Bewustzijn

Zelfs psychologische placebo’s werken. Verbaas je over de kracht van gedachten

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Placebo’s werken niet alleen bij medische behandelingen, maar ook als er psychologische effecten aan toegeschreven worden. Tot die conclusie komen psychologen van de Universiteit van Bazel.

Ze hebben hun bevindingen gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Behandelingen met placebo’s worden sterk beïnvloed door de relatie tussen patiënten en behandelaars, maar ook door de verwachtingen die patiënten hebben.

Kalmerend

De onderzoekers onderwierpen 421 gezonde vrijwilligers aan een experiment.

Ze gebruikten de kleur groen als placebo. Eén groep kreeg te horen dat de kleur kalmerend was en een positieve invloed had op emoties. Bij de andere groep werd er niets gezegd over de kleur.

Degenen die te horen hadden gekregen dat de kleur een positief effect had, zeiden zich na afloop ook daadwerkelijk beter te voelen.

Week

Het effect was direct na het experiment het sterkst, en een week later nog merkbaar.

Het feit dat psychologische placebo’s een aanzienlijk effect kunnen hebben, helpt ons om psychologische interventies te begrijpen, zei hoofdonderzoeker Jens Gaab.

[University of Basel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
4 jaren geleden

Het is niet zo dat placebo het middel een [soort heling is] die er aan word gegeven of verstrekt de oorzaak is,het is meer de gedachten aan het object of het middel die ingevuld word door gedachten wat er aan gegeven word en opgeroepen word bij de patiënt door een soort gedachten kracht het is de gedachten die daardoor een kracht ontwikkelt en waardoor de patiënt gelooft dat deze gaat werken ,en meestal ook werkt het is dus de gedachten zelf,hoe meer men gelooft hoe meer het zijn kracht laat zien, maar dat komt niet door een kleurtje of een steen of een stuk hout of wat voor het object ook is, het is de gedachten zelf die men uit het onbewuste haalt en het vertaalt in een beeld ,deze beelden een ieder vult het in naar zijn eigen gedachten beeld, is voor een ieder persoonlijk als deze positief is krijgt men de beste resultaat, is deze negatief dan heeft men ook een resultaat maar alleen het omgekeerde ,het helpt gewoon niet tegen wat men voor ieder persoonlijk zijn ontevredenheid in een tevredenheid wil omzetten, deze ontevredenheid word er dan extra door versterkt, men moet zeker de persoon wel vertrouwen deze is meestal gebaseerd op zijn bekwaamheid en de onderzoek van deze persoon die het voorschrijft als een middel ,maar het blijft een middel, meestal naar verloop van tijd is deze werking weer weg, dus een tijdelijke iets, net zoals een medicijn die tijdelijk werkt, zo werkt een placebo ook, een tijdelijke psygologishe werking zonder een echt medicijn, gedachten Helen of gedachten Ont-helen het is maar net wat men er zelf aan weer geeft. men heeft psychologische oorzaken, daarin en daarmee werkt een placebo , eigenlijk een soort van voor de Gek houden het Best, maar dat komt ook door mensen die zichzelf door gedachten vaak het negatieve niet kunnen onderscheiden,waarin men zichzelf en in zichzelf niet lekker er in en mee voelen en zichzelf voor de gek houden door negatief te zijn, het is een soort gif die met een tegen gif kan worden bestreden ,[voor de gek houden met een placebo waarin men gelooft] net zoals men de serum nodig heeft van een slang heeft men deze nodig om te genezen.

Erde
Erde
4 jaren geleden

Nou? Wat zei ik mijn vorige schrijven over de kracht van gedachten?
Wij zijn tot zoveel in staat. En toch gebruiken wij maar zo’n klein gedeelte van die enorme kracht. En het vast houden aan ons rotsvaste geloof in onze beperkingen, maakt tegelijkertijd, dat juist die enorme kracht van ons denken, ons muurvast gevangen houdt.
Wij zijn scheppende wezens, maar blijven klein en handloos door de enorme kracht van het beperkende denken. Wij kunnen haar enorme potentie niet begrijpen.

