Binnenland

‘Schwabinet’ zet leger in tegen protesterende boeren: ‘Bang dat ze zijn hier’

Help door deze informatie met anderen op je social media te delen!

Vanuit het hele land trekken boeren naar het Gelderse Stroe om te demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet. De organisatoren willen ‘Den Haag de rug toekeren’. Ze vinden de plannen ‘onhaalbaar, onuitvoerbaar, onnodig en ongewenst’.

Aanleiding voor de demonstratie is een omstreden plan dat stikstofminister Christianne van der Wal onlangs naar de Kamer stuurde over het terugdringen van de stikstofuitstoot.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Er was woensdagochtend ook een boerenprotest op het Malieveld in Den Haag. Kamerleden Wybren van Haga, Pepijn van Houwelingen en Gideon van Meijeren waren daarbij aanwezig.

Ze sluiten gewoon de hele stad weer af

In Den Haag is het leger ingezet. “Het militair materieel dat nog niet naar Oekraïne is gestuurd, zet het Schwabinet nu in om onze boeren te onderdrukken,” twittert Van Houwelingen.


Dowie jr., eigenaar van broodjeszaak Broodje van Dootje, deelt op social media foto’s van blokkades die zijn klaargezet. “Ze sluiten gewoon de hele stad weer af,” klaagt hij. “Bang dat ze zijn hier. Dit heeft weinig met Veteranendag te maken.” Die wordt aanstaande zaterdag gehouden.

Het leger wordt weer gebruikt tegen de eigen bevolking

Sandrine Thelosen, politiek redacteur van De Nieuws BV, schrijft: “Den Haag houdt rekening met bezoek. Zowel op de Herengracht als hier op het Korte Voorhout staan politie en leger.” Lokale media melden dat er containerwagens van het leger klaarstaan om de stad af te sluiten als dat nodig is.


Militairen die containers bij het Malieveld plaatsten, zeiden dat ze bezig waren met een ander project, maar tussendoor dit project moesten doen, bedoeld om de boeren tegen te houden. “Dus het leger wordt weer gebruikt tegen de eigen bevolking.”

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
2 jaren geleden

Het wordt tijd dat er bestuurd gaat worden door mensen, die het nog goed met ons voorhebben en die er verstand van hebben. Knoei kabinet kunnen we missen als de vliegende tering!

Sizu_Sun
Sizu_Sun
2 jaren geleden

Ik vrees dat dit vreselijk uit de hand gaat lopen 🙁

Thomas
Thomas
2 jaren geleden

And so it begins!

nou en!
nou en!
2 jaren geleden

het leger inzetten tegen de eigen bevolking,toevalig ook wolfsangels en hakenkruizen,slava rutte!!

Back to top button
161
0
We lezen graag je reactie!x