Wetenschap

Wetenschappers vinden aanwijzingen voor God-deeltje

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De wetenschappelijke wereld is in rep en roer. CERN-wetenschappers zeggen nieuwe aanwijzingen gevonden te hebben dat het zogenaamde Higgs-deeltje bestaat.

De nieuwste onderzoeksresultaten zijn vanmiddag om 14.00 uur in het Zwitserse Genève bevestigd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Deze resultaten stellen nog niet met zekerheid vast dat het Higgs-deeltje bestaat. De CERN-wetenschappers denken niet dat een definitieve bevestiging van de vondst dit jaar nog mogelijk is. Daarvoor moeten de metingen nog nauwkeuriger zijn.

Het Higgs-deeltje is vernoemd naar de Britse natuurkundige Peter Higgs, die het bestaan ervan veertig jaar geleden voorspelde. Het deeltje zou veel mysteries van de natuurkunde kunnen verklaren. Daarom wordt het ook wel het ‘God-deeltje’ genoemd. Het Higgs-deeltje zou ervoor zorgen dat alle deeltjes in de natuur massa hebben, zelfs de allerkleinste.

De afgelopen dagen gonsde het al van de geruchten dat de metingen van de twee CERN-onderzoeksteams kleine piekjes in hun metingen zouden hebben gevonden. Die piekjes ontstaan uit een overschot aan deeltjesbotsingen waarin twee hoogenergetische fotonen ontstaan. Met andere woorden betekent dat: zulke botsingen kunnen het gevolg zijn van het bestaan van het Higgs-deeltje.

Bron: NRC.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Valère De Brabandere
Valère De Brabandere
11 jaren geleden

Het Godsdeeltje en de formule ‘E=mc2=Psy’ .

-Er is momenteel veel te doen om het Higgs-deeltje of Godsdeeltje .
-Dat deeltje zou dan aan de oorsprong moeten liggen van het ontstaan van ons heelal ; en zou gewicht en ook ‘massa’ gegeven hebben aan de eerste materie of elementaire deeltjes .
-Als men de formule van Einstein ‘E=mc2’ uitbreidt tot de filosofische- en allesverklarende – formule ‘E=mc2=Psy’ , moet men besluiten, dat dat ‘godsdeeltje’ inderdaad een transcendente en absolute oorsprong heeft ; en van oorsprong slechts een wil of een idee (psy) was van alle evoluties .
-Het ‘Psy’gedeelte van de alles omvattende formule is niets anders dan de ‘absolute logica’ en wil of energie, die in die logica of eeuwige wetmatigheid gelegen is ; en die zich omzet in energie, massa, materie en de deeltjes en later in de ganse ‘schepping’ zelf .

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x