Homepagina » Binnenland » Corona-uitbraken in zorgcentra onder gevaccineerde bewoners: ‘Het is een raadsel hoe het mis kon gaan’
corona
Foto: Unsplash

Corona-uitbraken in zorgcentra onder gevaccineerde bewoners: ‘Het is een raadsel hoe het mis kon gaan’

Bij woonzorgcentrum De Kiekendief in Almere is sprake van een grote corona-uitbraak waarbij 26 van de 107 bewoners en 24 medewerkers zijn besmet. Volgens Zorggroep Almere is 90 procent van de bewoners gevaccineerd. Van de 50 besmette personen zijn er drie opgenomen in het ziekenhuis, meldt Almere Nieuws.

Ook jongere medewerkers zijn ‘heel serieus ziek’. Zorggroep Almere vermoedt dat de meeste medewerkers gevaccineerd zijn, maar over die groep zijn geen harde cijfers bekend.

Rechte lijn omhoog

“Het ging eigenlijk in een rechte lijn omhoog. Meteen hadden we erg veel besmettingen,” zei een woordvoerder van Zorggroep Almere tegen Omroep Flevoland. “We hebben het niet alleen maar over snotneuzen en een beetje verkouden, we hebben het echt over serieus ziek zijn.”

Hoe het zo mis heeft kunnen gaan ‘blijft voorlopig een raadsel’. Bewoners moeten op hun kamer blijven en ook de bezoekregels zijn aangescherpt. “Zo. We gaan ouderen (opnieuw) redden. Door ze (opnieuw) op te sluiten,” reageert neuroloog Jan Bonte.

Geen op zichzelf staand incident

Ook andere zorgcentra zijn getroffen door corona-uitbraken. Zo is een afdeling van verzorgingstehuis Overvest in Enkhuizen gesloten vanwege een uitbraak van het coronavirus, schrijft het Noordhollands Dagblad. Alle bewoners zijn gevaccineerd.

4.8 60 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bertusa
Bertusa
1 maand geleden

Hoe zou dit toch komen?
Ooit gehoord van ADE?
Verwacht nog veel meer uitbraken na injectie met dit wondermiddel!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 maand geleden

Hahahaha….nou voor mij is het absoluut geen raadsel hoe dit allemaal zo Dramatisch Fout kon gaan…In principe zat ik er zelfs min of meer op te WACHTEN totdat het FOUT zou gaan…misschien dat die Gevaccineerde Hersenloze Kudde Collaborateurs nou eindelijk eens hun ogen open gaat doen…De Échte Die-Hard Pro-Vaxxers zullen nog gauw even hun Derde & Vierde Experimentele Gentherapie-Booster-VacciNazi laten injecteren, dus die zijn we in 2022 wel kwijt…Ondertussen mogen de Gevaccineerde Zombies elkaar nog ff vrijelijk Besmetten…het begin van het Einde….

Ed Kas
Ed Kas
1 maand geleden

Goh, wat een verassing….

Frans
Frans
1 maand geleden

Wat zegt Hugo

x

Check Also

verpleegkundige

Wijkverpleegkundige Elke trekt aan de bel: fors meer valincidenten en toename in hartklachten sinds de prikken

Wijkverpleegkundige Elke ziet sinds de prikken fors ...

pauw

Jeroen Pauw: het is een beetje flauw dat de politiek heel veel neerlegt bij de ongevaccineerden

Bijna twee jaar weten we dat de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

144
0
We lezen graag je reactie!x