Mens en Dier

Harde uithaal naar Jesse Klaver: ‘Jullie zaaien angst, net als de fascisten uit de dertiger jaren’

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De problemen stapelen zich op doordat het kabinet niet meer missionair is, zei GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver in Buitenhof. Er moet volgens hem ‘heel veel gebeuren’. Klaver zei dat het cruciaal is dat de klimaatnoodtoestand wordt uitgeroepen in Nederland.

“Heel concreet betekent dat dat we klimaat topprioriteit geven,” legde hij uit. “En de minister van Economische Zaken en Klimaat moet eigenlijk net zoals de minister van Financiën in Nederland doorzettingsmacht krijgen op al die klimaatmaatregelen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Tegenhouden

Als wordt bedacht dat het kabinet iets gaat uitvoeren wat niet in lijn is met de afspraken die we hebben gemaakt om klimaatverandering te stoppen, dan moet zo’n minister dat kunnen tegenhouden, aldus Klaver.

GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee wijdde een tweet aan de klimaatnoodtoestand en schreef erbij: “Klimaatschuld en -rechtvaardigheid is veel crucialer dan staatsschuld!”

Jullie moeten weg

Ondernemer Erik de Vlieger, bekend van de podcastcommunity De Kapiteinenlijn, haalt snoeihard uit: “Waarom weer de noodtoestand? Waarom moeten jullie als controlfreaken ons leven miserabel maken? Net als de fascisten uit de dertiger jaren. Jullie moeten weg. Weg uit ons leven.”

4.8 84 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
2 jaren geleden

Beter dat er een wet komt om deze communisten te ontslaan!

Peter Z
Peter Z
2 jaren geleden

Jesse donder op niemand mag jou. Opgekochte sukkel.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden

Even kijken of ik het goed begrijp: GL verbrandt bomen voor energie, plaatst windmolens die niet afbreekbaar zijn, laat natuurgebieden volplempen met datacentra en zonnepanelen. Pest boeren weg, zodat we vlees van ver moeten laten komen om ons te voeden. Vervolgens woont klaver in noordbrabant en gaat met de auto naar zijn werk; maar pleit wel voor vergroening ( dat uiteraard door ons opgehoest moet worden). Snap ik iets niet??

Elske
Elske
2 jaren geleden

Dit hele kabinet moet opstappen

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x