Homepagina » Mens en Dier » We maken onszelf en onze maatschappij ziek met deze wantoestanden. Dit is de grootste misdaad tegen de mensheid óóit
We maken onszelf en onze maatschappij ziek met deze wantoestanden. Dit is de grootste misdaad tegen de mensheid óóit

We maken onszelf en onze maatschappij ziek met deze wantoestanden. Dit is de grootste misdaad tegen de mensheid óóit

Wat is de grootste misdaad ooit tegen de mensheid? Is het slavernij? Genocide misschien?

Er is één grote criminele daad waar wij ons als westerlingen nog steeds schuldig aan maken: het professioneel ongelukkig maken van de gehele bevolking, met als excuus dat het de economie doet draaien, stelt eco-entrepreneur Louis De Jaeger.

Vroeger hadden mensen niet veel. Datgene wat ze wel hadden, was van onschatbare waarde.

Ziek

Nu werken we ons suf om dingen te kopen die we niet nodig hebben. Onze huizen puilen uit van de spullen en je ‘moet’ iedere dag andere kleding dragen.

We maken onszelf en onze maatschappij ziek met deze wantoestanden, stelt De Jaeger.

Hoewel het nog weken duurt voordat Sinterklaas weer aankomt in ons land, liggen supermarkten alweer vol met kruidnoten.

Grootste vijand

Het hele jaar is een aaneenschakeling van consumentenhoogtepunten, gecreëerd door professionele ongelukkigmakers: de reclame-industrie, aldus De Jaeger.

Hij benadrukt dat tevredenheid de grootste vijand is van economische groei en van de maatschappij.

Als de bevolking gelukkig wordt, dreigt alles in duigen te vallen, klinkt het.

Opzettelijk

“De reclame-industrie maakt zich schuldig aan het opzettelijk ongelukkig maken van de mensheid,” zegt hij. “Ken je een grotere misdaad dan dit?”

Gelukkige mensen zijn tevreden met het noodzakelijke en af en toe een kleinigheidje, besluit De Jaeger.

[MO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Wat mij ook zo tegenstaat: Die mega ultra grote bouwmarkten en AH’s. Wat fijn, dat we hier de ‘American Dream’ hier hebben geïmporteerd…

  Nou lees ik regelmatig, dat onder invloed van de handelsoorlog(en) -waar Trump nu ook de EU mee gaat confronteren- dat er een einde komt aan de geglobaliseerde wereldeconomie; Dat economieën weer regionaler gaan draaien.

  Wat zou het fijn zijn, als we een kilo appelen gewoon weer afrekenen bij de groenteman op de hoek. Zoals in m’n (groot-)ouders tijd. Gewoon voor het persoonlijke contact.

  Die kleinere winkels voor je groente, en enz; Waar vind je die nog?
  Ja, op de markt. En daar haal ik dan ook liever m’n groente.

  24 likes
  • @Marcus

   Vroeger was dat ook zo, dat je je vlees bij de slager haalde, je groenten en fruit bij de groenteboer, brood bij de bakker etc. De supermarkten hebben wat dat betreft een groot deel van de consumptie gekaapt. Die zouden een stuk kleiner worden als de basis benodigdheden weer net als vroeger waren. Dan blijven alleen de zaken over die je niet bij de slager, groenteboer, en bakker vindt. Het enige punt is alleen dat de producten bij de slager etc duurder zijn dan in de supermarkt. Met een laag inkomen waar je nauwelijks van rond kunt komen ga je geen duur spul kopen en daar zijn de supermarkten natuurlijk op gericht.

   Wat mij tegenstaat is dat degenen die mede de oorzaak zijn van een tekort aan inkomen, de verantwoordelijkheid bij anderen neerleggen. Zo zijn de staat en gemeenten mede oorzaak van afgebroken inkomen. Nu zijn er gemeenten waar veel mensen inmiddels in de schulden zitten. Nu zijn er gemeenten die met grote borden mensen proberen te mobiliseren om ‘schuldhulpmaatje’ te worden. Dat moet uiteraard vrijwillig gedaan worden. Geld wordt daarbij niet aan mensen gegeven maar het wordt uitgegeven aan allerlei clubje die mensen met schulden moeten helpen. Daar kom je niet mee uit de schulden en die clubjes (vaak ook ambtenaren) worden van werk voorzien maar het verandert helemaal niets aan de schuldproblemen die er zijn. En schulden zijn in deze tijd allang niet meer de schuld van de mens zelf maar van het eindeloos rovende en stelende instanties als de staat zelf, gemeenten, politie, ziektekostenverzekeraars enz. In feite elke organisatie die steeds meer geld uit je zakken klopt is er de oorzaak van.

