Homepagina » Gezondheid » “Zorgen over vaccinatie moeten serieus worden genomen”
"Zorgen over vaccinatie moeten serieus worden genomen"

“Zorgen over vaccinatie moeten serieus worden genomen”

Het is onterecht om ouders die vragen hebben bij vaccinatie van hun kinderen weg te zetten als onkritisch. Dat stelt Steven van den Brink in het Reformatorisch Dagblad.

Volgens hem is het niet zo dat kinderziektes zijn verdwenen door de vaccinaties. “Ik wil niet zeggen dat vaccineren geen effect heeft, maar het effect van vaccineren wordt mijns inziens zwaar overschat,” zegt hij. “Bij heel veel ziektes was er al een duidelijke teruggang voordat er gestart werd met vaccineren. Dit door verbeterde hygiëne en voedsel en schoon water. Als die lijn na het vaccineren doorzet, wil dat nog niet zeggen dat dit dan komt door het vaccineren.”

Amish

Hij voegt toe dat het onjuist is dat wantrouwen ten opzichte van vaccinatie alleen maar leeft onder christenen in Nederland. De amish bijvoorbeeld vormen een grote groep die zich niet of in uitzonderlijke gevallen laat vaccineren, aldus Van den Brink.

“Bij deze groep zijn overigens wel opmerkelijke, positieve resultaten bekend ten opzichte van mensen die zich wel laten vaccineren,” zegt hij.

Niet serieus genomen

Het probleem is volgens Van den Brink dat veel boeken en documenten die duidelijk aantonen dat er wel degelijk schade ontstaat na vaccinatie, niet serieus genomen worden. Bijvoorbeeld door gevaarlijke hulpstoffen in de vaccins.

“Als er eerlijker met deze informatie zou worden omgegaan, zou er ook voorzichtiger met onze kinderen worden omgegaan,” zegt hij. “Het is mijns inziens zeer terecht dat er ouders zijn die hierover bezorgd zijn. Zij gaan niet vanzelfsprekend over tot vaccinatie omdat ze het beste willen voor hun kind.”

[Refdag]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Verplichte vaccinatie is verplichte zelfmutilatie!

  23 likes
 • only yoU schreef:

  Bill, Ron en Ab zullen toch iets anders moeten bedenken om hun giftige zooi te slijten?

  8 likes
 • Franss schreef:

  Steven van den Brink praat klakkeloos de leugens van de antiprikkers na.
  Wat afnam door hygiëne en medische voouitgang waren de sterfgevallen door de kinderziektes, niet de ziektegevallen zelf.
  Tot aan de vaccinatie kregen ALLE kinderen bv mazelen.

  3 likes
 • x

  Check Also

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  belgische

  1400 Belgische artsen en zorgprofs trekken aan de bel: ‘Er is geen sprake van een killervirus’

  Ruim 300 Belgische artsen en 1100 zorgprofessionals ...

  >