Homepagina » Mens en Dier » Harde uithaal naar Jesse Klaver: ‘Jullie zaaien angst, net als de fascisten uit de dertiger jaren’
klaver
Foto: Jesse Klaver (GroenLinks CC BY 3.0)

Harde uithaal naar Jesse Klaver: ‘Jullie zaaien angst, net als de fascisten uit de dertiger jaren’

De problemen stapelen zich op doordat het kabinet niet meer missionair is, zei GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver in Buitenhof. Er moet volgens hem ‘heel veel gebeuren’. Klaver zei dat het cruciaal is dat de klimaatnoodtoestand wordt uitgeroepen in Nederland.

“Heel concreet betekent dat dat we klimaat topprioriteit geven,” legde hij uit. “En de minister van Economische Zaken en Klimaat moet eigenlijk net zoals de minister van Financiën in Nederland doorzettingsmacht krijgen op al die klimaatmaatregelen.”

Tegenhouden

Als wordt bedacht dat het kabinet iets gaat uitvoeren wat niet in lijn is met de afspraken die we hebben gemaakt om klimaatverandering te stoppen, dan moet zo’n minister dat kunnen tegenhouden, aldus Klaver.

GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee wijdde een tweet aan de klimaatnoodtoestand en schreef erbij: “Klimaatschuld en -rechtvaardigheid is veel crucialer dan staatsschuld!”

Jullie moeten weg

Ondernemer Erik de Vlieger, bekend van de podcastcommunity De Kapiteinenlijn, haalt snoeihard uit: “Waarom weer de noodtoestand? Waarom moeten jullie als controlfreaken ons leven miserabel maken? Net als de fascisten uit de dertiger jaren. Jullie moeten weg. Weg uit ons leven.”

4.8 84 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
27 dagen geleden

Beter dat er een wet komt om deze communisten te ontslaan!

Peter Z
Peter Z
27 dagen geleden

Jesse donder op niemand mag jou. Opgekochte sukkel.

Hesa
Hesa
27 dagen geleden

Even kijken of ik het goed begrijp: GL verbrandt bomen voor energie, plaatst windmolens die niet afbreekbaar zijn, laat natuurgebieden volplempen met datacentra en zonnepanelen. Pest boeren weg, zodat we vlees van ver moeten laten komen om ons te voeden. Vervolgens woont klaver in noordbrabant en gaat met de auto naar zijn werk; maar pleit wel voor vergroening ( dat uiteraard door ons opgehoest moet worden). Snap ik iets niet??

Elske
Elske
27 dagen geleden

Dit hele kabinet moet opstappen

x

Check Also

slovenië

Premier Slovenië: dit zijn de Nederlandse Soros-marionetten in het Europarlement (Rutte woest)

Janez Jansa, de premier van Slovenië, heeft ...

motie

Motie tegen ‘totalitaire controlesamenleving’ verworpen: ‘We moeten dit stoppen voordat het te laat is!’

Dinsdag werd een motie van Forum voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

104
0
We lezen graag je reactie!x