Homepagina » Buitenaards » Wetenschapper: “Aliens zijn reusachtig groot”
Wetenschapper: "Aliens zijn reusachtig"

Wetenschapper: “Aliens zijn reusachtig groot”

Een kosmoloog stelt in een nieuwe studie dat andere intelligente wezens in het heelal mogelijk enorm groot zijn, veel groter dan mensen. Fergus Simpson schat dat intelligente aliens gemiddeld 300 kilogram of meer wegen.

Hij baseert zich op een wiskundig model dat ervan uitgaat dat organismen op andere planeten zich ook hebben te houden aan de wet van behoud van energie. Hoe groter dieren zijn, hoe meer energie ze verbruiken en hoe minder er van zijn. Er zijn bijvoorbeeld veel kleine mieren, maar er zijn minder walvissen of olifanten.

In het universum zijn er waarschijnlijk meer kleine dieren dan grote, aldus Simpson, die als wetenschapper verbonden is aan de Universiteit van Barcelona. We bevinden ons waarschijnlijk op een planeet met relatief kleine dieren en zijn één van de kleinere intelligente soorten, voegde hij toe.

Simpson zegt dat er waarschijnlijk een minimale omvang nodig is voor intelligent leven. Zijn studie is te vinden op de website arXiv.org.

Duncan Forgan van de Universiteit van St Andrews wijst erop dat Simpson geen rekening houdt met de correlatie tussen lichaamsgewicht en de oppervlaktezwaartekracht. Op een planeet met een sterke aantrekkingskracht zou je kleinere dieren verwachten en op een kleine planeet met een zwakke aantrekkingskracht zou je precies het tegenovergestelde verwachten, aldus Forgan.

[Newsweek]


Vond je deze info interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. “Mogelijk” zijn aliens ook heel klein en zijn sommige niet te zien. Weer andere zijn door ons niet als alien te herkennen. 😉
  Ben ik nu ook wetenschapper? 🙂

  37 likes
  • Als je daar een wiskundig model voor hebt, wel ja…

   12 likes
  • Zou zeggen geef “Die Wetenschapper” waar in dit artikel aan gerefereerd wordt een basisinkomen. Dan hoeft hij geen onzinnige “studies” meer te doen en kan hij iets gaan doen wat hij/zij wel leuk vindt. Van mijn part wordt het een “free rider” dat is ook al zo “wetenschappelijk” vastgesteld.

   6 likes
 2. wetenschappers zijn de grootste bedreiging van de aarde, zij hebben het voedsel en de natuur
  gemanipuleerd,en de kernwapen ,chemetrails,onnatuurlijk ziekten gemaakt,dat de Elite nog steeds sterker en veel machtiger wordt is te danken aan de wetenschappers.

  15 likes
  • Narcisme is de grootste bedreiging voor de Aarde, wat denk je waar de inleidingsrituelen van skull en bones b.v. toe leiden? De openlijke vernedering waar je door heen moet. Ze maken doelbewust een narcist van hun leden en waarom? Omdat die de ideale persoonlijke eigenschappen heeft om te doen wat zij doen. Narcisme leid namelijk naar het leven in een fantasiewereld vol egoïsme waarin de narcist zelf in het middelpunt van de belangstelling wil staan en zich groots en beter willen voelen dan een ander en dit doel nastreeft zonder enige vorm van empathie en geweten. Een narcist is niet in staat zijn eigen fouten te zien dus kan die mooi gewetenloos door gaan. Daarnaast worden het fantastisch gehaaide manipulators gedreven door het tot stand willen houden van de grootsheid in hun fantasiewereld en ze hebben continue bevestiging nodig en zodanig ontstaat er volggedrag naar hun superieuren die deze bevestiging geven of niet en zo kunnen ze mooi sturing geven aan de narcisten onder hun en ze inzetten voor vreselijke dingen zelf hun handjes schoon houdend! Dit transformeert de mens in een meedogenloos(en dom) ras! Dit ook gezien narcisme de laatste 2 decennia wordt gezien als een maatschappelijk probleem Raad eens wordt er aandacht aan besteed door de overheid en valt er info over te vinden? Natuurlijk niet, de overheid ziet hier een grote kans in een controle maatschappij te creëren van lamme schapen/volgers die er alles aan doen de ander een stap voor te blijven in de maatschappij ook al gaat dat over de rug van een naaste. Mensen worden zo mooi uit elkaar gedreven en verzetten zich niet tegen deze waanzin want onder deze omstandigheden verenigen ze zich niet, integendeel. Fantastisch spelletje waar bij de existentiele denker tot de vijand is verklaard. Empiristen moet we allemaal worden met de machthebbers als gegevens verstrekker om je als empiristisch denker op te baseren, dat is nog eens volg gedrag creëren en dit alles leid tot een verrotte mensheid die alles niets ontziend om zich weg vreet en niet eens door heeft dat ze er zelf niet gelukkiger van worden en laat staan beter van worden! Dit is alleen goed voor de economie en de werkgevers die er misbruik van maken en alle functies dure namen geven om het nog maar eens goed aan te wakkeren en alle geld gaat naar boven terwijl de mens steeds meer kaal geplukt wordt van wat hij of zij er zelf aan over houdt maar dat maakt niet uit want ik ben en voel mij groots want ik ben het beste vriendje van de baas en mag mijzelf een of andere dure afkorting noemen. Wat zijn we dom dom dom, trappen er met open ogen in!

