BinnenlandCorona

Corona-uitbraken in zorgcentra onder gevaccineerde bewoners: ‘Het is een raadsel hoe het mis kon gaan’

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij woonzorgcentrum De Kiekendief in Almere is sprake van een grote corona-uitbraak waarbij 26 van de 107 bewoners en 24 medewerkers zijn besmet. Volgens Zorggroep Almere is 90 procent van de bewoners gevaccineerd. Van de 50 besmette personen zijn er drie opgenomen in het ziekenhuis, meldt Almere Nieuws.

Ook jongere medewerkers zijn ‘heel serieus ziek’. Zorggroep Almere vermoedt dat de meeste medewerkers gevaccineerd zijn, maar over die groep zijn geen harde cijfers bekend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Rechte lijn omhoog

“Het ging eigenlijk in een rechte lijn omhoog. Meteen hadden we erg veel besmettingen,” zei een woordvoerder van Zorggroep Almere tegen Omroep Flevoland. “We hebben het niet alleen maar over snotneuzen en een beetje verkouden, we hebben het echt over serieus ziek zijn.”

Hoe het zo mis heeft kunnen gaan ‘blijft voorlopig een raadsel’. Bewoners moeten op hun kamer blijven en ook de bezoekregels zijn aangescherpt. “Zo. We gaan ouderen (opnieuw) redden. Door ze (opnieuw) op te sluiten,” reageert neuroloog Jan Bonte.

Geen op zichzelf staand incident

Ook andere zorgcentra zijn getroffen door corona-uitbraken. Zo is een afdeling van verzorgingstehuis Overvest in Enkhuizen gesloten vanwege een uitbraak van het coronavirus, schrijft het Noordhollands Dagblad. Alle bewoners zijn gevaccineerd.

4.8 60 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bertusa
Bertusa
2 jaren geleden

Hoe zou dit toch komen?
Ooit gehoord van ADE?
Verwacht nog veel meer uitbraken na injectie met dit wondermiddel!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Hahahaha….nou voor mij is het absoluut geen raadsel hoe dit allemaal zo Dramatisch Fout kon gaan…In principe zat ik er zelfs min of meer op te WACHTEN totdat het FOUT zou gaan…misschien dat die Gevaccineerde Hersenloze Kudde Collaborateurs nou eindelijk eens hun ogen open gaat doen…De Échte Die-Hard Pro-Vaxxers zullen nog gauw even hun Derde & Vierde Experimentele Gentherapie-Booster-VacciNazi laten injecteren, dus die zijn we in 2022 wel kwijt…Ondertussen mogen de Gevaccineerde Zombies elkaar nog ff vrijelijk Besmetten…het begin van het Einde….

Ed Kas
Ed Kas
2 jaren geleden

Goh, wat een verassing….

Frans
Frans
2 jaren geleden

Wat zegt Hugo

Back to top button
144
0
We lezen graag je reactie!x