Buitenland

Vladimir Poetin met monsterzege herkozen als president. Dit is wat hem ongekend populair maakt

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische president Vladimir Poetin is herkozen. Hij behaalde 76,67 procent van de stemmen: het beste resultaat uit zijn carrière.

Poetin bedankte de Russische bevolking tijdens een feestelijke verkiezingsbijeenkomst in de buurt van het Rode Plein voor de steun en het in hem gestelde vertrouwen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De 65-jarige Poetin blijft tot 2024 president en ging zijn achterban voor in de feestvreugde met de kreet: “Rusland, Rusland!”

Hulp

Poetin zei het tijd te vinden voor een doorbraak, maar denkt daarbij vooral aan economische hervormingen en niet aan een grondwetswijziging.

De president ging ook nog even in op de Britse bewering dat het Kremlin achter de moordpoging op een voormalig Russische dubbelspion zit.

“Het is onzin dat Rusland zoiets zou doen,” zei hij. “Als het inderdaad een militair zenuwgas was dan zouden er nu verschillende mensen dood zijn in Engeland.”

“We hebben dat soort chemische wapens niet,” voegde Poetin toe, die de Britten hulp aanbood bij het onderzoek naar de aanslag.

Vertrouwen en hoop

We hebben al onze chemische wapens vernietigd onder internationaal toezicht, in tegenstelling tot sommige van onze partners, klonk het nog.

De opkomst lag met zo’n 70 procent beduidend hoger dan in 2012. Dat jaar won Poetin met 63,6 procent van de stemmen en bracht 65 procent van de kiesgerechtigden zijn of haar stem uit.

Hij beschreef zijn ongemeen grote verkiezingsoverwinning als een teken van ‘vertrouwen en hoop’ van de Russische bevolking.

“Ik zie in mijn zege het vertrouwen en de hoop van ons volk,” zei hij. “We zullen hard werken, op een verantwoorde en doeltreffende manier.”

Russofobe optreden

Dat zoveel Russen kwamen opdagen om hun stem uit te brengen is volgens Poetins campagneteam te danken aan het Russofobe optreden van het Westen.

Dat heeft de patriottische gevoelens in Rusland opgezweept, zo liet woordvoerder van het campagneteam Andrej Kondratsjov weten.

Hij dankte de Britse regering op ironische wijze voor haar bijdrage aan Poetins overwinning.

Foto: Барвенковский Wikimedia Commons

[Belga]

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nehemia
Nehemia
6 jaren geleden

Poetin is een baas. Gorbatsjov en Jeltsin hebben Rusland in een deplorabele staat achtergelaten en bijna verkocht aan Amerika. Niet voor niks heeft Jeltsin destijds een beroep op Poetin gedaan. Ze zijn bijna zelfvoorzienend en tegen de Nieuwe Wereld Orde. Poetin heeft Soros en de Rothchilds met zijn centrale bank zijn land uitgetrapt. Die oorlogshitserij van de NAVO en de Deep State is zo doorzichtig. Dat continu poken naar de Grote Beer. Ze proberen aan alle kanten een Derde Wereldoorlog te forceren. Oorlog is industrie – geld voor de banken en een middel tot bevolkingsdepopulatie. Ik walg van onze mainstreammedia en ons journaal – ongeacht of het NOS of RTL 4 is. Ze braken allemaal dezelfde propaganda uit. Vorige week zag ik Jens Stoltenberg (hoofd totempaal NATO) blij met de door en door corrupte Poroshenko (Oekraïne) staan met de aankondiging dat het niet lang meer ging duren dat de Oekraïne NATO lid zou worden. We worden door criminelen geregeerd.

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

De Russische fobie word denk ik opgewekt en aangestuurd door invloedrijke denktanks als het Britse Royal Institute of International Affairs(RIIA) Het Amerikaanse Council on Foreign Realations (CFR) en de Europese Bilderberg.

Rusland staat continu in de belangstelling van allerlei interne kwesties die in feite Rusland zelf moet oplossen. Te minste, degenen die een vrije en democratische wereld voorstellen, zou het wel zo vrij en democratisch zijn dat de Russen daar zelf over gaan. Dat los je niet op door ze te demoniseren.

De westerse mainstream media zoekt al een tijd naar allerlei mogelijke manieren om ook maar iets te vinden dat niet met het westen spoort, om ze vervolgens daar op aan te vallen. Het is wel opmerkelijk want in Zuid Amerika gaat ook van alles mis. Of neem de mensenrechten in Indonesië, China, India, Saoedi Arabië. Maar dat schijnt minder van belang te zijn.

Het is denk ik ook niet per ongeluk dat we de afgelopen dagen veel over Poetin op tv hebben gezien vanwege de Russische verkiezingen. Vanavond om 21:00 uur staat er weer een uitzending gepland genaamd: ‘Schimmenspel – Poetins onzichtbare oorlog.’ De tekst luidt;

” Volgens Mark Rutte voert Vladimir Poetin via het internet een oorlog tegen Europa en is ook Nederland doelwit. Waaruit bestaat die Russische agressie op het wereldwijde web? En hoe hard is het bewijs? ”.

Het zal wel geen toeval zijn dat de documentaire vanavond word uitgezonden immers staat voor woensdag het referendum gepland om de Nederlandse inlichtingendienst meer bevoegdheid te geven om de Nederlandse bevolking te bespioneren. Zo’n uitzending zou natuurlijk het laatste zetje kunnen geven om twijfelaars over de streep te trekken om voor de Sleepwet te stemmen. Het is maar net hoe gevaarlijk de Russische dreiging word neergezet in de documentaire.

Dus ik ben reuze benieuwd maar heb voor de zekerheid alvast een overlevingspakket aangeschaft. Ik heb tevens een bunker laten bouwen die morgen word opgeleverd en ben inmiddels in het bezit van een verrekijker! (Cynisch bedoeld.)

faya
faya
6 jaren geleden

Ik snap sommige mensen niet.
Je kunt je afvragen waarom mensen die executive order steeds vergeten, of dachten ze dat dat alleen in Amerika geldt?
De een na de andere ”invloedrijke persoon” wordt zijn geld afgepakt en op straat dan wel in gevangenis gezet.
Toch zijn de msm’ers hier nog steeds bang dat het fout gaat lopen.

PREDATOR
PREDATOR
6 jaren geleden

Er is maar 1 leider voor mij.!!!Poetin alaaf!!
Man van het volk..of je moet hier het nieuws geloven…fakenieuws.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x