Homepagina » Buitenland » “Iedereen weet dat MH17 is neergehaald door Oekraïne, daarom zijn Nederlandse journalisten aangehouden”
"Iedereen weet dat MH17 is neergehaald door Oekraïne, daarom zijn Nederlandse journalisten aangehouden"

“Iedereen weet dat MH17 is neergehaald door Oekraïne, daarom zijn Nederlandse journalisten aangehouden”

Een Nederlandse journalist die de rampplek van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne had bezocht, keerde onlangs terug met een stukje bot, dat afkomstig bleek van één van de passagiers van de Boeing 777 van Malaysia Airlines.

Voor nabestaanden van de slachtoffers is het onverdraaglijk dat er nog steeds menselijke resten in Oekraïne liggen.

De journalist, Michel Spekkers, werd bij terugkomst in Nederland aangehouden door de politie. Ook werden al zijn spullen in beslag genomen.

Geen regels overtreden

De leider van de Volksrepubliek Donetsk, Alexander Zakhartsjenko, liet tegenover journalisten weten dat Spekkers en zijn collega Stefan Beck geen regels hebben overtreden.

“Ze hadden alle vergunningen en accreditatie die ze nodig hadden en voerden een onafhankelijk onderzoek uit naar de MH17-crash,” zei hij.

Hij merkte op dat het officiële onderzoeksteam aangaf haar werk niet goed te kunnen doen omdat het niet veilig was in de regio.

Niet geïnteresseerd

“Er vinden nu geen gevechten meer plaats,” aldus Zakhartsjenko. “Het gebied is veilig.”

De politie nam niet alleen de fragmenten van het vliegtuig in beslag die de journalisten hadden verzameld, maar ook apparatuur en beelden van onder meer interviews met lokale bewoners en getuigen, voegde hij toe.

“Dit bewijst dat Europa niet geïnteresseerd is in de echte resultaten,” zei hij. “Iedereen weet dat het vliegtuig is neergehaald door Oekraïne.”

Dubbele standaard

“En om die reden arresteren ze journalisten en nemen ze hun apparatuur en materiaal in beslag,” ging hij verder.

De recente ontwikkelingen bewijzen volgens hem ook dat er een dubbele standaard is in Europa, dat claimt democratisch te zijn en persvrijheid te steunen.

Misdaad

“In dit geval is het goed dat ze gearresteerd zijn omdat Europeanen er nu van op de hoogte zijn en de menselijke resten zijn gevonden,” zei Zakhartsjenko.

“Maar het is een misdaad en een tragedie dat onafhankelijke journalisten worden gearresteerd die toestemming hebben om hier te zijn en proberen aan te tonen dat de commissie niets heeft gedaan,” besloot hij.

[DONi]


Vind je deze informatie interessant? Deel het dan met anderen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Het is schandalig hoe Nederland zo corrupt en achterbaks te werk gaat. Nog erger dan de DDR in hun ‘goede’ tijd. Toch is het wel heel naïef en dom om beeldmateriaal niet in een cloud of waar dan ook digitaal te hebben opgeslagen of reeds verzonden te hebben. Zij gaan naar Oekraïne omdat zij het officiële onderzoek niet vertrouwen en dan nemen zij al hun materiaal mee door de douane. Sorry hoor, maar hebben zij nog nooit een spionage/journalisten film gezien? (Misschien hebben zij dat wel gedaan.., in dat geval heb ik niets gezegd)

  38 likes
 2. Wie profiteert hiervan?

  De belangen (niet de onze!) zijn groot, de doelstellingen inhumaan.
  Het ‘spel’ wordt dan ook vals gespeeld.
  Alle middelen veroorloven de (nazi-)Bilderberg regimes in Europa zich.

  Annexatie van Oekraine door de EU, alsmede opname in de NAVO, is – in de bekende geheime (nazi-) overleggen – al lang besloten.
  “Evgeny is a high-ranking officer in the UAF
  the war in Donbass is profitable only for a bunch of oligarchs in Kiev among whom there are almost no Russians or Ukrainians”

  Inmiddels is bekend dat ons corrupte regime – fraude en corruptie witwast voor een aantal oligarchen via belastingparadijs Zuid-as. Pechtold ligt in bed met een Oekrainse koffieboer.
  http://925.nl/archief/2016/03/07/smerig-d66-en-olieboeren-vitol-akhmetov-zlochevski-en-soros-spannen-de-nederlandse-lgbt-community-voor-hun-karretje-1/
  http://925.nl/archief/2016/03/04/bert-koenders-buigt-voor-oekraiense-oligarch-rinat-akhmetov-en-beschermt-vooral-diens-privacy/
  http://akkernet.net/nieuws/graantelers-eu-dupe-van-handelsakkoord-met-oekra%C3%AFne
  http://www.foodlog.nl/artikel/boosheid-over-eieren-uit-oekraine

  U snapt wel, wie het zijn die hier ónder liggen.

  Daarnaast: alles is al gereed voor de aangekondigde genocide op Russen:
  http://www.thetimes.co.uk/article/kiev-allows-torture-and-runs-secret-jails-says-un-vwlcrpsjn

  Regime Rutte is er veel aan gelegen om dit soepel te laten doorgaan. Wakkere journalisten mogen daarbij niet teveel in de weglopen, is de boodschap.
  Ook een manier om de coalitie in het zadel te houden, en het volgende Kabinet al vast voor te programmeren.
  Meer zeg ik er niet over.