   11 likes
 2. Kijk maar eens uurtje Prime Time televisie.
  Of volg NU.nl eens.
  Hoor de misleidende verhalen van onze politici.
  Ziekelijke propaganda voor een levensstijl die je uitholt en je geest kapot maakt.

  Ik geloof werkelijk dat vaderlandsliefde en en inzet voor ons eigen land, onze cultuur en inwoners, de patriotten naar voren brengt, die in staat zullen zijn van Nederland weer een gezond land te maken.

  10 likes
  • Nee, want elke uiting van nationalisme moet uitgebannen worden, je mag niet meer trots zijn op Nederland. En hoe moet je dat ook nog zijn, in een land waar de politiek zich laat leiden door lobbyende medewerkers van de grote bedrijven. Rutte geeft liever Frankrijk 3.5Miiljard voor onderzeeërs, als dat hij ze in Nederland gaat besteden. Vanochtend werd ook al duidelijk dat de boeren gewoon de tyfus kunnen krijgen ten gunste van het uitbreiden van de luchthaven en grote bouwprojecten.
   Na hun politieke carriere kan je aan hun commisariaat baantje zien aan welke bedrijven ze ons hebben uitverkocht.

   18 likes
  • @herman de graaf

   ik denk met je mee.

   2 likes
 3. hendrikusbatelomeus grovendaals

  VRIJHEID IN NEDERLAND IS EEN RELATIEF BEGRIP ALLEEN DE VOGELS ZIJN VRIJ

  16 likes
 4. De basisregel van de economie is: “creëer een behoefte en vervul die”.
  De manieren om dat te realiseren zijn divers; reclame, conditioneren, propaganda, manipulatie, misleiding.

  Het is aan het individu zelf of die daar de oren naar laat hangen en zich laat verleiden.
  Het is dan ook niet de reclame industrie die ons ongelukkig maakt, dat doen wij zelf.
  Mensen zouden moeten stoppen met het buiten zichzelf zoeken naar hun ongelukkig voelen.
  Mensen hebben de keus om al dan niet met de ‘ratrace’ mee te doen.
  Gelukkige mensen zijn doorgaans tevreden met hun leven, wonderwel zijn dat vaak mensen die weinig tot niets hebben en ook geen behoefte hebben naar, meer, beter, mooier, machtiger, rijker, enz.

  De hele mensheid draait om hebzucht zowel van hele continenten, landen, bevolkingen tot zelfs gemeenten, volwassenen en kinderen.
  Of het nu gaat om grondstoffen, grotere auto of het bezit van ‘n nieuw mobieltje.

  Al deze materiële bezittingen maken de mens niet tot ‘n mooier/gelukkiger mens.
  Tevredenheid en geluk zit in onszelf met Wie we zijn en niet met Wat we zijn en hebben.

  14 likes
  • Mensen kopen met geld wat ze niet hebben, dingen die ze niet nodig hebben om indruk te maken op mensen die ze niet mogen en denken daar gelukkig van te worden. De duivel lacht zich een slag in de rondte en moedigt hen dagelijks aan hier vooral mee door te gaan. Hahahahahahahaaaaaa

   11 likes
 5. Ieder mens kan er voor kiezen om met “minder’ genoegen te nemen maar de meesten doen dat niet. En je hoeft écht niet mee te doen hoor welk maatschappelijk systeem er ook is bedacht.

  Natuurlijk zou het helpen als er een systeem was van eerlijk delen en geen armoede in basisbehoeften.
  En kengetallen die een economie beschrijven die ook goed kan zijn als de groei eens een tien(tal) jaren negatief uitpakt. Een steady state zoveel mogelijk circulaire economie is de toekomst.

