Mens en Dier

Kijk hoe walgelijk Willem Engel met nepnieuws wordt geframed bij de NPO

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

In het satirische tv-programma ‘Even tot hier’ was zaterdagavond aandacht voor Willem Engel. De media meldden deze week onterecht dat Engel naar Paraguay vertrekt.

Het staat in de media dus het is waar, moeten presentatoren Niels van der Laan en Jeroen Woe gedacht hebben. “Paraguay is een land waar vaker mensen naartoe vluchten die de medische wetenschap op hun eigen manier interpreteren,” zei Van der Laan, terwijl in beeld een afbeelding van het boek ‘Mengele in Paraguay’ verscheen, evenals een stukje agitprop van NRC.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“In Paraguay hoef je geen mondkapje op, maar je wordt wel gemarteld als je het niet eens bent met de overheid,” beweerde hij verder.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het laat zien hoe slecht het is gesteld

“Dus nu gaat hij niet in Nederland, maar in Paraguay opboksen tegen de overheidsinstanties,” voegde Woe toe. “Ik krijg ineens heel veel zin in het nieuwe seizoen van ‘Ik vertrek’.”

Engel laat weten dat hij in Portugal zit, maar nog in Nederland is ingeschreven. Zijn broer en jurist Jeroen Pols zijn wel met Paraguay bezig en willen emigreren. “De oude, maar helaas ook de nieuwe media gingen afgelopen week los op Willem vertrekt naar Paraguay,” schrijft hij. “Het laat zien hoe slecht het is gesteld met media in het algemeen.”

Erbarmelijk lage niveau

Over het fragment zegt hij: “Het is pas satire als er in ieder geval een paar feiten kloppen. Ze falen volledig in een coherent verhaal, in feiten en in humor. Het is schofterig, niet om de belediging – dat zal mij wat zijn – maar om de verspilling van belastinggeld voor dit erbarmelijk lage niveau.”

Als links de nazikaart trekt is dat erg bon ton, maar wee je gebeente als rechts dat doet, dan is het land te klein.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 195 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nederlandse Propaganda Opdringers
Nederlandse Propaganda Opdringers
1 maand geleden

Ok D666

Hugo
Hugo
1 maand geleden

Van de Laan en Woe, lezen ook maar voor wat er staat geschreven. Zielige en hufterige satire van figuren waarbij de lach machine het werk moet doen.. gewoon niet meer kijken naar die sulletjes en engnekken.

jessie nameles
jessie nameles
1 maand geleden

val me nog mee dat de [onafhankele] [msm] nog niet is begonnen dat dhr pols en dhr engel betaald zijn door rusland .??? zie ze overal voor aan om iemand met een andere onderbouwde mening neer te trappen als het niet in hun propaganda past..!!!!!

Mokumer
Mokumer
1 maand geleden

Publieke omroep hangt aan een zijden draadje.

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x