  17 likes
 3. Wat een onzin verhaal??
  Laatst nog op televisie uitgezonden:
  Met een bewezen “metaal scherven” van een bewezen Russisch Raket, waarbij foto’s en video films zijn gemaakt van een Russische Raketwerper Truck, met Russisch kenteken, waarbij Russen spreken over een Russisch radio kanaal. Hoezo Oekraïne??
  Geen onzin praten als al het bewijs richting Rusland wijst. Get first your facts straight man.

  4 likes
  • neutraalnieuwskijker

   Ik raad je aan om het boek “MH17 – de doofpotdeal” van individueel onderzoeksjournalist Joost Niemöller eens te lezen. Als je het dan toch over “get your facts right” wil hebben, zul je je over de inhoud van dat boek wellicht enigszins verbazen. Veel van die zaken die jij als “facts” aanneemt, blijken namelijk omgeven te zijn door zeer veel vraagtekens. En laat het nu net de Oekraïne (en daarmee de EU) zijn die de zaken die jij als feiten beschouwt, als gegronde reden gebruikt om Rusland als schuldige aan te wijzen. Kort gezegd: het door Oekraïne gepresenteerde “bewijs” van een BUK-raket, is een door de Oekraïne in elkaar gezet bewijs. Er was op die dag geen enkele BUK-lanceerinstallatie in de buurt van de plek waar de MH17 is neergeschoten. De werkelijkheid is dat de MH17 van dichtbij is neergeschoten door een oekraiense SU25-straaljager, getuige de in de cockpit aangetroffen inslaggaten van mitrailleurkogels. Dit bewijs wordt sinds het neerstorten van de MH17 echter structureel buiten de traditionele media gehouden. Waarom? Rusland moet en zal de dader worden, om geopolitieke redenen en bijbehorende, zwaarwegende (economische) belangen van het westen.

   9 likes
   • Het hele zaakje stinkt wel, maar was jij erbij?
    Het hele zaakje stinkt naar de VS, de EU, Oekraïne, Rusland en Russische trollen…

    Dat hier iemand verklaart dat blijkbaar alleen de linkervoorzijde is gereconstrueerd, terwijl er binnen enkele seconden foto’s te vinden zijn van de gereconstrueerde rechtervoorzijde, dat stinkt ook…

    1 likes
   • neutraalnieuwskijker is nou niet echt een presentabele titel als je ongefundeerd spreekt over “bewijs” en “De werkelijkheid is”. Wat weet je er van ? Dat wat je leest op sites die je leven vergallen ? Als ik op internet in een bepaalde richting zoek dan is morgen de wereld vergaan, worden alle olifanten hondsdol en is fruit eigenlijk dodelijk. Hemeltje….ik zou er bijna niet meer van kunnen slapen. Wij weten via onze draadjes toch eigenlijk niks van de werkelijke feiten ? Wordt wijs, laat je niks wijs maken !

    0 likes
 4. Er zijn treinladingen brokstukken van de MH17 naar Nederland gebracht toch is alleen maar de linker voorzijde gereconstrueerd. Waarom de rest niet? Mogen we dat niet zien?

  8 likes
  • En waarom kan jij die foto’s van de reconstructie van de rechter voorzijde niet vinden? Ze staan gewoon op internet…

   3 likes
  • gedeelte van de cockpit,waarin de inslagen van 30 mm mitrailleurkogels aanwezig waren,is nooit meegenomen.
   misschien toch een vliegtuig’
   gat ingeslagen door ss raket,geen sa raket, en de rest met mitraiilleurs afgemaakt..
   zie de documentaire the never told story.

   1 likes
   • Heb gekeken, maar er vallen mij verschillende dingen op.
    1. Peter Haisenko, voormalig Lufthansa piloot met veel ervaring met blijkbaar alleen maar passagiersvliegtuigen.
    2. Het cockpitdeel wat hij laat zien, is weldegelijk ook gebruikt op de reconstructie, en zelfs enkele ontbrekende delen ervan.
    3. Toevallig weet hij dat er met twee soorten munitie is geschoten, maar hoe weet hij dat als hij alleen maar met passagiersvliegtuigen heeft gevlogen, en niet militaire.

    Dus, ook dit verhaal stinkt…

    0 likes
 5. Politici (en ambtenaren, het woord zegt het al: naar) hebben veels te veel macht over het volk gekregen. Het wordt misschien tijd dat het volk protesteert en thuis blijf bij de verkiezingen. Een opkomst van slechts 02% lijkt mij een mooi protest.

  7 likes
 6. Tjeemig, voor het eerst op deze site en ik schrik mij een hoedje ! We liggen onder buitenaards vuur, de wereld gaat naar de kl*ten en iedereen weet wie de MH17 heeft neergeschoten…… Ik heb waarschijnlijk al 52 jaar liggen slapen 🙁

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17

Spectaculaire telefoontaps: ‘Oekraïense straaljager schoot MH17 neer’

Als je na de ramp met vlucht ...

soros

‘Soros en Biden klopten Oekraïners 1,5 miljard uit de zak’. Parlementslid legt omvangrijk corruptieschandaal bloot

Een Oekraïens parlementslid heeft tijdens een persconferentie ...