Homepagina » Buitenland » In Myanmar wordt een vuil geopolitiek spelletje gespeeld. Dit is wat er werkelijk achter de Rohingya-crisis zit
In Myanmar wordt een vuil geopolitiek spelletje gespeeld. Dit is wat er werkelijk achter de Rohingya-crisis zit

In Myanmar wordt een vuil geopolitiek spelletje gespeeld. Dit is wat er werkelijk achter de Rohingya-crisis zit

Bij de Rohingya-crisis in Myanmar zijn grote geopolitieke spelers betrokken, zo zeggen experts.

Het conflict tussen boeddhisten en moslims, dat eind augustus is uitgebroken, lijkt te zijn aangewakkerd door externe spelers, vertelt Dmitri Mosjakov van de Russische Academie van Wetenschappen aan RT.

“Ten eerste is dit een spel tegen China omdat China grote investeringen in het gebied heeft gedaan,” zei Mosjakov.

Olie

“Ten tweede is het bedoeld om moslimextremisme in Zuidoost-Azië te voeden en ten derde is het een poging om de ASEAN (Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties) tegen elkaar op te zetten,” voegde hij toe.

Het conflict wordt volgens hem door externe spelers gebruikt om de stabiliteit in Zuidoost-Azië te ondermijnen, met name omdat er voor de kust van de staat Rakhine veel olie in de bodem zit.

In 2004 werden de enorme reserves ontdekt in Rakhine, waarna China begon met de aanleg van pijpleidingen.

Soros

Vlak voordat de aanleg in 2013 voltooid was, laaide het conflict weer op.

Volgens Dmitri Egortsjenkov van de Universiteit van de Vriendschap der Volkeren in Moskou zitten de Verenigde Staten achter de Rohingya-crisis.

Door Myanmar te destabiliseren kunnen de Chinese energieprojecten worden gedwarsboomd.

Ondertussen opereert de Burma Task Force, bestaande uit een aantal organisaties die worden gefinancierd door George Soros, sinds 2013 in Myanmar.

Op te warmen

In een document uit 2003 van de beruchte Council on Foreign Relations (CFR) getiteld Burma: Time For Change valt te lezen dat ‘democratie in Birma niet kan overleven zonder de hulp van de VS en de internationale gemeenschap’.

“Als George Soros naar een land gaat zoekt hij naar religieuze of etnische tegenstellingen en probeert hij die ‘op te warmen’,” legde Egortjsenkov uit.

Zuiveringsactie

In het overwegend boeddhistische Myanmar woonden tot voor kort 1,1 miljoen Rohingya, een onderdrukte moslimminderheid.

Eind augustus vielen Rohingya-milities in Rakhine politieposten aan, waarbij 71 doden vielen.

Het Myanmarese leger startte daarna een zuiveringsactie waarbij huizen werden platgebrand en meer dan 400 doden vielen.

[RT]


Vind je deze informatie waardevol? Deel het dan met anderen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Alle media ritselen van de zelfbenoemde experts en deskundologen die er uiteindelijk meestal naast zitten, zie als mooi voorbeeld de Amerikaanse verkiezingen. Zou het niet zo kunnen zijn dat de grote meerderheid van de Myanmarianen/Myanmarinezen/Myanmariërs gewoon een pesthekel heeft aan moslims? Overal waar dat soort lieden voet aan wal zet ontaardt het in een puinhoop en dat weten ze daar ook.
  Maar het is tegenwoordig bon ton om de Amerikanen overal de schuld van te geven. Dat het geen lieverdjes zijn oké, maar overdrijven is ook een vak.

  5 likes
  • U moet een verschil maken tussen Amerikanen en Soros

   Dit geldt ook tussen KhazaarJoden en oorspronkelijke Joden

   Dit soort onder onderscheid mwordt door vele gemist

   12 likes
   • Waar noem ik de naam Soros in mijn bijdrage? Je moet je wel bij de feiten houden; er worden hier al genoeg onbewijsbare “feiten” verkondigd.

