Homepagina » Spiritueel » Studies verkennen het hiernamaals: 59 procent artsen gelooft in leven na de dood
Studies verkennen het hiernamaals: 59 procent artsen gelooft in leven na de dood

Studies verkennen het hiernamaals: 59 procent artsen gelooft in leven na de dood

Hoewel wetenschappers misschien nooit ontegenzeggelijk kunnen aantonen dat het hiernamaals bestaat, kan de wetenschap wel vaststellen hoeveel mensen het hiernamaals hebben ervaren. Dat schrijft de krant Epoch Times.

Dr. Erlendur Haraldsson van de Universiteit van IJsland vroeg zo’n 700 artsen in India en de Verenigde Staten over de visioenen die hun patiënten op het sterfbed hadden. Bijna 500 terminaal zieke patiënten zeiden dat ze van gene zijde hulp kregen aangeboden.

Lichaam verlaten

Uit peilingen in Noord-Amerika en Europa blijkt dat 10 tot 40 procent van de respondenten contact met overledenen heeft gehad. Naar schatting 200.000 Amerikanen maken ieder jaar melding van een bijna-doodervaring. Ze hebben dan het gevoel dat ze hun lichaam verlaten, zien hoe hun lichaam wordt gereanimeerd of zijn getuige van een ander rijk.

In 2005 bleek uit een peiling dat 59 procent van de Amerikaanse artsen gelooft in een vorm van leven na de dood. Uit een studie van de Universiteit van Wenen bleek dat 10 procent van de alzheimer- en dementiepatiënten vlak voor de dood plotseling weer even helder kan nadenken.

Reïncarnatie

Bijna-doodervaringen gaan vaak gepaard met buitenlichamelijke ervaringen. Nelson Abreu onderzoekt bijna-doodervaringen en merkt op dat uit verschillende studies op vier continenten is gebleken dat miljoenen mensen ze hebben. Wereldwijd hebben naar schatting 70 miljoen mensen bijna-doodervaringen gehad.

Dr. Jim Tucker van de Universiteit van Virginia heeft 2500 kinderen bestudeerd die herinneringen lijken te hebben aan vorige levens. In sommige gevallen konden de herinneringen worden gelinkt aan personen die echt hebben bestaan.

[Epoch Times]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ET contactee
ET contactee
5 jaren geleden

Je bent een ziel en je hebt een lichaam. En als die twee zich van elkaar scheiden, dan blijft je bewustzijn in je ziel.
Je merkt dat al als je aan het dommelen bent. Wanneer je dan wakker wordt door een plots geluid, dan voel je je ziel weer terugfloepen in je lichaam.
Maar goed, er is dus leven na de dood, èn voor de geboorte.

Rikk
Rikk
5 jaren geleden

10 tot 40% van de respondenten… Wouw dat is wel een goed empirisch en degelijk onderzoek geweest zeg. Petje af. Lijkt het CBS in NL wel.

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Als er leven na de dood is zegt nog niet dat we de zielen hier op aarde kunnen verwaarlozen. Het huidig beleid sloopt zielen. Dus wil ik graag weer dat mensen elkaar kunnen opvangen in huis zonder dat hun ziel ervoor gestraft wordt door extra belasting/geld betalen. Om maar eens mee te beginnen. Als toch alles met enen en nulletjes bijgeschreven kan worden, hoeft opvang van naaste ook geen probleem te zijn/worden.

Johan
Johan
5 jaren geleden

Eén ziel in twee lichamen is tevens bewijs van reïncarnatie. Een volstrekt onbekend fenomeen en als je het meemaakt wordt je wereld volkomen op zijn kop gezet. Geen steen blijft op de ander staan, zeg maar.
Een ander bewijs dat twee lichamen dezelfde ziel hebben is dat ze elkaar kunnen genezen, lichamelijk en mentaal. Ik noem het frequentie geneeskunst, dus dat betekent dat de zielsfrequentie van de twee personen identiek is. De herkenning doet zich voor bij een ontmoeting, waardoor een samensmelting zich voordoet en het gebeurd dat ze beelden door kunnen krijgen hoe hun relatie was in de vorige levens.
Het ultieme om jezelf te leren kennen.

x

Check Also

Aliens 'werken al samen met onze overheden, maar dat wordt stilgehouden'. Britse ex-parlementskandidaat doet opzienbarende uitspraken

Aliens ‘werken al samen met onze overheden, maar dat wordt stilgehouden’. Britse ex-parlementskandidaat doet opzienbarende uitspraken

Een kandidaat-parlementslid voor de Britse Brexit Party ...

Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

Catja de Rijk is al 15 jaar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x