopt , Rutte die oproept om vooral te vaccineren …Nou kan je met enige humor zeggen er luistert niemand naar die man , die praat zoveel dat hij onverstaanbaar is.. maar toch…
Ik heb zelf de bof gehad zo’n jaar of 12 geleden, naar de huisarts en ja dat is een virus dus niks geen medicatie ……
De enige kinderziekte die uit bacteriën bestaat is Roodvonk , dat kan je niet vaccineren , het kan aan mijn omgeving liggen , maar ik hoor er niet zoveel over…… Het nieuwe seizoen gaat beginnen, dus ja, welke griep epidemie komt eraan, welke vaccinatie voor kinderen……het spel begint weer…

Frans2
Frans2
4 jaren geleden

[ Grootste mazelenepidemie in Europa in 10 jaar ]
Bij Big Pharma knallen de champagnekurken, het is gelukt!
Ze kunnen blijven vaccineren én meer medicijnen tegen bv hersenvliesontsteking verkopen. En massa’s vrijwilligers hebben daaraan meegeholpen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

91
0
We lezen graag je reactie!x