Eksegese
Eksegese
4 jaren geleden

Er zijn wereldwijd talloze terminale kankerpatiënten, die waren opgegeven, uitbehandeld en die op basis van placebo-effect binnen enkele maanden volledig herstellen. Door het toedienen van een suikerpilletje of een injectie met een zoutoplossing, denkend een nieuw ontwikkeld wondermedicijn te hebben gehad, verdwenen niet zelden tumoren ter grootte van sinaasappelen. Dit is het bewijs dat de mens een onovertroffen genezer kan zijn. We zijn alleen verwijderd geraakt van al onze kracht en kennis. Heel af en toe ( ongeveer een honderdduizend keer per jaar wereldwijd) komt er een zweem van boven drijven via het zogenaamde placebo- effect waar ze in de zogenaamde wetenschap geen hemelse raad mee weten. Dus verzwijgen het eigenlijk het liefst.

remi
remi
4 jaren geleden

het probleem hier in het ontwikkelde westen is, dat we hier 2/3e van ons bewustzijn missen.
terwijl 2/3e van de wereld buiten de zogenaamd ontwikkelde (beschavingen!) om, deze vraag helemaal niet moeilijk vind, de zogenaamde primitieve beschavingen, die wij nog veel moeten leren. 😉 hm hm.

alles hier in het westen is placebo, hoe kan een moluculair aangepast aardolieproduct, medicijnen, wel werken dan, doen ze ook niet. Onder deze werkelijkheid, draait nog een andere werkelijkheid mee.
voor je hier na toe kwam, heb je een andere wereld verlaten, jouw zielen familie, gidsen, en zielen met specialisaties, een dokter, genezer hier, is ook vaak zoiets weer in het hiernamaals, maar dan beter.

wat er gebeurt is dat wanneer je iemand een placebo, of zoals hier een groene kleur voorschrijft is, dat je dan je bewustzijn omschakelt van het beperkt! aards lager lichaamsbewustzijn denken, naar jouw hoger, of ziels bewustzijn, en dus ook vaak onbewust je jezelf openzet, voor de wereld waar je vandaan kwam. waardoor deze wereld die niet beperkt is, aan het werk met jouw kan, met vaak positieve gevolgen.

ik weet dit omdat ik zelf ook al jaren samenwerk met deze wereld, dus o.a. healingen geef.
ik heb al heel wat mensen, hier voor in het westen onvoorklaarbaar geholpen zowel geestelijk als lichaamelijk, vanaf het terug brengen van iemand uit de dood, een hartaanval, rug problemen 20 jaar lang, in 1 keer verholpen, psygische problemen, oud zeer opgeruimt, binnen een paar behandelingen.
het enige probleem is dat in sommige gevallen, mensen voor een bepaald ongemak hebben getekend in het hier nu op aarde aanwezig zijnde sckript, in dat geval werkt het niet, of alleen wat verzachting.

het is dus deze wereld die op de achtergrond, aan het werk is, wat we hier in het westen dus vaak totaal niet beseffen, want we zitten hier in een bewust beperkt gehouden, neergezet mindcontrol programma.
deze andere wereld is er voor iedereen, het is nooit de bedoeling geweest, dat we deze vergeten zouden.
maar weg geprogrammeert, als joh doe niet zo raar, dat is fantasie, of dit is heel gevaarlijk, en eng.

nou hopelijk heeft dit een andere kijk op deze zaak voor je geopend, je zou bv barbara ann brennah, licht op de aura kunnen gaan lezen, deze dame is ook helderziend, en beschrijft o.a. in dit boek wat er gebeurt tijdens haar healingen, wie en wat er allemaal aanwezig is, (want ze is helder ziend), en wat er gebeurt, en heeft ook een hele wetenschappelijke kijk op deze zaken, het is geen zweef woe woe boek.

groetjes remi.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x