Great ResetMens en Dier

Was de vader van Klaus Schwab een nazi? De feiten op een rij

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

Deze week was schrijver en politiek commentator James Lindsay te gast in de podcast van Joe Rogan. Het tweetal sprak op een gegeven moment over Klaus Schwab en diens vader Eugen.

Rogan las voor uit een bizarre ‘factcheck’ van persbureau DPA over Eugen Schwab. Volgens de ‘factchecker’ is er geen bewijs dat hij een hoge functie binnen de nazihiërarchie vervulde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Dat is wat het betekent

DPA vroeg zijn Denazificatieakte op bij het Landesarchiv Baden-Württemberg. Schwab geeft in de akte aan dat hij geen lid is geweest van de NSDAP of de SS, maar hij was wel lid van een aantal andere nationaalsocialistische organisaties, zoals het DAF (Deutsche Arbeidsfront) en NSV (Nationalsozialistische Volkswohlfahrt), een onderdeel van de NSDAP.

“Nationaalsocialistische organisaties waren destijds nazi’s,” merkte Rogan op. “Dat is wat het betekent.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Krijgsgevangenen en dwangarbeiders

Eugen Schwab leidde gedurende de nazi-jaren in Duitsland het Ravenburgse filiaal van de Zwitserse machinebouwer Escher Wyss AG. Het klopt volgens de ‘factchecker’ dat het bedrijf tijdens de oorlog honderden krijgsgevangenen en dwangarbeiders in dienst had.

En dan zegt DPA: “Of het bedrijf hiertoe gedwongen werd door de nazi’s dan wel omdat er weinig andere werkkrachten voorhanden waren, is niet duidelijk.”

Rogan: “Wacht even, je hebt zojuist 100 procent toegegeven dat hij een nazi was. Dat is wat nazi’s deden. Ze gebruikten krijgsgevangenen en dwangarbeiders. Ze hadden gevangenenkampen, waarschijnlijk met Joden. Voeren we hier een semantische discussie?”

Heel vreemd

Ze zeggen dus dat hij een filiaal runde dat krijgsgevangenen en dwangarbeiders in dienst had, maar ze weten niet zeker of hij een nazi was, zei Rogan verbaasd. “Dit is een vreemd artikel.” Lindsay voegde eraan toe: “Het is heel vreemd.”

‘Factcheckers’ zijn de spindoctors van de overheid, stelt de Canadese advocaat David Freiheit. “De woordsmeden van de duivel.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 119 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dwarsje
Dwarsje
2 maanden geleden

Waarheidsvinding na z lange periode zal altijd omstreden zijn. Dit soort mensen zijn meesters in het laten verdwijnen van essentiële gegevens. Daar hadden ze na Neurenberg best wel ervaring mee opgedaan. Zijn daden zeggen ons al genoeg en zeker zijn uitspraken inmiddels:”We penetrated the governments”.

Piepschuim
Piepschuim
2 maanden geleden

Het schuim der aarde.
Het drijft altijd vanzelf naar boven.

Margie
Margie
2 maanden geleden

Dat wist ik al. Er zijn nog steeds vragen over 3600 mensen die vermist zijn. Die werkten voor zijn vader. Krijgsgevangen en joden. En nog veel meer mensen. Nooit een spoor van gevonden. En je maakt mij niet wijs dat dat dode nijlpaard van niks weet????? Dit ding is een nazi.

Ria
Ria
2 maanden geleden

ZO VADER ZO ZOON!!

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x