Homepagina » Buitenland » Vladimir Poetin met monsterzege herkozen als president. Dit is wat hem ongekend populair maakt
Vladimir Poetin met monsterzege herkozen als president. Dit is wat hem ongekend populair maakt

Vladimir Poetin met monsterzege herkozen als president. Dit is wat hem ongekend populair maakt

De Russische president Vladimir Poetin is herkozen. Hij behaalde 76,67 procent van de stemmen: het beste resultaat uit zijn carrière.

Poetin bedankte de Russische bevolking tijdens een feestelijke verkiezingsbijeenkomst in de buurt van het Rode Plein voor de steun en het in hem gestelde vertrouwen.

De 65-jarige Poetin blijft tot 2024 president en ging zijn achterban voor in de feestvreugde met de kreet: “Rusland, Rusland!”

Hulp

Poetin zei het tijd te vinden voor een doorbraak, maar denkt daarbij vooral aan economische hervormingen en niet aan een grondwetswijziging.

De president ging ook nog even in op de Britse bewering dat het Kremlin achter de moordpoging op een voormalig Russische dubbelspion zit.

“Het is onzin dat Rusland zoiets zou doen,” zei hij. “Als het inderdaad een militair zenuwgas was dan zouden er nu verschillende mensen dood zijn in Engeland.”

“We hebben dat soort chemische wapens niet,” voegde Poetin toe, die de Britten hulp aanbood bij het onderzoek naar de aanslag.

Vertrouwen en hoop

We hebben al onze chemische wapens vernietigd onder internationaal toezicht, in tegenstelling tot sommige van onze partners, klonk het nog.

De opkomst lag met zo’n 70 procent beduidend hoger dan in 2012. Dat jaar won Poetin met 63,6 procent van de stemmen en bracht 65 procent van de kiesgerechtigden zijn of haar stem uit.

Hij beschreef zijn ongemeen grote verkiezingsoverwinning als een teken van ‘vertrouwen en hoop’ van de Russische bevolking.

“Ik zie in mijn zege het vertrouwen en de hoop van ons volk,” zei hij. “We zullen hard werken, op een verantwoorde en doeltreffende manier.”

Russofobe optreden

Dat zoveel Russen kwamen opdagen om hun stem uit te brengen is volgens Poetins campagneteam te danken aan het Russofobe optreden van het Westen.

Dat heeft de patriottische gevoelens in Rusland opgezweept, zo liet woordvoerder van het campagneteam Andrej Kondratsjov weten.

Hij dankte de Britse regering op ironische wijze voor haar bijdrage aan Poetins overwinning.

Foto: Барвенковский Wikimedia Commons

[Belga]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Nehemia schreef:

  Poetin is een baas. Gorbatsjov en Jeltsin hebben Rusland in een deplorabele staat achtergelaten en bijna verkocht aan Amerika. Niet voor niks heeft Jeltsin destijds een beroep op Poetin gedaan. Ze zijn bijna zelfvoorzienend en tegen de Nieuwe Wereld Orde. Poetin heeft Soros en de Rothchilds met zijn centrale bank zijn land uitgetrapt. Die oorlogshitserij van de NAVO en de Deep State is zo doorzichtig. Dat continu poken naar de Grote Beer. Ze proberen aan alle kanten een Derde Wereldoorlog te forceren. Oorlog is industrie – geld voor de banken en een middel tot bevolkingsdepopulatie. Ik walg van onze mainstreammedia en ons journaal – ongeacht of het NOS of RTL 4 is. Ze braken allemaal dezelfde propaganda uit. Vorige week zag ik Jens Stoltenberg (hoofd totempaal NATO) blij met de door en door corrupte Poroshenko (Oekraïne) staan met de aankondiging dat het niet lang meer ging duren dat de Oekraïne NATO lid zou worden. We worden door criminelen geregeerd.

  75 likes
  • Tallamaris schreef:

   Gister heb ik redactie van RTL nieuws weer een mail gestuurd waarin ik ze duidelijk maak dat ze verantwoordelijk zijn voor al het kwaad op de wereld tegen de mensheid en spreek hun geweten aan ,en vooral dat wij het weten.Nadat ze gister weer hun manipulatieve leugens over Assad en Rusland over ons uitgekotst hadden dacht ik ik ga ze mailen,laten we het massaal doen zodat ze zien en voelen wat ze doen de landverraders het is een zaadje planten van gewetenswroeging.

