Buitenland

Op deze Orwelliaanse manier probeert de Europese Commissie X de nek om te draaien

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

‘Desinformatie’ is het nieuwste stopwoordje van de links-liberale gevestigde orde. Eerst ging het daarbij om vermeende buitenlandse inmenging, nu gaat het over de strijd tegen onwelgevallige meningen van de eigen burgers, zei Rob Roos in het Europees Parlement.

Als je opmerkt dat de bevolkingssamenstelling in Europa nogal is veranderd, dan is dat ‘desinformatie’. Als je opmerkt dat het uitgeven van duizenden miljarden euro’s aan klimaatbeleid geen meetbaar effect heeft, dan is dat ‘desinformatie’.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Censuur dus

Het gaat ze niet om échte desinformatie, benadrukte Roos, maar om het bestrijden van alles wat tegen het eigen wereldbeeld ingaat. “Censuur dus.”

En nu dreigt de Europese Commissie de Orwelliaanse Digital Services Act in te zetten om Elon Musks platform X de nek om te draaien. Als dat gebeurt, dan is onze democratie het grootste slachtoffer, stelde de Europarlementariër.

Ten grave

“Vrijheid van meningsuiting is niet alleen een recht, het is een plicht en een noodzaak voor onze gezonde democratie. Zij die de democratie claimen te beschermen, dragen haar ten grave.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 183 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
RealDutchPatriot
RealDutchPatriot
15 dagen geleden

Dat hebben we ook gezien met de cojonahoax. De desinformatie van de zogenaamde deskundige.

Anthony
Anthony
15 dagen geleden

Sinds Elon Twitter heeft overgenomen en de eerste vruchten van het vrije woord zich al hebben verspreid via het platform X is er echt wat veranderd in de wereld. Als een stille vulkaan die jarenlang onderdrukt werd door censuur begint het nu zijn opgekropte waarheid uit te spugen. Heel goed. De revolutie krijgt nu de ruimte zich verder te ontwikkelen. Laten we hopen dat dit zo kan voortzetten.

Pieter
Pieter
15 dagen geleden

Als je desinformatie wil bestrijden dan kun je het beste het EU instituut morgen opheffen en alle oude kartelpartijen de das om doen door tribunalen te organiseren.

Frans H
Frans H
15 dagen geleden

Democratie, ik kan het woord niet meer aanhoren, de nek omdraaien om de democratie te redden.

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x