    1 likes
    • Als je Amerikanen noemt dan noem je ook Soros. Dit zijn twee niet te scheiden delen. Het is niet voor niets dat ie betaald word door senaat leden.
     En inderdaad de Amerikanen krijgen overal de schuld van, zijn de problemen makers overal op de wereld samen met hun consorten. Als je door de historie heen kijkt tot ca 1500bc is het de zelfde groep die miljarden doden op hun naam hebben en het bloed aan hun handen.

     8 likes
     • Dan graag de naam van de groep die al 3500 jaar miljarden doden op zijn geweten heeft. Wel even in gedachten houdend dat we pas sinds ongeveer 250 jaar kunnen spreken van “Amerikanen”.

      1 likes
 2. Ben er niet op uit om het probleem groter te maken dan het is, maar Soros is lid van “The Black Hand”. Een van oorsprong Servisch geheim genoodschap. Deze groep schijnt net als Skull & Bones, Bilderberg, de Illuminati, The Sons of Liberty, The Thule Society, The Knights of the Golden Circle, Hashshashin, Vrijmetselaars en de OTO aangestuurd te worden door de Chimera Group.

  Dit is naar verluid een groep buitenaardsen -afkomstig van Orion- die geinfiltreerd is in een groot deel van de Amerikaanse militaire (ook ondergrondse) bases die over de hele wereld zijn verdeeld. Zij hebben zich aangesloten bij de groep negatieve Andromedans die hier zo’n 25.000 jaar geleden naartoe zijn gekomen en sindsdien de mensheid in gijzeling houden.

  Denk dat we er vanuit kunnen gaan dat al het negatieve beleid uiteindelijk bij deze groep vandaan komt en niet het gevolg is van “gestoord menselijk” gedrag van overijverige mafketels die elkaar toevallig aan de top gevonden hebben.

  Bron: http://www.theeventchronicle.com/editors-pick/chimera-group-root-evil/

  4 likes
  • Mike, als dat zo is van die aliens en een net rond om onze wereld. Waarom doen ze dan zoveel moeite om een wereldoorlog uit te lokken als je bedenkt dat ca 5% van de wereldbevolking moet overblijven na zo’n oorlog. Dan is het geen wat jij schrijft toch niet interessant.

   2 likes
   • Ben niet geinteresseerd in de vraag of een tegel interessant is, maar meer in de vraag wat nu eigenlijk “de waarheid” is. Denk dat we ons daarover druk zouden moeten maken.

    Wij zijn het zelf die de grootste bijdrage leveren aan onze eigen ondergang en het naar de klote helpen van de aarde.

    Simpelweg omdat we niet onder ogen durven zien dat we met figuren te maken hebben die zich als mensen voordoen maar het eigenlijk niet zijn. Figuren die ons op allerlei manieren manipuleren voor hun eigen zieke agenda. Wij doen het vooral zelf, omdat we te stom zijn om uit onze harses te kijken!

    Iedereen wil altijd maar bewijzen zien, maar zij vergeten vanuit hun hart naar de wereld te kijken. Er zijn bewijzen te over!

    1 likes
 3. Die Rohingyas proeerden gewoon een moslimstaat uit te roepen in Myanmar. Vandaar dat men zich tegen hen keerde. Intussen zijn er vele tientallen duizenden van hen in India beland als vluchteling en ipv om asiel te VRAGEN, EISEN ze asiel. Ze zijn verspreid over vele deelstaten en zitten goed in de criminaliteit en hebben connecties met Pakistaanse terroristen. Die lui zijn gewoon een verlenging van het m-extremisme. De Myanmarezen hebben tenminste de ballen dat ze opstaan tegen deze lui, de Indiërs gedogen alles en hebben luchtledige ballen. Er zitten al 40 miljoen illegale moslim Bangladeshis in India. De meeste hebben op illegale wijze een ID-card kunnen bemachtigen voor allerlei gratis subsidies en hebben een flinke aandeel in prostitutie, mensensmokkel, bekeringen, terrorisme, slachterijen enz. Knap van de Myanmarezen dat ze de sjit van deze lieden niet pikken. Dom van de Indiërs dat ze het pikken.

