CoronaBinnenland

‘En dat is twee!’ Rechtbank vernietigt boete voor arts, De Jonge handelde onrechtmatig

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

De rechtbank Midden-Nederland heeft de boete van 3000 euro die door gezondheidsinspectie IGJ was opgelegd aan arts Alexander van Walraven voor het uitschrijven van COVID-recepten, vernietigd. De arts schreef 15 keer ivermectine en 12 keer hydroxychloroquine voor aan coronapatiënten.

Ook in deze uitspraak oordeelt de rechter in een uitvoerige beschouwing dat op grond van artikel 68 van de Geneesmiddelenwet geen boete kan worden opgelegd vanwege strijdigheid met het lex certa-beginsel, dat inhoudt dat voor iedereen duidelijk moet zijn welk handelen en nalaten leidt tot strafrechtelijke aansprakelijkheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De rechter volgt niet de redenering van de minister dat volgens artikel 68 het off-label voorschrijven niet is toegestaan als een protocol of standaard dat afraadt.

Kijk de juridische analyse:

Eigen verantwoordelijkheid

Volgens de rechtbank volgt uit de tekst van artikel 68 dan ook niet dat dit artikel een arts verbiedt om af te wijken van protocollen of standaarden die het off-label gebruik ontraden.

De rechtbank komt tot de conclusie dat de wetgever niet heeft bedoeld om protocollen en standaarden dwingendrechtelijk te maken. De wetgever heeft juist gewezen op de eigen verantwoordelijkheid van de arts en lijkt de arts daarbij vooral te willen ondersteunen.

De minister dient de arts een standaardvergoeding voor de proceskosten te betalen.

Rechters stellen artsen in het gelijk

“En dat is twee!” reageert Zelfzorg Covid-19. “Rechters stellen artsen in het gelijk. De IGJ en Hugo de Jonge handelden onrechtmatig!”

‘And so it begins’, zegt auteur en spreker Hans van Tellingen. “De rechter besluit dat ivermectine en hydroxychloroquine voorgeschreven mochten worden. Minister De Jonge (zijn opvolger) moet de proceskosten betalen.”

Huisarts Jan Vingerhoets, die zelf ook werd beboet, zegt: “Dit is opnieuw geweldig nieuws. Niet de dokter zat fout, maar de minister. En terwijl de inspectie zich willoos liet misbruiken en haar taak in het belang van de volksgezondheid volledig uit het oog verloor, bleef dokter Alexander van Walraven pal staan voor zijn principes en zijn patiënten. Chapeau, Alexander!”

COVID-19-artsen blijven ondanks de boetes staan voor hun eed:

Je kunt de artsen hier steunen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 161 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paperclip
Paperclip
2 maanden geleden

…. dus, wanneer worden De Jonge / Lijkstra opgepakt en vervolgd ??

hoogtijd
hoogtijd
2 maanden geleden

Dus de jonge handelde onrechtmatig. Natuurlijk wisten we dit al lang. Waarom wordt er niets tegen die de jonge gedaan. Blijkbaar mag die man alles doen , zonder vervolgd te worden. Alleen proceskosten betalen , dat is alles ? de jonge moet terecht staan voor al het leed wat hij heeft aangedaan aan velen. Sorry , geen hoofdletters, deze man is geen hoofdletter waardig.

Dwarsligger
Dwarsligger
2 maanden geleden

Ook de rechterlijke macht begint nattigheid te voelen. Twee jaar geleden zou de uitspraak totaal anders zijn geweest.

Hennyhlh
Hennyhlh
2 maanden geleden

Wanneer wordt Hugo rechtelijk vervolgd!!!

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x