   15 likes
  • @ F.M:
   Als ik jou was zou ik snel mijn computer de deur uit doen, het gas en elektra afsluiten, de waterleiding dichtdraaien, alle apparatuur het huis uit gooien.. Vermijdt het openbaar vervoer, beter nog elke vorm van vervoer, koop een paard en rijd de onbewoonde wereld in. Zweer ieder dokters- en tandartsbezoek af, bouw ergens op een toendra zonder schroefjes een stroomloos hutje dat je inricht met handgemaakte spullen en geniet van de rest van je leven. Want laten we eerlijk wezen… hier ben je echt volledig omringd door wat de vijandelijke wetenschap heeft voortgebracht.

   13 likes
  • Lekker kort door de bocht.
   Het zijn niet de wetenschappers maar de overheden en instanties die met wetenschappelijke bevindingen aan de haal gaan en het gebruiken voor verkeerde zaken.

   1 likes
 3. Zorg eerst eens voor een vaste definitie van intelligent! Waar zou een buiten aardse levensvorm aan moeten voldoen om als intelligent te worden bestempeld?

  3 likes
  • om als intelligent beschouwd te worden moeten ze minstens niet hun eigen planeet verwoesten zoals wij dat doen, dus vindt ik dieren en de indianenstammen uit de regenwouden en elders intelligenter als ons, de moderne westerse mens, want zij leven in harmonie met de natuur,weten wat goed en wat slecht is voor hen, werken perfect samen en het enige wat wij doen, de “moderne mens”) is parasiteren en alles leegzuigen tot het sterft..dus willen we dat “intelligent” leven wel vinden? als ze zijn zoals ons komt er oorlog van!!!

   17 likes
 4. Wat een vreemde uitspraak.

  ‘Aliens’ kunnen elke vorm en grootte hebben als hun omgeving vereist en toelaat, valt niet echt een gemiddelde voor te brekenen.
  Het is ook niet gezecht dat ze zuurstof NODIG hebben, en hoeveel % er daar in de lucht zit, hoe groot de zwaartekracht en luchtdruk, wat weer invloed heeft op wat er op 2 of 200 benen gedragen kan worden.. en is er dan vlees en bloed of weer iets compleet anders (sterker of zwakker?) wat de nummertjes veranderd.. too many variables!

  Bull-kuch-sh*t dus..

  7 likes
 5. Nou wat een conclusie zeg ? Volgens mij kunnen alle soorten en maten.In de prehistorie was er meer zuurstof waardoor dieren,, wacht laat ik het anders zeggen de natuuuur. in staat was veel grotere schepsels rond te doen lopen. We hadden insecten toen zo groot als honden en de dino,s natuurlijk. er komt gewoon veel meer bij kijken. En dan ook nog het feit dat de ruimte enorm groot is, en dat sterren, planeten en manen in allerlei
  manieren, afstanden, grote en wat nog meer tot stand kunnen komen. te veel variabelen voor zo,n conclusie

  4 likes
  • helemaal met je eens, mensen bestudeer eens het heilige geometrie daar zal je zien waar het leven uit bestaat.
   en ja je zal ook zien dat er wel meer moet zijn dan alleen onze bekende wereld.

