Homepagina » Natuur en Milieu » Windturbines? Ziekmakende machines! Actiegroep onthult welke kwalen deze sluipmoordenaars kunnen veroorzaken
Windturbines? Ziekmakende machines! Deze actiegroep onthult welke kwalen ze kunnen veroorzaken

Windturbines? Ziekmakende machines! Actiegroep onthult welke kwalen deze sluipmoordenaars kunnen veroorzaken

Stichting Platform Storm heeft in een krantenadvertentie gewaarschuwd voor de gevolgen van het geluid dat wordt voortgebracht door windmolens.

Het platform is tegen de komst van windmolenparken in Drenthe en Groningen.

In de advertentie stelt Platform Storm dat overmatige blootstelling aan laagfrequent geluid afkomstig van windmolens vibro-akoestische ziekte kan veroorzaken, meldt Dagblad van het Noorden.

“Een sluipmoordenaar die steeds erger wordt,” schrijft de organisatie.

Wereldgezondheidsorganisatie

Symptomen van deze ziekte zijn onder meer: brandend maagzuur, bronchitis, stemmingswisselingen, allergieën en pijn op de borst en in de rug.

Na 10 jaar blootstelling of meer: psychiatrische stoornissen, hoofdpijn, bloeduitstortingen, pijn in de gewrichten, spierpijn en neurologische stoornissen, spataderen en aambeien.

De groep wijst op een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarin specifiek de problematiek rond windturbinegeluid aan de orde wordt gesteld.

Overlast

Er zijn al sinds 1980 onderzoeken die aantonen dat wonen en werken in een omgeving met veel laagfrequent geluid ziekmakend is, klinkt het.

En hoe groter de turbine, hoe meer blootstelling aan laagfrequent geluid.

Lokale bewoners strijden al jaren tegen de windplannen. Ze zijn bang dat de windmolens het landschap verpesten en overlast veroorzaken.

Ziekmakende machines

Platform Storm stelt op zijn website dat windmolens dag en nacht geluidsoverlast veroorzaken en dat de knipperende lichtbakens ’s avonds onrust veroorzaken.

Verder wijst de groep op gezondheidsrisico’s van de slagschaduw van de wieken en elektrische hoogharmonische velden.

“Windturbines? Ziekmakende machines!”

[DvhN]


Vond je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Misser van de eeuw en nog een dure ook want wij betalen die dingen per zogenaamde milieu belasting op je energie rekening………En ze maken herrie als het een beetje waait…..Ze verstoren het land//omgeving ……een keer een flinke windhoos en weg zijn ze………Voorlopig is Nederland nog het meest vervuilde land van Europa, jaja met de Belgen samen, maar hoezo groene stroom milieu vriendelijk…..Dit zijn zelf verzonnen sprookjes om de burger het idee te geven dat hij iets goeds doet voor het milieu, als ik naar buiten ga stinkt het en steek ik de moord van het fijnstof en andere ziekmakende stoffen , maar dat is kennelijk allemaal binnen de norm….weg met die obstakels……en dan die vreselijke parken op zee, die horen daar niet….
  Hobbyisten van gemeenschapsgeld ….

  23 likes
  • @louise
   zeker een misser.
   de vraag is waarom alles wat met frequentie te maken heeft de voorkeur heeft of krijgt om het te plaatsen?
   4g/5g net
   wifi
   monotone geluiden s,nachts en niet te bepalen waar het vandaan komt.
   buiten dit alles is het ook horizon vervuiling.
   als ik mij niet vergist heeft duitsland er heel veel weggehaald.

   10 likes
   • @ salvar.
    Waarom hebben wij die dingen? Ik heb even gegoogeld of er geen energie uit water gefabriceerd kan worden? Er is zoveel water……er zijn inderdaad proeven gedaan, maar ik denk dat het t zelfde probleem is waarom auto’s nog op benzine rijden……. Belangen……maar helaas niet de onze..

    7 likes
    • @louise
     er zijn echt wel andere manieren om warmte of stroom op te wekken.
     minsten 30 jaar geleden een ingenieur uit limburg had geweldige idee om warmte uit de aarde (water) te halen maar werd verworpen.
     ingenieurs die bij de delta werken (waterkering) om de getijden te gebruiken voor opwekking van stroom,niets meer van gehoord.
     zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan maar er wordt niets aan verdient dus…..

     8 likes
 2. Er zijn genoeg andere vormen windturbines die geen wieken hebben, bijna geluidsloos zijn, veel kleiner zijn en gerelateerd aan de grootte zeer hoog rendement leveren, de uitvinder Marinus Mieremet is nu werkzaam in Korea om deze windmolens te perfectioneren. De basis van dit type windmolen is een uitvinding van Archimedes en werkt op basis van de doorsnee van een nautilus schelp. Geen dode vogels door de slagwieken, geruisloos en hoge opbrengst. https://www.youtube.com/watch?v=ZLQEF_ZWFI4&frags=pl%2Cwn

  10 likes
  • De Archimedes windmolen is al jaren geleden ontmaskerd als een utopie met foute rendementsberekeningen.Men zou bijna meer energie uit bewegende lucht halen dan er in zit.
   En zelfs bij correcte berekeningen nog steeds veel te duur. Zelfs bij plaatsing aan zee.