  1 likes
  • Nobiru, je hebt de klok horen luiden….over Dom gesproken!!!
   Je hebt geen flauw idee wat er werkelijk speelt.
   Ga je eens echt verdiepen…begin bij jezelf
   September is er een mooie maand voor.

   3 likes
   • Verdiep je er maar dieper in. Je weet de helft nog niet, maak ik op uit jouw schrijven. Ena als je zo geeft om mensenrechten, start dan een campagne dat niet-moslims gelijke rechten krijgen in moslimlanden. Waarom ijver je alleen voor rechten voor moslims en niet voor rechten voor niet-moslims? Bizar!

    2 likes
 4. Er moet natuurlijk geen desinformatie gegeven worden, zoals met deze quote: “Het conflict tussen boeddhisten en moslims, dat eind augustus is uitgebroken”……. Het conflict is al jaren aan de gang. De Rohingya’s worden structureel gediscrimineerd, achtergesteld, onthouden van hun burgerrechten, ze zijn de facto statenloos etc. Daarnaast hebben ze al jaren te maken met ernstige vervolging door het Boedistische Myanmar. Is iedereen al de bootvluchtelingen vergeten in 2015. Dus de crisis is niet eind augustus uitgebroken, maar is een andere fase ingegaan.

  4 likes
 5. Is ook zo. Zo doen globalisten dat. Ook de EU maakt deel uit van hun (routeplan naar) collectivistische VN heilstaat.
  Timmermans poste een demagogisch videootje online: wie niet patriotisch is voor Europa (hij bedoelt de EUSSR), die is onze vijand.
  Dit gebruik van het woord ‘patriotten’ komt zo uit de propaganda burelen van Pegida.
  Als argument – heel sterk !?? – zegt hij “nationalisme is als alcoholisme”, even blij, dan lang hoofdpijn.
  (hij zal ‘t weten)
  Nou, dat was iig wel zo met de invoering van de €.
  (wie kon toen vermoeden dat de bedoelingen zo kwaadaardig waren?)

  Er zit een sterke relatie tussen de genocides en de exodus die naar de EU wordt geleid.
  Een stroom is op gang gebracht uit Bangladesh via Dhaka naar Libië en door naar Italië.
  Gastvrijheid door de landen die hun vaderland leegroven.

  Nu wil het toeval? dat genocide ook ‘gewoon’ handel is:
  Of the refugees who managed to reach Bangladesh, many had been shot.
  There were also reports of rapes, shootings and fatal beatings directed at the Rohingya minority, which is denied human rights in Myanmar. The country’s army has been in the middle of a military campaign since October

  De leidster van de oppositie is de Nobelprijs – voor Vrede n.b. – toegekend; met dit nu als gevolg . . .
  Haaretz doet de commerciële alsmede geo-politieke doelen uit de doeken:
  “the Israeli government persists in supplying weapons to the regime there.
  One of the heads of the junta, Gen. Min Aung Hlaing, visited Israel in September 2015 on a “shopping trip” of Israeli military manufacturers.
  His delegation met with President Reuven Rivlin as well as military officials including the army’s chief of staff. It visited military bases and defense contractors Elbit Systems and Elta Systems.

  Israel complies with “all the accepted guidelines in the enlightened world.”
  Lieberman statement was incorrect.
  The United States and the European Union have imposed an arms embargo on Myanmar.