   1 likes
 6. zolang de simpele mens alles naar eigen maatstaven blijft vergelijken wordt het nooit wat…..
  gewoon geen inzicht en fantasie,laat staan hoog gevoeligheid of spiritualiteit…..
  het maakt ook helemaal nix uit of je gestudeerd hebt om je in te kunnen leven in andere entiteiten……
  open staan en niet bang zijn voor iets anders…..kortom wij mensheid zijn op een enkeling na veel te simpel,
  eerst jaren nog evolueren,reincareren,als we een veel hoger bewustzijn hebben,kunnen we ons daar eens mee bezig houden…….nu is men nog bezig met graaien,ego en hebzucht ennnnnn graag beroemd worden….en we gaan er ook nog gewoon mee door,hoezo inzicht……

  4 likes
 7. Hier op aarde is een dier alleen veilig in een dierentuin. Een huisdier thuis. Een vis in een kom. Aliens laten zich niet zien omdat wij pief-paf-poef liever schieten als praten en we maken onze eigen planeet kapot. (Fukosima) . Zoals George Carlin zei: ” nobody seems to notice and nobody seems to care “

  3 likes
 8. dus, ´adam en eva´ waren reuzen volgens ´het model´.

  2 likes
 9. Als ik als Alien op Aarde zou landen en daarna weer terug zou vliegen naar mijn thuisplaneet, zou ik de Aarde waarschijnlijk beschrijven als de planeet van de mieren. Die zijn immer in veel groter getal aanwezig dan mensen.

  2 likes
 10. Als je luistert naar Clifford Stone en Steven Greer zijn wij, de homo sapiens een van de grootste soorten en dus is het gros kleiner als wij. Maar dit komt uit onderzoek van CSETI en Clifford Stone de telepathische man van het USA leger die er altijd bij kwam als er aliens waren. Zij hebben ook vastgesteld dat er meer dan 80 soorten zijn.

  1 likes
 11. Volgens mij is de definitie van intelligentie: een juiste volgorde hanteren in de wereld die je interpreteert, voorzien van een dosis fantasie, humor,liefde en kennis. Maar ik weet niet of ik het goed zeg, maar het heeft volgens mij niets te maken met hoeveel boeken je kunt onthouden of welke studie je doet of deed. Dat is juist de verwarring die we maken.
  Verder, ja reuze alliens, zou zomaar kunnen.

  1 likes
 12. idd Richard, mooie invalshoek…en daarmee; het is niet te hopen dat wij aan de top staan van de intelligentie. Echter heb ik de paralel getrokken, met dat wij leven in een lichaam en dat wij dan wellicht de nieren of de lever zijn…een noodzakelijk kwaad! alleen zou ons lichaams geest wat minder moeten drinken of zo, waardoor we beter functioneren. Stom He?
  hee groetjes man en dank.

  1 likes
 13. De dino’s waren zo groot door een honderden miljoenen jaren wapenwedloop tussen roofdier en prooi.
  De insecten destijds door het hoge zuurstofgehalte.
  Mogelijk bewuste intelligente soorten zijn dus mogelijk carnivoren,dat maakt ons een wandelende snicker.
  Misschien dat een t-rex een maatje teveel was toen in de prehistorie en dat ze hopelijk wegblijven nu…

  1 likes
 14. Theoretisch is een bacterie van een andere planeet ook een alien, zijn virussen zoals bijv. aids behoorlijk intelligent en is de blauwe vinvis een reusachtig wezen! Dus ik denk dat hij nog wat moet werken aan zijn hypothese . . 😉

  1 likes
 15. Ik denk dat leven overal voorkomt. Hetzij bacteriën of simpele levensvormen. Als we praten over intelligentie.. Die zal zeer zeldzaam zijn. De omstandigheden moeten precies juist zijn om te evolueren.

