Homepagina » Binnenland » Klappen voor de zorg? Rutte deelde in de afgelopen 10 jaar alleen maar klappen uit aan de zorg
klappen
Foto: Artistosteles CC BY-SA 4.0

Klappen voor de zorg? Rutte deelde in de afgelopen 10 jaar alleen maar klappen uit aan de zorg

Vlak nadat Nederland op slot was gegaan, moesten we massaal klappen voor de artsen, verpleegkundigen en anderen uit de zorg die ons beschermden tegen het coronavirus. Op Twitter waren filmpjes te zien waarin mensen uit ramen hingen, op balkons stonden of op straat de zorgmedewerkers een eerbetoon gaven.

Premier Rutte reageerde op de acties: “De verpleegkundigen, de artsen, de schoonmakers in de zorg en de hulpverleners […] leveren fantastisch werk. Mooi om te zien dat Nederland hen massaal een hart onder de riem steekt.”

Maar diezelfde Rutte is er samen met zijn VVD voor verantwoordelijk geweest dat er in de afgelopen 10 jaar nogal wat klappen zijn uitgedeeld aan de zorg, schrijft Rick Vrouwenvelder in een lezersbrief in Het Parool.

Miljoen keer ondertekend

Kamerstukken laten zien dat Rutte I gelijk al begon met bezuinigen op de zorg. De VVD stelde voor het basispakket van zorgverzekeraars te verkleinen en het eigen risico te verhogen.

Rutte II ging door met bezuinigen. De VVD stemde meerdere keren tegen plannen voor kwaliteitsverbetering in de zorg, stelt Vrouwenvelder. De petitie ‘Red de zorg’ werd bijna een miljoen keer ondertekend, maar terzijde geschoven. Het kabinet vond wel dat verpleeghuizen en langdurige zorg moesten inkrimpen. En zo geschiedde.

Rutte III bracht nog meer bezuinigingen. Artsen en ziekenhuizen luidden de noodklok, maar dat mocht niet baten. Vrouwenvelder: “Nu wil ik de zorg niet heilig verklaren, maar de VVD deelt wel vaker klappen uit aan de volksgezondheid.”

[Parool]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rayoflight
Rayoflight
1 jaar geleden

Zucht….

Helaas bestaat de hele politiek uit niets anders dan loopjongens en nieuwslezers. Echte macht ligt namelijk allang niet meer bij het kabinet.

De superpower van ons ‘Ruttekopje’ is ‘hypocriet zijn’ en daar maakt hij in deze tijd dankbaar gebruik van.

“Normaal mens bestaat voor vijfennegentig procent uit water, bij Rutte echter is dat 95 procent leugens en de overige vijf procent is gewoon een zielloos hologram.”

exegese
exegese
1 jaar geleden

Zo lang de massa zich laat bedwelmen met mooipraterij gaat er niets veranderen. De pleuris dient massaal uit te breken en niet met lieve woordjes en veel vredelievende uitingen. Daar schrikt den duvel echt niet van. Het mes moet op de keel en dat met miljoenen tegelijk.
We hebben het hier te maken met tuig van de richel, het schuim der aarde, dat vergeten mensen steeds door hun sluwe mooipraterij. Dat moet over zijn anders verliezen we ALLES !!!!

Louise
Louise
1 jaar geleden

Het zegt alles over de bevolking zelf, de 90% meelopers……Na de dood van Fortuyn vielen de schellen van m’n ogen. Rijen dik met rouwende mensen, woedend op het kabinet vooral PvdA . Toen zag ik hoe hypocriet de simpele Hollander eigenlijk was…….Gewoon weer op diezelfde mensen stemmen……Nu bijna 20. Jaar later en de hypocriete idioten nog veel erger zijn aan de macht……..Notabene gewoon een heel Land naar de knoppen hebben geholpen …. blijven de brave klagende mensjes gewoon hun machthebbers volgen, met applaus ook nog…..mooier kunnen de 1% machthebbers niet hebben…….

Rob Klaasen
Rob Klaasen
1 jaar geleden

Die Rutte had allang weg moeten wezen die heeft heel Nederland onderhand naar de jan klote geholpen , ik snap werkelijk waar niet dat de bevolking zich zolang in de luren heeft laten leggen door een lakei van Bilderberg . Een leugenaar en stinkboef is het , en iedere minuut dat ie nog langer in dat torentje zit is er 1 te lang . Die Volkert vd Graaf heeft de vereerde dood geschoten .

x

Check Also

duits

In deze Duitse deelstaat mogen supermarkten ongevaccineerden WEIGEREN

In de Duitse deelstaat Hessen is een ...

slovenië

Premier Slovenië: dit zijn de Nederlandse Soros-marionetten in het Europarlement (Rutte woest)

Janez Jansa, de premier van Slovenië, heeft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x