   10 likes
  • Peter schreef:

   ‘Ze braken allemaal dezelfde propaganda uit. ‘

   RT doet daar aantoonbaar niet voor onder. Putin als grote leider neerzetten terwijl het land ondanks het feit dat het bulkt van de waardevolle delfstoffen economisch nog minder voorstelt dan de Benelux. En laat ik het vooral ook maar niet hebben over hoe er met journalisten, opposite, verkiezingen en homo’s wordt omgegaan door deze ex spion. Maar ach bepaalde mensen lopen nou eenmaal graag als schapen achter grote leiders aan..

   2 likes
   • Richard schreef:

    Beetje respect voor de man die Rusland weer op zijn poten hielp nadat Jeltsin het land totaal naar de knoppen had geholpen.
    Putin in een groot staatsman. Misschien wel de grootste van de afgelopen eeuw.
    Zijn blazoen is zeker niet smetteloos, maar Putin is het beste wat Rusland overkomen is sinds 1913.

    2 likes
 • weg met ons schreef:

  De Britse cabal hoort net als de VS cabal samen met hun Blderberg opperhoofden en aanverwante gefrustreerde machthebbers achter slot en grendel ipv nog vrij rond te lopen en de kans krijgen de wereld compleet in chaos en ellende te storten.

  Bang zijn ze, vreselijk bang dat de Russen terug zullen slaan, vandaar ook dat de psychopaten in het Westen, die zichzelf leiders noemen, uit alle macht op allerlei manieren proberen de Russen te beschuldigen van het neerhalen van de MH-17 (was de MH-370) tot aan een zogenaamde gifgasaanval in Engeland die daar hoog van de toren wordt geblazen also het een nationale ramp is. Nergens heeft men de Russen met keiharde bewijzen kunnen pakken en beschuldigingen doen ze de Russen van alles met puur speculatieve en suggestieve uitspraken.

  Als een objectieve rechter (als deze nog bestaat) met dergelijke ‘bewijzen’ mensen moet veroordelen zou de bajes leeg zijn en de rechter het in zijn broek doen van het lachen.

  Het theater in het Westen ging vooral los toen Rusland de Rothschilds via de achterdeur eruit heeft geschopt. Toen waren de rapen pas echt gaar. En vergeet niet dat de Russen graag hun gas en olie in een andere valute willen afrekenen en de dollar vaarwel -kunnen- zeggen. China ligt ergens nog gevoeliger, want die wil Iraanse olie afrekenen in Yuan’s. Vandaar dat Iran als gevaarlijk wordt geclassificeerd?

  30 likes
  • 22maart schreef:

   De MH17(was MH370)?? Die wist ik niet, vertel..

   1 likes
   • weg met ons schreef:

    @22maart

    Is zinloos zodra deze vraag wordt gesteld in een dergelijke beknopte context. Klein tipje: zou men zo gek zijn twee peperdure toestellen op te offeren? Heb daarvoor geen rechtstreekse bewijzen, maar duidelijk mag zijn dat de Russen (Poetin c.s.) moeten op wat voor manier dan ook gewoon finaal kapot, want anders loopt het NWO verhaal niet zo heel lekker meer. Dus, vandaar dat de cabal en grootmeesters van allerlei gekkigheid bedenken om op wat voor manier dan ook Rusland te laten capituleren. Er staat nu eenmaal een heel hoge en verderfelijke zaak op het spel. Het is alleen lastig de Russen finaal aan te vallen want dat kan voor het Westen een catastrofale boemerang effect hebben.

    16 likes
 • Gezinusk schreef:

  De Russische fobie word denk ik opgewekt en aangestuurd door invloedrijke denktanks als het Britse Royal Institute of International Affairs(RIIA) Het Amerikaanse Council on Foreign Realations (CFR) en de Europese Bilderberg.

  Rusland staat continu in de belangstelling van allerlei interne kwesties die in feite Rusland zelf moet oplossen. Te minste, degenen die een vrije en democratische wereld voorstellen, zou het wel zo vrij en democratisch zijn dat de Russen daar zelf over gaan. Dat los je niet op door ze te demoniseren.

