Natuur en Milieu

Mysterieuze ijscirkels ontdekt in Slovenië. Lokale bewoners staan voor een raadsel

Help ons door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op het Meer van Bled in Slovenië zijn mysterieuze ijscirkels ontstaan. Schrijver en fotograaf Ian Middleton laat weten dat hij zoiets nog nooit eerder had gezien.

Ook veel andere Slovenen die hij sprak hadden de perfect concentrische cirkels nog nooit gezien. Bijna niemand had er een verklaring voor.

IJscirkels beperken zich niet alleen tot het Meer van Bled. In 2009 werden namelijk vanuit het internationale ruimtestation ISS reusachtige ijscirkels gespot op het Baikalmeer in Siberië.

Methaan
Mysterieuze ijscirkels ontdekt in Slovenië. Lokale bewoners staan voor een raadsel
IJscirkels (Ian Middleton)

De Russische overheid heeft door de jaren heen vele gevallen van ijscirkels gedocumenteerd.

Experts claimen dat ze het gevolg zijn van de uitstoot van methaan, maar bevindt zich methaan in de bodem onder het Meer van Bled?

De priester van de kerk op het Meer van Bled zei dat de cirkels te maken hebben met de manier waarop het meer bevriest. Als het water bevriest ontstaan er eerst kleine cirkels, legde hij uit.

Buitenaards bezoek

Er zijn ook mensen die beweren dat het fenomeen te maken heeft met buitenaards bezoek. In Engeland verschijnen graacirkels vaak bij oude en mysterieuze monumenten zoals Stonehenge of Avebury.

Velen suggereren dat deze cirkels zijn achtergelaten als boodschap aan andere bezoekers uit de ruimte.

Het Meer van Bled kan volgens Middleton ook worden gezien als mysterieuze plek omdat het een rijke folkloristische geschiedenis kent.

Foto: Lamasse Wikimedia Commons

[Total Slovenia News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of Light
King of Light
4 jaren geleden

Gevolg van bepaalde stromingen in het water, waardoor in open plekken een draaiende ijsschots ontstaat tot het vast vriest. Niks meer, niks minder.

Dolex
Dolex
4 jaren geleden

Mysterieus….
Lijkt op wat gebeurt als je olie in water gooit. Die stoffen willen niet gemengd worden, en blijven bij elkaar. Een cirkelvorm is dan het logische gevolg, omdat die relatief het minste raakt aan de ‘vijandige’ stof.
Heeft iets met grensvlakken en oppervlaktespanning te maken, denk ik.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x