Buitenaards

Wetenschapper: “Aliens zijn reusachtig groot”

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een kosmoloog stelt in een nieuwe studie dat andere intelligente wezens in het heelal mogelijk enorm groot zijn, veel groter dan mensen. Fergus Simpson schat dat intelligente aliens gemiddeld 300 kilogram of meer wegen.

Hij baseert zich op een wiskundig model dat ervan uitgaat dat organismen op andere planeten zich ook hebben te houden aan de wet van behoud van energie. Hoe groter dieren zijn, hoe meer energie ze verbruiken en hoe minder er van zijn. Er zijn bijvoorbeeld veel kleine mieren, maar er zijn minder walvissen of olifanten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In het universum zijn er waarschijnlijk meer kleine dieren dan grote, aldus Simpson, die als wetenschapper verbonden is aan de Universiteit van Barcelona. We bevinden ons waarschijnlijk op een planeet met relatief kleine dieren en zijn één van de kleinere intelligente soorten, voegde hij toe.

Simpson zegt dat er waarschijnlijk een minimale omvang nodig is voor intelligent leven. Zijn studie is te vinden op de website arXiv.org.

Duncan Forgan van de Universiteit van St Andrews wijst erop dat Simpson geen rekening houdt met de correlatie tussen lichaamsgewicht en de oppervlaktezwaartekracht. Op een planeet met een sterke aantrekkingskracht zou je kleinere dieren verwachten en op een kleine planeet met een zwakke aantrekkingskracht zou je precies het tegenovergestelde verwachten, aldus Forgan.

[Newsweek]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
brainstormforum
brainstormforum
9 jaren geleden

Zorg eerst eens voor een vaste definitie van intelligent! Waar zou een buiten aardse levensvorm aan moeten voldoen om als intelligent te worden bestempeld?

Wim Stouwdam
Wim Stouwdam
9 jaren geleden

“Mogelijk” zijn aliens ook heel klein en zijn sommige niet te zien. Weer andere zijn door ons niet als alien te herkennen. 😉
Ben ik nu ook wetenschapper? 🙂

F.M
F.M
9 jaren geleden

wetenschappers zijn de grootste bedreiging van de aarde, zij hebben het voedsel en de natuur
gemanipuleerd,en de kernwapen ,chemetrails,onnatuurlijk ziekten gemaakt,dat de Elite nog steeds sterker en veel machtiger wordt is te danken aan de wetenschappers.

ben
ben
9 jaren geleden

Nou wat een conclusie zeg ? Volgens mij kunnen alle soorten en maten.In de prehistorie was er meer zuurstof waardoor dieren,, wacht laat ik het anders zeggen de natuuuur. in staat was veel grotere schepsels rond te doen lopen. We hadden insecten toen zo groot als honden en de dino,s natuurlijk. er komt gewoon veel meer bij kijken. En dan ook nog het feit dat de ruimte enorm groot is, en dat sterren, planeten en manen in allerlei
manieren, afstanden, grote en wat nog meer tot stand kunnen komen. te veel variabelen voor zo,n conclusie

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x