  De westerse mainstream media zoekt al een tijd naar allerlei mogelijke manieren om ook maar iets te vinden dat niet met het westen spoort, om ze vervolgens daar op aan te vallen. Het is wel opmerkelijk want in Zuid Amerika gaat ook van alles mis. Of neem de mensenrechten in Indonesië, China, India, Saoedi Arabië. Maar dat schijnt minder van belang te zijn.

  Het is denk ik ook niet per ongeluk dat we de afgelopen dagen veel over Poetin op tv hebben gezien vanwege de Russische verkiezingen. Vanavond om 21:00 uur staat er weer een uitzending gepland genaamd: ‘Schimmenspel – Poetins onzichtbare oorlog.’ De tekst luidt;

  ” Volgens Mark Rutte voert Vladimir Poetin via het internet een oorlog tegen Europa en is ook Nederland doelwit. Waaruit bestaat die Russische agressie op het wereldwijde web? En hoe hard is het bewijs? ”.

  Het zal wel geen toeval zijn dat de documentaire vanavond word uitgezonden immers staat voor woensdag het referendum gepland om de Nederlandse inlichtingendienst meer bevoegdheid te geven om de Nederlandse bevolking te bespioneren. Zo’n uitzending zou natuurlijk het laatste zetje kunnen geven om twijfelaars over de streep te trekken om voor de Sleepwet te stemmen. Het is maar net hoe gevaarlijk de Russische dreiging word neergezet in de documentaire.

  Dus ik ben reuze benieuwd maar heb voor de zekerheid alvast een overlevingspakket aangeschaft. Ik heb tevens een bunker laten bouwen die morgen word opgeleverd en ben inmiddels in het bezit van een verrekijker! (Cynisch bedoeld.)

  35 likes
  • AlbertV schreef:

   —Dus ik ben reuze benieuwd maar heb voor de zekerheid alvast een overlevingspakket aangeschaft. Ik heb tevens een bunker laten bouwen die morgen word opgeleverd en ben inmiddels in het bezit van een verrekijker! (Cynisch bedoeld.)—
   Ik heb een groot kruis op mijn dak geschilderd zodat daar de eerste kernbom op gestort kan worden. Ik wil niet leven in de wereld na WW3. (Iets minder cynisch bedoeld).

   13 likes
 • PREDATOR schreef:

  Er is maar 1 leider voor mij.!!!Poetin alaaf!!
  Man van het volk..of je moet hier het nieuws geloven…fakenieuws.

  30 likes
 • eksegese schreef:

  Een terechte monsterzege voor een groot leider. De wereld kan een voorbeeld nemen aan Poetin, het hele volk draagt hem op handen, en dat is zeker niet voor niets ! Het bewijst keer op keer de goede inborst van een man met visie, met verstand van zaken en een weergaloze strategie tegen het schuim der aarde !

  25 likes
 • Indigo Pixie schreef:

  Onder Poetin werd ook de ‘Free Land Act’ van kracht. Iedere Rus die dit wenst krijgt 1 hectare grond gratis. In een eerste fase worden 9 districten opengesteld met een totale oppervlakte van 8,5 miljoen hectares. Daarvan worden 1 miljoen hectares beschikbaar gesteld als familiedomein in de (prachtige en ongerepte) regio’s Yakutia, Primorye, Khabarovsk, Amur, Magadan en Sakhalin. In juli 2016 werden nog eens 400.000 hectares in Kamchatka toegevoegd aan de ‘Free Land’ actie. De regering heeft niets te verliezen met deze beslissing. Integendeel. Door het openstellen van verafgelegen gebieden wordt het land opgewaardeerd en gecultiveerd, begint de economie te groeien, ontstaan er nieuwe dorpen, worden de mensen zelfredzaam en gaan ze minder steunen op het sociale systeem, wordt Rusland minder afhankelijk van import,…Een goeie zet, zowel voor het land als voor de bewoners.
  https://indigopixie.blogspot.fr/2017/11/moederland-partij.html

  11 likes
 • faya schreef:

  Ik snap sommige mensen niet.
  Je kunt je afvragen waarom mensen die executive order steeds vergeten, of dachten ze dat dat alleen in Amerika geldt?
  De een na de andere ”invloedrijke persoon” wordt zijn geld afgepakt en op straat dan wel in gevangenis gezet.
  Toch zijn de msm’ers hier nog steeds bang dat het fout gaat lopen.

