Binnenland

‘Schwabinet’ zet leger in tegen protesterende boeren: ‘Bang dat ze zijn hier’

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

Vanuit het hele land trekken boeren naar het Gelderse Stroe om te demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet. De organisatoren willen ‘Den Haag de rug toekeren’. Ze vinden de plannen ‘onhaalbaar, onuitvoerbaar, onnodig en ongewenst’.

Aanleiding voor de demonstratie is een omstreden plan dat stikstofminister Christianne van der Wal onlangs naar de Kamer stuurde over het terugdringen van de stikstofuitstoot.

Er was woensdagochtend ook een boerenprotest op het Malieveld in Den Haag. Kamerleden Wybren van Haga, Pepijn van Houwelingen en Gideon van Meijeren waren daarbij aanwezig.

Ze sluiten gewoon de hele stad weer af

In Den Haag is het leger ingezet. “Het militair materieel dat nog niet naar Oekraïne is gestuurd, zet het Schwabinet nu in om onze boeren te onderdrukken,” twittert Van Houwelingen.


Dowie jr., eigenaar van broodjeszaak Broodje van Dootje, deelt op social media foto’s van blokkades die zijn klaargezet. “Ze sluiten gewoon de hele stad weer af,” klaagt hij. “Bang dat ze zijn hier. Dit heeft weinig met Veteranendag te maken.” Die wordt aanstaande zaterdag gehouden.

Het leger wordt weer gebruikt tegen de eigen bevolking

Sandrine Thelosen, politiek redacteur van De Nieuws BV, schrijft: “Den Haag houdt rekening met bezoek. Zowel op de Herengracht als hier op het Korte Voorhout staan politie en leger.” Lokale media melden dat er containerwagens van het leger klaarstaan om de stad af te sluiten als dat nodig is.


Militairen die containers bij het Malieveld plaatsten, zeiden dat ze bezig waren met een ander project, maar tussendoor dit project moesten doen, bedoeld om de boeren tegen te houden. “Dus het leger wordt weer gebruikt tegen de eigen bevolking.”

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
10 dagen geleden

Het wordt tijd dat er bestuurd gaat worden door mensen, die het nog goed met ons voorhebben en die er verstand van hebben. Knoei kabinet kunnen we missen als de vliegende tering!

Sizu_Sun
Sizu_Sun
10 dagen geleden

Ik vrees dat dit vreselijk uit de hand gaat lopen 🙁

Thomas
Thomas
10 dagen geleden

And so it begins!

nou en!
nou en!
10 dagen geleden

het leger inzetten tegen de eigen bevolking,toevalig ook wolfsangels en hakenkruizen,slava rutte!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

159
0
We lezen graag je reactie!x