Propaganda

CNN keihard betrapt met verborgen camera. Deze producent onthult waarom de media nepnieuws blijven maken

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Drie journalisten van de Amerikaanse nieuwszender CNN hebben maandag ontslag genomen.

Nadat een verhaal over vermeende banden tussen een vertrouweling van president Trump en een Russisch investeringsfonds moest worden ingetrokken, stapten ze op.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Vorige week legde CNN op zijn website een verband tussen Anthony Scaramucci, de topman van een hedgefonds, en een onderzoek van het Amerikaanse Congres naar het Russian Direct Investment Fund.

Geen bewijs

Er werd echter geen bewijs aangedragen. Het verhaal voldeed niet aan de redactionele normen en werd ingetrokken. Alle links naar het artikel zijn gewist en CNN bood Scaramucci excuses aan.

De journalist die het artikel schreef, Thomas Frank, nam ontslag, evenals het hoofd van de nieuwe onderzoeksafdeling van CNN en een redacteur van die afdeling.

Project Veritas heeft daarnaast een video gepubliceerd van CNN-producent John Bonifield die is gemaakt met een verborgen camera.

Kijkcijfers

Bonifield gaf onder meer toe dat er geen bewijs is voor verhalen die CNN over Rusland schrijft. “Het is voornamelijk gebaseerd op onzin,” zei hij. “We hebben niet veel bewijs.”

Hij bevestigde dat het allemaal draait om de kijkcijfers. Al die dingen waar tijdens de opleiding journalistiek over gepraat wordt – zoals ethiek – zijn leuk en aardig, maar dit is een bedrijf, aldus de producent.

Volgens hem gaan de zaken goed. “Trump is goed voor de zaken,” klonk het.

Misdaad

Bonifield legde uit dat hij instructies krijgt van de top, van directeur Jeff Zucker. Toen CNN een dag lang aandacht had besteed aan Trumps besluit om zich terug te trekken uit het klimaatakkoord, zei Zucker tijdens een vergadering:

“Goed dat jullie verslag hebben gedaan van het klimaatakkoord, maar dat hoeft niet meer. Laten we het weer over Rusland hebben.”

Bonifield erkende: “Ik heb nog geen goed bewijs gezien waaruit blijkt dat de president een misdaad heeft begaan.”

Nog veel meer

Als je niet verslag doet van de feiten, maar vooral aan kijkcijfers denkt, maak je je schuldig aan nepnieuws, zei James O’Keefe van Project Veritas.

“We hebben gezegd dat we de media gaan aanpakken en er gaat nog veel meer komen,” zei hij.

In onderstaande video doet Bonifield nog meer onthullende uitspraken:

[Project Veritas]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
loeky
loeky
6 jaren geleden

we moeten toch is in gaan zien, dat de Russen ons niets aan doen, of aan gaan doen, de haat tegen de Russen is pure propaganda, Putin is een leider, die wij missen, slim en geduldig, maar ze proberen hem constant onderuit te trekken net als Trump trouwens, Als de Navo ophoud te bestaan, en die is overbodig, want de koude oorlog is over, maar we moeten een nieuw vijand maken, want NAVO is een banen generator voor de Elite uit de politiek. let wel het gaat om extreem grote industrie oftewel de oorlog en wapen industrie, dat is de handel. en de Navo. een pand van een miljard, en een vliegtuig de lucht in krijgen lukt niet, maar de baantje.
doe normaal tegen de Russen, ze zijn aardige en vriendelijk,. en Putin, een man met een plan voor zijn land. Rusland was leeg gevreten na de val van de USSR. en Rusland doet het gewoon goed.
en als je kiest voor de USA kies je voor oorlog, NSA. Pentagon, en veel meer geheime diensten, die zorgen voor ellende, kijk terug in de geschiedenis. WO2, Vietnam, Cambodia, Afghanistan, Irak, Libië. Libanon, Jemen. en Zuid Amerika. democratie brengen, nou gewoon een land leeg roven, wapens kopen, geld lenen bij IMF en je bent over gedragen aan Wall Street, er is ene ziek stelletje die nooit genoeg hebben, en waarom er niet 1 normale media er over meld, ik weet het niet. maar doe narmaal tegen de russen
let wel duitland heeft Europa 2 keer in de shit gebracht, Merkel is weer lekker bezig met de Afbraak, dus onze hoop is Rusland, Normale mensen, en je gelooft het niet, want je kijk TV en lees de krant uit de winkel. doe onderzoek en trek je conclusie, voor het te laat is, en het is vlak voor 12. dus vergeet milieu en ander gelul. als we niet inzien wat er nu op de wereld gebeurt, laat dan de tempratuur maar stijgen, wij maken het niet mee, want de pleures breek uit als we zo door gaan,
en Putin, neem de tijd voor goede vertalingen, ze staan op internet, ander verhaal dan in de krant / radio TV MSM, want je verstaat het niet, en ik wel een beetje. en ik onderzoek het.

oh ja kijk, in NL mag Duijvendak GL, RARA die macro’s is de fik zet, Kosto zijn huis in de fik.
gewoon de politiek in, In Rusland is dat ondenkbaar, en terecht lijk mij, hier wordt over een aantal jaar Volkert minister president, enne lekker werken met ze alle. geen lui Lekkerland, Rusland is ok, ik kom er graag en kom er gelukkig veel. niet allen Moscow, van oost tot west en zuid, met aeroflot airlines, 1 van de beter op dit moment ter wereld.

dus de MSM en CNN zijn gewoon eigendom van de grote instanties. je brengt het zou, en je krijgt een top salaris, doe je het niet krijg je een ongeluk, neem Pauw, vraagt nou nooit is wat ik zou vragen, zalvend mee praten met de stroom

ps zoek Karel Van Wolferen toen journalisten nog vragen stelden

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
6 jaren geleden

Ja het zijn “Linkse” fascisten!

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
6 jaren geleden

The media are “Leftist” fascists who want to start wars to kill innocent children!

Rini
Rini
6 jaren geleden

Ben benieuwd of er wat tegen te doen valt,het is wel een heeeele goede stap in de goede richting.
We wachten even af en hoopelijk gaat er dan ook in ons landje het een en het ander om vallen 🙂 🙂 🙂 als kettingreactie 🙂 🙂 :-)dat zou toch mooi zijn:-) 🙂 🙂 weg met heel dat zooitje 🙂 🙂 🙂

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x