Gezondheid

Grootste mazelenepidemie in Europa in 10 jaar heeft niets te maken met dalende vaccinaties. Dit is de werkelijke reden

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen die tegen vaccineren zijn hebben een punt: natuurlijk verworven immuniteit verslaat vaccinaties keer op keer. Zelfs wetenschappers stellen hun mening nu schoorvoetend bij.

In de Verenigde Staten wordt een toenemend aantal gevallen van bof en kinkhoest gemeld. In Europa is sprake van de grootste mazelenepidemie in 10 jaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Voorstanders van vaccineren zeggen dat angst over de veiligheid van vaccinaties zorgt dat de vaccinatiegraad daalt en daardoor het beschermende effect van groepsimmuniteit verloren gaat.

Slechts enkele jaren

Klopt dit wel? Wetenschappers onderzochten de opleving van de ziektes en kwamen tot de conclusie dat vaccinatie slechts enkele jaren bescherming biedt.

Van de kleine kinderen die worden gevaccineerd tegen mazelen, loopt een derde de kans om op 10- tot 14-jarige leeftijd alsnog mazelen te krijgen, aldus wetenschappers van de Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Alleen degenen die mazelen en kinkhoest op een natuurlijke manier hebben doorgemaakt, hebben een levenslange immuniteit opgebouwd.

Niet één

Niet één vaccin overtreft de natuur, ondervonden de onderzoekers.

De wetenschappers van Harvard hebben vastgesteld dat de toename van het aantal mazelengevallen niet komt door het teruglopen van de groepsimmuniteit, maar te maken heeft met de afname van het beschermende effect van de vaccins.

Een kwart van de gevaccineerden verliest zijn of haar immuniteit binnen acht jaar, aldus de onderzoekers.

Weer kwetsbaar

De toename van het aantal kinkhoestgevallen begon al ruim voordat de anti-vaccinatiegroepen van zich lieten horen.

De wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar het DKTP-vaccin dat in de jaren negentig op de markt kwam. Het bleek niet langer dan 10 jaar te beschermen.

Dus een peuter van twee wordt op 12-jarige leeftijd weer kwetsbaar voor infecties. Alleen degenen die de ziekte overwonnen hebben zijn levenslang immuun.

Foto: Fæ Wikimedia Commons

[Medisch Dossier]

4.5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
5 jaren geleden

Er gaat echt niets boven moedertje natuur, alle pogingen tot immitatie of verbetering is nooit zo goed als het origineel. Zo blijkt maar weer. Een gezonde geest in een gezond lichaam zorgt voor optimale weerstand. Daar zo veel mogelijk naar streven is de beste remedie. Alleen worden we daar op alle mogelijke manieren in gehinderd of bij weg gelokt.

pietje
pietje
5 jaren geleden

IK heb gewoon mazelen l, rode hond en alle kinderziektes gehad en ik leef nog en heb weerstand ! Al die vaccinaties geld en kwaad ! Meer niet !

Louise
Louise
5 jaren geleden

Nou ik ben benieuwd hoe dit afloopt , Rutte die oproept om vooral te vaccineren …Nou kan je met enige humor zeggen er luistert niemand naar die man , die praat zoveel dat hij onverstaanbaar is.. maar toch…
Ik heb zelf de bof gehad zo’n jaar of 12 geleden, naar de huisarts en ja dat is een virus dus niks geen medicatie ……
De enige kinderziekte die uit bacteriën bestaat is Roodvonk , dat kan je niet vaccineren , het kan aan mijn omgeving liggen , maar ik hoor er niet zoveel over…… Het nieuwe seizoen gaat beginnen, dus ja, welke griep epidemie komt eraan, welke vaccinatie voor kinderen……het spel begint weer…

Frans2
Frans2
5 jaren geleden

[ Grootste mazelenepidemie in Europa in 10 jaar ]
Bij Big Pharma knallen de champagnekurken, het is gelukt!
Ze kunnen blijven vaccineren én meer medicijnen tegen bv hersenvliesontsteking verkopen. En massa’s vrijwilligers hebben daaraan meegeholpen.

Back to top button
91
0
We lezen graag je reactie!x