  1 likes
 16. “Op een planeet met een sterke aantrekkingskracht zou je kleinere dieren verwachten en op een kleine planeet met een zwakke aantrekkingskracht zou je precies het tegenovergestelde verwachten, aldus Forgan.”

  Hoe meer zwaartekracht, hoe meer massa, meer massa = kleinere dieren. Dit klopt wel. Het hangt ook af van hoeveel % zuurstof er op de planeet voorkomt. Dinosaurussen werden zo groot omdat er in hun tijd meer groen was. Meer groen = meer zuurstof. Grotere longen verbruiken meer. Als we nu een grote dinosaurus terug tot leven brengen gaat die dood aan een tekort van zuurstof.
  Voor onze grootte is de atmosfeer perfect op maat.

  Er worden veel superaardes ontdekt, als daar leven is zou het dus beperkt blijven tot insecten of kleine dieren. Alle leven zoals ons of groter moet dus een planeet hebben zoals de aarde, met kleine tolerantie. Te klein betekent dat te veel gassen naar de ruimte ontsnappen en te groot betekent te veel zwaartekracht voor grote dieren.

  0 likes
 17. Aan de Top staan van de intelligentie, mooi gezegd, vraag jezelf eerst maar eens af wat je voor waarheid aan moet nemen?

  Hoe meer ik denk te weten hoe meer ik erachter kom dat ik niks weet en dan nog het gegeven dat we niet weten van de informatie die ons gegeven wordt wat de waarheid is want bijna alles is een leugen.
  Zijn we op de maan geweest?, we weten niets over het heelal en wat we weten zijn dat de juiste gegevens?
  Het is tenslotte allemaal theorie en plus het Feit dat Nasa mogelijk alles voorliegt wat ik persoonlijk zeker geloof want het meeste in deze wereld is een leugen en Nasa is net als de FED Reserve een cooperatie en we weten allemaal wel hoe die fatamorgana in elkaar zit.

  We weten gewoon niet of dat de meeste kennis klopt die ons voorgeschoteld wordt in deze wereld die bol staat van de leugens.

  0 likes
 18. Stel dat er 100.000 planeten bewoond worden door aliëns; dan hebben alle aliëns natuurlijk verschillende afmetingen. Van 10 centimeter tot 100 meter wellicht.

  0 likes
  • Dat vind je hier toch ook? Tenzij je ruimtereizende aliens bedoelt. Wezentjes van 10cm gaan nooit ruimtereizen, en reuzen ook niet. Je krijgt dat schip gewoon niet van de grond, tenzij ze daar iets op vinden.

   0 likes
   • Lengte maakt totaal niets uit. De vraag is of ze de technologie hebben ontwikkeld om ruimtereizen te maken en hoe? De afstanden zijn zo enorm. Naar Mars duurt al 7 maanden. En Mars is vrij “dichtbij” En wat die 10cm en 100m betreft Beiden hebben nadelen. Een 10cm alien zal niet de breincapaciteit hebben die wij nu hebben. Het past niet. 100m vindt ik ronduit belachelijk, de natuur zal een voorkeur hebben een bepaalde grootte. 2 à 3 meter zal meer in de buurt komen.

    0 likes
 19. En wie weet bevinden Aliens zich wel in hele andere dimensies en manifesteren zij zich soms aan ons in stoffelijke vorm. Onze ‘ werkelijke wereld’ is maar een dun filter. Er bestaan nog vele werelden naast de onze, waar zich ook entiteiten bevinden. Zoals wij entiteiten in onze werkelijkheid zijn. Wij zijn allemaal manifestaties van energie. Dus wie zal zeggen wat voor vorm Aliens hebben of waar zij zich bevinden?
  Kunnen wij hen daarom niet vinden? En worden wij zo door de bomen het bos ingestuurd?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

ufo

UFO-hype: ‘We zeggen letterlijk tegen jullie dat aliens bestaan. Het kan niemand wat schelen’

Het Pentagon heeft videobeelden vrijgegeven van drie ...