Buitenland

“Iedereen weet dat MH17 is neergehaald door Oekraïne, daarom zijn Nederlandse journalisten aangehouden”

Help mee door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Nederlandse journalist die de rampplek van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne had bezocht, keerde onlangs terug met een stukje bot, dat afkomstig bleek van één van de passagiers van de Boeing 777 van Malaysia Airlines.

Voor nabestaanden van de slachtoffers is het onverdraaglijk dat er nog steeds menselijke resten in Oekraïne liggen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De journalist, Michel Spekkers, werd bij terugkomst in Nederland aangehouden door de politie. Ook werden al zijn spullen in beslag genomen.

Geen regels overtreden

De leider van de Volksrepubliek Donetsk, Alexander Zakhartsjenko, liet tegenover journalisten weten dat Spekkers en zijn collega Stefan Beck geen regels hebben overtreden.

“Ze hadden alle vergunningen en accreditatie die ze nodig hadden en voerden een onafhankelijk onderzoek uit naar de MH17-crash,” zei hij.

Hij merkte op dat het officiële onderzoeksteam aangaf haar werk niet goed te kunnen doen omdat het niet veilig was in de regio.

Niet geïnteresseerd

“Er vinden nu geen gevechten meer plaats,” aldus Zakhartsjenko. “Het gebied is veilig.”

De politie nam niet alleen de fragmenten van het vliegtuig in beslag die de journalisten hadden verzameld, maar ook apparatuur en beelden van onder meer interviews met lokale bewoners en getuigen, voegde hij toe.

“Dit bewijst dat Europa niet geïnteresseerd is in de echte resultaten,” zei hij. “Iedereen weet dat het vliegtuig is neergehaald door Oekraïne.”

Dubbele standaard

“En om die reden arresteren ze journalisten en nemen ze hun apparatuur en materiaal in beslag,” ging hij verder.

De recente ontwikkelingen bewijzen volgens hem ook dat er een dubbele standaard is in Europa, dat claimt democratisch te zijn en persvrijheid te steunen.

Misdaad

“In dit geval is het goed dat ze gearresteerd zijn omdat Europeanen er nu van op de hoogte zijn en de menselijke resten zijn gevonden,” zei Zakhartsjenko.

“Maar het is een misdaad en een tragedie dat onafhankelijke journalisten worden gearresteerd die toestemming hebben om hier te zijn en proberen aan te tonen dat de commissie niets heeft gedaan,” besloot hij.

[DONi]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Defixiones
Defixiones
7 jaren geleden

Het is schandalig hoe Nederland zo corrupt en achterbaks te werk gaat. Nog erger dan de DDR in hun ‘goede’ tijd. Toch is het wel heel naïef en dom om beeldmateriaal niet in een cloud of waar dan ook digitaal te hebben opgeslagen of reeds verzonden te hebben. Zij gaan naar Oekraïne omdat zij het officiële onderzoek niet vertrouwen en dan nemen zij al hun materiaal mee door de douane. Sorry hoor, maar hebben zij nog nooit een spionage/journalisten film gezien? (Misschien hebben zij dat wel gedaan.., in dat geval heb ik niets gezegd)

War on Error
War on Error
7 jaren geleden

Wie profiteert hiervan?

De belangen (niet de onze!) zijn groot, de doelstellingen inhumaan.
Het ‘spel’ wordt dan ook vals gespeeld.
Alle middelen veroorloven de (nazi-)Bilderberg regimes in Europa zich.

Annexatie van Oekraine door de EU, alsmede opname in de NAVO, is – in de bekende geheime (nazi-) overleggen – al lang besloten.
“Evgeny is a high-ranking officer in the UAF
the war in Donbass is profitable only for a bunch of oligarchs in Kiev among whom there are almost no Russians or Ukrainians”

Inmiddels is bekend dat ons corrupte regime – fraude en corruptie witwast voor een aantal oligarchen via belastingparadijs Zuid-as. Pechtold ligt in bed met een Oekrainse koffieboer.
http://925.nl/archief/2016/03/07/smerig-d66-en-olieboeren-vitol-akhmetov-zlochevski-en-soros-spannen-de-nederlandse-lgbt-community-voor-hun-karretje-1/
http://925.nl/archief/2016/03/04/bert-koenders-buigt-voor-oekraiense-oligarch-rinat-akhmetov-en-beschermt-vooral-diens-privacy/
http://akkernet.net/nieuws/graantelers-eu-dupe-van-handelsakkoord-met-oekra%C3%AFne
http://www.foodlog.nl/artikel/boosheid-over-eieren-uit-oekraine

U snapt wel, wie het zijn die hier ónder liggen.

Daarnaast: alles is al gereed voor de aangekondigde genocide op Russen:
http://www.thetimes.co.uk/article/kiev-allows-torture-and-runs-secret-jails-says-un-vwlcrpsjn

Regime Rutte is er veel aan gelegen om dit soepel te laten doorgaan. Wakkere journalisten mogen daarbij niet teveel in de weglopen, is de boodschap.
Ook een manier om de coalitie in het zadel te houden, en het volgende Kabinet al vast voor te programmeren.
Meer zeg ik er niet over.

Eelke Piers
Eelke Piers
7 jaren geleden

Er zijn treinladingen brokstukken van de MH17 naar Nederland gebracht toch is alleen maar de linker voorzijde gereconstrueerd. Waarom de rest niet? Mogen we dat niet zien?

Pinlock
Pinlock
7 jaren geleden

Politici (en ambtenaren, het woord zegt het al: naar) hebben veels te veel macht over het volk gekregen. Het wordt misschien tijd dat het volk protesteert en thuis blijf bij de verkiezingen. Een opkomst van slechts 02% lijkt mij een mooi protest.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x