   Is dat de reden dat de hele zaak uit Rotterdam is verdwenen en naar Korea is verplaatst?

   9 likes
  • :adrianus-johannes.

   dus we zijn sterk voor tegen de slagwiekmolens ik heb nooit begrepen waarom deze massaal overal uit de grond schieten en ook steeds nog hoger worden.. nog niet afgeschreven slagwiekmolens worden met subsidie afgebroken en nieuwe ook weer met subsidie opnieuw en hoger neergezet..
   verticalen draaiende objecten of de objecten zonder slagwieken betere prestaties als de slagwiekmolens..
   daarzit nu het probleem net als watergas hh-o niet h2-o wat weer geen h2o is.. als het goed is, niet (te)kostbaar, makkelijk reproduceerbaar, zonder octrooien enz dan is het altijd wel bij wet en regels verboden voor ons..
   https://youtu.be/RyMraF4DXF
   https://youtu.be/vCcHKikC8I4
   maar alles hebben jij en ik zelf in de hand door niet te praten maar doen bouw zelf met buren met de straat met de wijk met het dorp etc..
   maak een verdienmodel dat kosten dekkend is voor allen die mee doen.. weer allen die dit tegen werken..
   in kosten dekkend is de bedoeling de bakker bakt brood, de metaalbewerker bewerkt metaal, de betonvlechter vlecht, de ingenieur berekend etc.. noteer de gewerkte uren die bepalen hoeveel brood, drank, koffie, groente, er met elkaar gedeeld wordt en daar waar te kort is levert de molen energie..
   en hoeveel meer de molen levert word het werk voor ieder minder en de metaalbewerker leert van de bakker hoe hij bakt en de bakker leert metaal te bewerken de metaalbewerker bakt weer heel iets anders als de bakker wat weer anderen lekkerder vinden.. de bakker last op een wijze die de metaal bewerker weer zeer interessant vindt.. dit vormt dan ook weer nieuwe verbeterde produkten door elkaars kwaliteiten te leeren kennen waarbij het verdienmodel aangevuld word door de energie die voort komt uit de samen werking in vertrouwen van overvloed..
   het paradijs bestaat niet, dat is er je moet het alleen durven te zien.. want je ziet het pas als je het ziet..

   0 likes
 3. Of die onrendabele horizonverpesters die kwalen bij mensen veroorzaken, kan ik niet beoordelen.
  Wat ik wel weet is dat het gehaktmolens zijn voor alles wat vliegt.
  Er zijn meldingen van veel dode vogels in de directe omgeving van die oversized fietsdynamo’s .

  11 likes
  • :adrianus-johannes.

   en vergeet de vliegende muizen niet die vleren rond de molens met bosjes uit de lucht.. in duitsland willen die dierbeschermings org deze s`nachts uithebben..
   lees ik hier dat het ook nog goed is voor mijzelf dus..

   3 likes
  • Prachtig toch deze foto.
   Een agrarier die na gedane arbeid, de polderwegen tijdelijk bevuilt en windondingen die de horizon voor eeuwig vervuilen.
   De vraag is wie ruimt wat op.

   1 likes
 4. Ik maak me ook zorgen over Windpark Fryslân dat bij de Afsluitdijk voor de Friese kust moet komen met 89 molens.
  Welk effect hebben de lage frequenties op het waterleven aldaar?

  8 likes
 5. Dit soort dingen zijn heel vervelend allemaal.
  Ik stel voor dat we weer in een berenvel kruipen.

  7 likes
 6. :adrianus-johannes.

  wiek windmolens zijn potentiële onberekenbare gevaren voor omwonende zie deze link https://youtu.be/RyMraF4DXFI wanneer je om elke wiek windmolen een gevaren cirkel tekent waarbinnen geen mensen kunnen/mogen wonen wordt met het bericht van
  H.J.
  6 december 2018 17:12 at 17:12

  Een recent stukje in de Bilderbergmedia, loopt vooruit op de zaak, na het jaar 2020 tot 2050 moeten het aantal windondingen op land zijn verdrievoudigd.
  Bron Alliantie Energietransitie.
  duidelijk dat nederland dan onbewoonbaar wordt ook nog te weten dat de wieken op afstand gestuurd worden kan Bil der berg bepaalen welke wieken molen op hol mag slaan bij een lovely briesje..
  hoera hoera hoera leefbaar toekomstig nederland..

  2 likes
 7. Een recent stukje in de Bilderbergmedia, loopt vooruit op de zaak, na het jaar 2020 tot 2050 moeten het aantal windondingen op land zijn verdrievoudigd.
  Bron Alliantie Energietransitie.

  1 likes
 8. Alles en meer dan een mens zou accepteren is duidelijk toegenomen, dat de meeste ptts, of tinnitus misotoni en zenuwziekten gerelateerde onderwerpen?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

lockdown

‘Lockdown is een schande, bijna alles stinkt’: Verontruste burgers dagvaarden Nederlandse staat

De maatregelen die door onze overheid zijn ...