Mens en Dier

We maken onszelf en onze maatschappij ziek met deze wantoestanden. Dit is de grootste misdaad tegen de mensheid óóit

Help ons door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wat is de grootste misdaad ooit tegen de mensheid? Is het slavernij? Genocide misschien?

Er is één grote criminele daad waar wij ons als westerlingen nog steeds schuldig aan maken: het professioneel ongelukkig maken van de gehele bevolking, met als excuus dat het de economie doet draaien, stelt eco-entrepreneur Louis De Jaeger.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Vroeger hadden mensen niet veel. Datgene wat ze wel hadden, was van onschatbare waarde.

Ziek

Nu werken we ons suf om dingen te kopen die we niet nodig hebben. Onze huizen puilen uit van de spullen en je ‘moet’ iedere dag andere kleding dragen.

We maken onszelf en onze maatschappij ziek met deze wantoestanden, stelt De Jaeger.

Hoewel het nog weken duurt voordat Sinterklaas weer aankomt in ons land, liggen supermarkten alweer vol met kruidnoten.

Grootste vijand

Het hele jaar is een aaneenschakeling van consumentenhoogtepunten, gecreëerd door professionele ongelukkigmakers: de reclame-industrie, aldus De Jaeger.

Hij benadrukt dat tevredenheid de grootste vijand is van economische groei en van de maatschappij.

Als de bevolking gelukkig wordt, dreigt alles in duigen te vallen, klinkt het.

Opzettelijk

“De reclame-industrie maakt zich schuldig aan het opzettelijk ongelukkig maken van de mensheid,” zegt hij. “Ken je een grotere misdaad dan dit?”

Gelukkige mensen zijn tevreden met het noodzakelijke en af en toe een kleinigheidje, besluit De Jaeger.

[MO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcus
Marcus
4 jaren geleden

Wat mij ook zo tegenstaat: Die mega ultra grote bouwmarkten en AH’s. Wat fijn, dat we hier de ‘American Dream’ hier hebben geïmporteerd…

Nou lees ik regelmatig, dat onder invloed van de handelsoorlog(en) -waar Trump nu ook de EU mee gaat confronteren- dat er een einde komt aan de geglobaliseerde wereldeconomie; Dat economieën weer regionaler gaan draaien.

Wat zou het fijn zijn, als we een kilo appelen gewoon weer afrekenen bij de groenteman op de hoek. Zoals in m’n (groot-)ouders tijd. Gewoon voor het persoonlijke contact.

Die kleinere winkels voor je groente, en enz; Waar vind je die nog?
Ja, op de markt. En daar haal ik dan ook liever m’n groente.

René
René
4 jaren geleden

Ieder mens kan er voor kiezen om met “minder’ genoegen te nemen maar de meesten doen dat niet. En je hoeft écht niet mee te doen hoor welk maatschappelijk systeem er ook is bedacht.

Natuurlijk zou het helpen als er een systeem was van eerlijk delen en geen armoede in basisbehoeften.
En kengetallen die een economie beschrijven die ook goed kan zijn als de groei eens een tien(tal) jaren negatief uitpakt. Een steady state zoveel mogelijk circulaire economie is de toekomst.

hendrikusbatelomeus grovendaals
hendrikusbatelomeus grovendaals
4 jaren geleden

VRIJHEID IN NEDERLAND IS EEN RELATIEF BEGRIP ALLEEN DE VOGELS ZIJN VRIJ

rop
rop
4 jaren geleden

Dit is volkomen en Volledig WAAR, Vol–ledig, Vol staat voor de materie der dingen die we niet echt nodig hebben en toch geeft het niet genoeg Vol–Doening, dus doen we maar wat ,Kopen ,en laten we de misleiding op ons toe, het hebben van matériel dingen geeft geen voldoening meer en hebben of heeft zijn volle staat bij bewuste mensen bereikt,
Ledig staat voor voor ledigheid van al deze Volheid van de Materiële der dingen waar de Maatschappij zich in baadt, de inzicht erin en ervan van deze volledigheid en het bewustzijn erin geeft dan minder voldoening en zo word de materie de kracht van alle hebben dingetjes minder interessant, zo maakt de mens en de mensheid zichzelf ziek, dat zien we duidelijk in deze Maatschappij als mensen niet bewust genoeg zich door alles laat misleiden die maatschappelijk alleen maar gericht is op geld en het kopen en de concurrentie erin, inderdaad we worden met zn alle misleid. en inderdaad als de mens zich gelukkig gaat voelen wat zeker niet mag zal de koopkracht ervan afnemen met het gevolg dat de maatschappij instort zoals deze nu is, dus moet men zich ongelukkig voelen en word erin opgespeeld op de materiële te kopen die dat even een stukje geluk laat zien maar deze mag niet te lang duren, want ook dat is schadelijk voor de maatschappij dus word reclame van alles en nog wat over de mens heen uitgestort om zo maar deze ongelukkige maatschappelijke gedrag van deze maatschappij in stand gehouden en net doen alsof het gelukzalig maakt ..inderdaad de maatschappij is daarin een Brug te Ver Gegaan.
Nu nog het bewustzijn ervan en erin.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x