  In terms of history, as well, Lieberman’s claim is incorrect. Israel supported war crimes in Argentina, for example, even when the country was under a U.S. embargo, and it armed the Serbian forces committing massacres in Bosnia despite a United Nations embargo. http://www.haaretz.com/opinion/1.810390

  In November 2015, elections were won by Nobel Prize-winning human rights activist Aung San Suu Kyi.
  “I don’t think there is ethnic cleansing going on. I think ethnic cleansing is too strong an expression to use for what is happening,” she told the BBC’s special correspondent Fergal Keane. http://www.bbc.com/news/world-asia-39507350

  Wall Street Proxy Aung San Suu Kyi’s Ascension to Power
  West prepares rhetorical grounds for unrest in Myanmar should Suu Kyi lose elections.
  by Tony Cartalucci April 1, 2012
  – armed separatist movements both inside and beyond Myanmar’s borders.

  Photo: Soros-funded Mizzima proudly reports Myanmar “pro-democracy” leader Aung San Suu Kyi phoning-in to the 2011 “Liberal-Progressive” Clinton Global Initiative confab, fully-funded by big-oil, big-banks, and other elements of the corporate-fascist Wall Street-London combine.

  To explain why US State Department fronts like Freedom House are so supportive of Suu Kyi, it helps to understand that her entire image and indeed her opposition movement is a creation of Wall Street and London
  http://landdestroyer.blogspot.it/2012/03/wall-street-proxy-aung-san-suu-kyis.html

  Allemaal beschikbaar in openbare bronnen.
  (niks in onze gecontrolleerde media; die zorgvuldig ons beeld van de wereld construeren en bewaken)

  2 likes
 6. Voor meer info on human trafficking, murdering and more on Rohingya people go to http://www.aliran.com

  1 likes
 7. Moet aan de Hollywood films denken waarbij Budhisten als vreedzaam uit zien.
  haha ze spelen met onze onderbewustzijn..

  1 likes
 8. Tjonge jonge jonge…
  Zwarte hand Soros heeft het gedaan.

  Ik zit in thailand nu en ja een moslimdame moest voor het betreden van een cafe
  Haar tas opendoen; en die werd gechecked dus..
  In nederland zou de politiek correcte kliek dtaan te steigeren.

  Boeddhisten hebben geen zin in dezelfde shit zoals dat overal in de wereld zichtbaar is.

  Indonesie loopt ook al te blazen.. nou indonesie haal ze maar op !
  Kunnen jullie jullie land nog verder naar de kl*te helpen..en christenen en chinezen (lees de enige met werkmentaliteit daar) vervolgen en homoseksualiteit bij wet als geestelijke aandoening definieren. Kerstfeest verbieden; vuurwerk verbieden;
  Kan nog wel even doorgaan.

  Ik zou zeggen reis rond de wereld dan gaan de ogen open.

  1 likes
 9. John McCain, Lindsey Graham en George Soros zijn de hoofdrol spelers in de VS als `De As Van Het Kwaad` maar ook Barack Obama maar ook Hillary Clinton hebben hun aandeel!

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Eieren beschermen juist tegen hartziekten (en veroorzaken ze dus niet). Zijn we weer jarenlang misleid over voeding?

Eieren beschermen juist tegen hartziekten (en veroorzaken ze dus niet). Zijn we weer jarenlang misleid over voeding?

Het is nog niet zo lang geleden ...

Reusachtig zinkgat in China leidt tot ontdekking geologisch wonder van 'wereldklasse'. Dit troffen experts er aan

Reusachtig zinkgat in China leidt tot ontdekking geologisch wonder van ‘wereldklasse’. Dit troffen experts er aan

Een expeditie naar een groot zinkgat in ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+

Op grond van de Algemene Verordering Gegevensbescherming worden cookies als persoonsgegevens beschouwd. Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt door op de 'Cookies Accepteren' knop te klikken, of door deze site te gebruiken. Wanneer u klikt of scrolt op deze site, wordt dit gezien als gebruik.