  3 likes
  • Jeff schreef:

   Snappen is een kwestie van begrijpen, zoals horen bij luisteren hoort. Dan nog een kwakje respect voor andermans mening met een snufje empathie en een kind kan de was doen.

   3 likes
 • eksegese schreef:

  De Oekraïense piloot die volgens de Russen de MH 17 neerschoot met een gevechtsvliegtuig pleegt plotseling zelfmoord ! De waarheid dient zich aan en het gespuis valt ten prooi !

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1805649/piloot-die-volgens-rusland-mh17-neerschoot-dood-gevonden

  Zelfs de Telegraaf voelt zich verplicht hier iets over te schrijven, ze kunnen er niet meer omheen met hun verzonnen bukraketverhalen.

  6 likes
 • Frans2 schreef:

  Voor welke kandidaat zouden deze mensen nu frauderen?
  http://bit.ly/2ubuXtF

  3 likes
 • verware tiener schreef:

  Kunnen de hoge stemmen niet komen doordat de russische regering de gegevens misschien manipuleert of omdat er weinig tegenkandidaten zijn omdat Putin ze zogezegd uitschakelt? (of zijn dat ook allemaal leugens van de manipulatieve msm?)

  groetjes verwarde tiener

  2 likes
  • eksegese schreef:

   @verwarde tiener, het zijn idd allemaal leugens en propaganda. Feit is dat Gorbatsjov in de jaren tachtig-negentig het Warschaupact, al of niet uit naïviteit om zeep hielp en daarmee de deur openzette voor westerse oligarchen het Russische rijk klaar te stomen om het met behulp van de zuipschuit Boris Jetsin, die zij in het zadel hiepen totaal te plunderen. Het Russische rijk inpalmen staat al heel lang boven aan de bucketlist van de westerse plunderaars. En het was ze waarlijk bijna gelukt, ware het niet dat zij zich vergisten in Poetin, die zij zelf ook in hun naïviteit in het zadel hielpen in de veronderstelling dat hij hen ook zou gaan helpen. Het liep echter helemaal anders. Poetin had heel andere plannen. Zijn plan was de westerse oligarchische plunderaars onmiddellijk een halt toe te roepen en het land uit te schoppen, het land weer terug te geven aan het volk. En dat is hem zo waar gelukt en het volk weet en begrijpt dat volledig. Dat is waarom ze hem op handen dragen op een paar sukkels na die denken slim te zijn om the global plunder elite nog steeds trouw te blijven. Napoleon beet er in het verleden zijn tanden al op stuk, Hitler beet er zijn tanden op stuk en nu wilden ze het met list en bedrog proberen, maar ook nu bijten zij in het stof. Het kwaad is uitgeregeerd, het is over en uit met de plunder elite. Het laatste wat ze nog proberen ons via de media met smerige leugens zo lang mogelijk op het verkeerde been te houden. De monsterzege is wel degelijk echt verdiend en onvervalst, hoe moeilijk dat ook te verteren is voor het gespuis achter de schermen.

   1 likes
 • faya schreef:

  Snappen, begrijpen, maar het gaat hier om een feit.
  Gewoon achterlijk dat ze het niet willen weten.
  Hou dan je mond dicht in plaats van er overheen te raaskallen want dat komt zo dom over.
  Heeft niets met respect voor andermans mening of een snufje emphatie te maken.
  Het heeft te maken met redelijkheid/gezonde verstand en dat is weer ver te zoeken.

  0 likes
 • Rob schreef:

  Dat komt door de Amerikanen!

  0 likes
 • x

  Check Also

  elektrische auto

  Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

  Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

  rusland

  Rusland geeft beelden vrij van grootste nucleaire explosie ooit: ‘Paddenstoelwolk 7 keer zo hoog als Mount Everest’

  Het atoomagentschap van Rusland, Rosatom, heeft zeldzame ...

  >