Buitenland

In Myanmar wordt een vuil geopolitiek spelletje gespeeld. Dit is wat er werkelijk achter de Rohingya-crisis zit

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij de Rohingya-crisis in Myanmar zijn grote geopolitieke spelers betrokken, zo zeggen experts.

Het conflict tussen boeddhisten en moslims, dat eind augustus is uitgebroken, lijkt te zijn aangewakkerd door externe spelers, vertelt Dmitri Mosjakov van de Russische Academie van Wetenschappen aan RT.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Ten eerste is dit een spel tegen China omdat China grote investeringen in het gebied heeft gedaan,” zei Mosjakov.

Olie

“Ten tweede is het bedoeld om moslimextremisme in Zuidoost-Azië te voeden en ten derde is het een poging om de ASEAN (Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties) tegen elkaar op te zetten,” voegde hij toe.

Het conflict wordt volgens hem door externe spelers gebruikt om de stabiliteit in Zuidoost-Azië te ondermijnen, met name omdat er voor de kust van de staat Rakhine veel olie in de bodem zit.

In 2004 werden de enorme reserves ontdekt in Rakhine, waarna China begon met de aanleg van pijpleidingen.

Soros

Vlak voordat de aanleg in 2013 voltooid was, laaide het conflict weer op.

Volgens Dmitri Egortsjenkov van de Universiteit van de Vriendschap der Volkeren in Moskou zitten de Verenigde Staten achter de Rohingya-crisis.

Door Myanmar te destabiliseren kunnen de Chinese energieprojecten worden gedwarsboomd.

Ondertussen opereert de Burma Task Force, bestaande uit een aantal organisaties die worden gefinancierd door George Soros, sinds 2013 in Myanmar.

Op te warmen

In een document uit 2003 van de beruchte Council on Foreign Relations (CFR) getiteld Burma: Time For Change valt te lezen dat ‘democratie in Birma niet kan overleven zonder de hulp van de VS en de internationale gemeenschap’.

“Als George Soros naar een land gaat zoekt hij naar religieuze of etnische tegenstellingen en probeert hij die ‘op te warmen’,” legde Egortjsenkov uit.

Zuiveringsactie

In het overwegend boeddhistische Myanmar woonden tot voor kort 1,1 miljoen Rohingya, een onderdrukte moslimminderheid.

Eind augustus vielen Rohingya-milities in Rakhine politieposten aan, waarbij 71 doden vielen.

Het Myanmarese leger startte daarna een zuiveringsactie waarbij huizen werden platgebrand en meer dan 400 doden vielen.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
6 jaren geleden

Voor meer info on human trafficking, murdering and more on Rohingya people go to http://www.aliran.com

Max Fisser
Max Fisser
6 jaren geleden

Alle media ritselen van de zelfbenoemde experts en deskundologen die er uiteindelijk meestal naast zitten, zie als mooi voorbeeld de Amerikaanse verkiezingen. Zou het niet zo kunnen zijn dat de grote meerderheid van de Myanmarianen/Myanmarinezen/Myanmariërs gewoon een pesthekel heeft aan moslims? Overal waar dat soort lieden voet aan wal zet ontaardt het in een puinhoop en dat weten ze daar ook.
Maar het is tegenwoordig bon ton om de Amerikanen overal de schuld van te geven. Dat het geen lieverdjes zijn oké, maar overdrijven is ook een vak.

trackback
In Myanmar wordt een vuil geopolitiek spelletje gespeeld. Dit is wat er werkelijk achter de Rohingya-crisis zit | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden

[…] Lees verder op: https://www.ninefornews.nl/moslims-ontvluchten-massaal-myanmar/ […]

Mike
Mike
6 jaren geleden

Ben er niet op uit om het probleem groter te maken dan het is, maar Soros is lid van “The Black Hand”. Een van oorsprong Servisch geheim genoodschap. Deze groep schijnt net als Skull & Bones, Bilderberg, de Illuminati, The Sons of Liberty, The Thule Society, The Knights of the Golden Circle, Hashshashin, Vrijmetselaars en de OTO aangestuurd te worden door de Chimera Group.

Dit is naar verluid een groep buitenaardsen -afkomstig van Orion- die geinfiltreerd is in een groot deel van de Amerikaanse militaire (ook ondergrondse) bases die over de hele wereld zijn verdeeld. Zij hebben zich aangesloten bij de groep negatieve Andromedans die hier zo’n 25.000 jaar geleden naartoe zijn gekomen en sindsdien de mensheid in gijzeling houden.

Denk dat we er vanuit kunnen gaan dat al het negatieve beleid uiteindelijk bij deze groep vandaan komt en niet het gevolg is van “gestoord menselijk” gedrag van overijverige mafketels die elkaar toevallig aan de top gevonden hebben.

Bron: http://www.theeventchronicle.com/editors-pick/chimera-group-root-evil/

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x