Buitenland

Waarom bouwt China gigantische structuren midden in de woestijn?

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Chinese woestijn verschijnen in Google Maps enorme ongeïdentificeerde structuren. Het gaat onder meer om een ingewikkeld netwerk van wat lijkt metalen strepen.

Het netwerk bevindt zich ten noorden van de rivier de Shule in de prefectuur Jiuquan in de provincie Gansu en doorkruist het Tibetaans Hoogland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De banen zijn perfect recht en lijken te zijn gemaakt om vanuit de ruimte te worden gezien. Het netwerk is meer dan 1,5 kilometer lang en bijna één kilometer breed. Je kunt het patroon hier bekijken in Google Maps. Een grid voor spionagesatellieten, een code voor buitenaardsen of gegraven door machines?

Het tweede bouwwerk bevindt zich ook ten noorden van de rivier de Shule en is ten westen van een relatief groot station gelokaliseerd dat lijkt op HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), een onderzoeksinstituut in Alaska dat wordt gefinancierd door de Amerikaanse luchtmacht, marine, de Universiteit van Alaska en DARPA. Je kunt hier inzoomen.

Het rechthoekige grid lijkt op meerdere plaatsen voor te komen in de woestijn. Een kaarsrecht rechthoekig patroon van tenminste 1,5 kilometer breed en één kilometer lang is hier te vinden.

Een andere structuur laat objecten en vliegtuigen zien die straalsgewijs midden in de woestijn zijn geplaatst. Het bevindt zich op enkele kilometers ten westen van de gigantische rechthoek. Waarom plaatst China deze bouwwerken midden in de Kumtagwoestijn?

Satellietfoto’s lieten eerder zien dat in afgelegen Chinese gebieden complete steden worden gebouwd die zelfs jaren na oplevering nog geheel verlaten zijn.

Bron: Gizmodo.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
2Crazy2bTrue
2Crazy2bTrue
11 jaren geleden

Hoewel China delen van het kapitalisme in zijn economische systeem heeft geïncorporeerd leeft het socialisme in verschillende bestuurslagen nog sterk.

En als socialisten zich met ‘wetenschap’ gaan bezighouden, dan krijg je ‘wetenschappelijk socialisme’ oftewel gesubsidieerde idiotie. Mogelijk is het dat waar we hier na kijken.

Rationaliteit is slechts voor krachtige individuen weggelegd maar die worden in totalitaire systemen vaak weggezuiverd.

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x