  14 likes
 6. Gelukkig hebben we een sterke economie in dit “rijke land” en een hele sociale, zorgzame en menselijke regering..(teiltje en braaaaak). Als je als super-rijk land met een sterke economie NIET voor de zwakken, armen, bejaarden, zieken, gehandicapten, werklozen EN hun kinderen kan/WIL zorgen.. dan is het een heel erg triest en vooral ARM LAND. Een land waar ik me dood voor schaam en ik wil er wel weg ook.. De doodenge dictator-grevo’s en narcistische graai-ratten komen me de strot uit 🙁 Net als Groenrechts, Demonen666 en de pvda (Partij Voor DwangArbeid oftewel werkverschaffing). BAH !! Ik neem een moestuin en zet hem vol tabak..

  16 likes
 7. De reclame industrie is zich hier terdege ook bewust van; die hebben psychologen in dienst en bestuderen alle nieuwe ins en outs betreffende de werking van ons brein. Daar wordt erg handig op ingespeeld. Klauwen met geld wordt daarmee verdiend. We lopen haast letterlijk me een reclame bord voor ons kop. Als je niet meedoet, pis je naast de pot. Websites kunnen bijv. haast niet meer zonder, omdat het je bron van inkomsten bepaald. Is dat dan ook misdaad? als je daar dus bewust aan meedoet. Ikzelf geloof dat we eerst een andere manier van denken/leven zullen moeten betrachten. Maar tegelijk meen ik dat het daarvoor al te laat is. Allerlei partijen die naar elkaar wijzen, houdt deze lading alleen maar in stand. We doen het hier zelfs, terwijl we een betere wereld wensen. Iedereen weet het beter als de ander en dat willen we vooral ook gezegd hebben. Ook zonder elkaars menig te respecteren helaas.
  Hey, fijn weekend allemaal.

  9 likes
 8. Dit is volkomen en Volledig WAAR, Vol–ledig, Vol staat voor de materie der dingen die we niet echt nodig hebben en toch geeft het niet genoeg Vol–Doening, dus doen we maar wat ,Kopen ,en laten we de misleiding op ons toe, het hebben van matériel dingen geeft geen voldoening meer en hebben of heeft zijn volle staat bij bewuste mensen bereikt,
  Ledig staat voor voor ledigheid van al deze Volheid van de Materiële der dingen waar de Maatschappij zich in baadt, de inzicht erin en ervan van deze volledigheid en het bewustzijn erin geeft dan minder voldoening en zo word de materie de kracht van alle hebben dingetjes minder interessant, zo maakt de mens en de mensheid zichzelf ziek, dat zien we duidelijk in deze Maatschappij als mensen niet bewust genoeg zich door alles laat misleiden die maatschappelijk alleen maar gericht is op geld en het kopen en de concurrentie erin, inderdaad we worden met zn alle misleid. en inderdaad als de mens zich gelukkig gaat voelen wat zeker niet mag zal de koopkracht ervan afnemen met het gevolg dat de maatschappij instort zoals deze nu is, dus moet men zich ongelukkig voelen en word erin opgespeeld op de materiële te kopen die dat even een stukje geluk laat zien maar deze mag niet te lang duren, want ook dat is schadelijk voor de maatschappij dus word reclame van alles en nog wat over de mens heen uitgestort om zo maar deze ongelukkige maatschappelijke gedrag van deze maatschappij in stand gehouden en net doen alsof het gelukzalig maakt ..inderdaad de maatschappij is daarin een Brug te Ver Gegaan.
  Nu nog het bewustzijn ervan en erin.

  8 likes
 9. Alles wordt er aan gedaan om de macht te kunnen blijven te reguleren?
  Volk blijf maar door sudderen en vooral niet de ogen nop openen?

  7 likes
 10. Negeer het.
  Koop het juist niet.
  Zap bij reclame op radio en tv.
  Kijk de andere kant op bij reclame in het openbaar.
  Het zijn allemaal leugens. Allemaal!

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Nederlanders 'vinden reetveegpiet niet acceptabel'. Kijken: Kamerlid Bosma veegt de vloer aan met Asscher (en hekelt inmenging Soros)

Nederlanders ‘vinden reetveegpiet niet acceptabel’. Kijken: Kamerlid Bosma veegt de vloer aan met Asscher (en hekelt inmenging Soros)

Zwarte Piet wordt steeds populairder in Nederland ...

De anti-Zwarte Piet beweging, de migrantenkaravaan en... George Soros. O, kom er eens kijken

De anti-Zwarte Piet beweging, de migrantenkaravaan en… George Soros. O, kom er eens kijken

In binnen- en buitenland zijn radicale, extreemlinkse ...