BuitenlandCorona

Ziekenhuismedewerkers leggen werk neer vanwege verplichte coronavaccinatie: ‘Wij zijn geen proefkonijnen’

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tientallen medewerkers van een ziekenhuis in Houston in de staat Texas hebben maandag het werk neergelegd uit protest tegen de verplichte coronavaccinatie. De zorgmedewerkers stellen dat dit ‘illegaal, onethisch en immoreel’ is, zei een advocaat die een aantal van de medewerkers vertegenwoordigt tegen Newsweek.

Ashton Handley werkte in het ziekenhuis, maar heeft enkele weken geleden ontslag genomen. Tegen zender FOX 26 zei ze: “Ik vind dat je moet kunnen kiezen. Ik ben geen anti-vaxxer, ik heb mijn vaccin gehaald, maar ik vind dat iedereen moet kunnen kiezen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De baas van het ziekenhuis zette medewerkers voor het blok: als je je baan wilt houden en voor brood op de plank wilt blijven zorgen, moet je het experimentele coronavaccin nemen. De medewerkers hebben een rechtszaak aangespannen.

Mijn cliënten weigeren als menselijke proefkonijnen te dienen

Hun advocaat zei tegen Newsweek: “Mijn cliënten en anderen zijn het Methodist Hospital uitgelopen uit protest tegen een beleid dat in onze ogen illegaal, onethisch en immoreel is. Voor het eerst in de geschiedenis van ons land verplicht een werkgever zijn medewerkers om een experimenteel vaccin te nemen. Omdat mijn cliënten weigeren als menselijke proefkonijnen te dienen, dreigen ze binnen nu en twee weken te worden ontslagen.”

Alle 26.000 medewerkers van Houston Methodist moesten zich voor 7 juni laten vaccineren. Medewerkers die tegen die tijd niet gevaccineerd zijn, riskeren schorsing en ontslag, waarschuwde het ziekenhuis. Ook eventuele boostervaccinaties, die mogelijk jaarlijks zullen worden toegediend, zijn verplicht.

De advocaat zei dat zijn cliënten van mening zijn dat mensen zelf moeten kunnen bepalen of ze mee willen doen aan een klinisch onderzoek. Hij benadrukte dat de ‘experimentele vaccins’ alleen zijn goedgekeurd voor noodgebruik.

Dit is heel belangrijk

“De eerste prik is minder dan zeven maanden geleden gezet. Het is dus onmogelijk om te voorspellen wat de langetermijneffecten van het experimentele vaccin zullen zijn.”

Jennifer Bridges, één van de verpleegsters die het ziekenhuis heeft aangeklaagd, zei tegen zender ABC13: “We zijn nu allemaal geschorst. We hebben deze week een gesprek met een federale rechter die moet bepalen of we weer aan het werk mogen.”

“Dit is heel belangrijk. Niemand zou gedwongen mogen worden om iets in zijn of haar lichaam te stoppen waar hij of zij zich niet goed bij voelt,” zei Bridges, die de staking organiseerde.

Amanda Rivera, een verpleegster van Houston Methodist, zegt in onderstaand filmpje dat ze op de spoedeisende hulp werkt en de hele dag door patiënten ziet binnenkomen die last hebben van bijwerkingen van de vaccins. Ze weigerde het vaccin te nemen: “Ik voel me verraden.”


[Newsweek]

4.9 45 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Goede actie van deze ziekenhuismedewerkers.
Het zal mij benieuwen wat een USA rechter beslist.
In Nederland heeft een rechter onlangs beslist dat een militair maar zich verplicht moest pseuvaccineren om mee te mogen gaan op missie. dhr Mengele zou zijn vingers erbij aflikken maar schijnt nu normaal te zijn.

Exegese
Exegese
2 jaren geleden

Goed te zien dat niet iedereen wil veranderen in een zombie. Dat zouden nog veel meer mensen moeten doen.

Marco
Marco
2 jaren geleden

Ik zou dan zeggen, allemaal ontslag nemen, kijken of de directeur op de knietjes gaat.

johan
johan
2 jaren geleden

Waar ghandi tegen was wordt openlijk nu gebruikt in naam van. Een kaste systeem wordt geboren

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x