Homepagina » Spiritueel » Studies verkennen het hiernamaals: 59 procent artsen gelooft in leven na de dood
Studies verkennen het hiernamaals: 59 procent artsen gelooft in leven na de dood

Studies verkennen het hiernamaals: 59 procent artsen gelooft in leven na de dood

Hoewel wetenschappers misschien nooit ontegenzeggelijk kunnen aantonen dat het hiernamaals bestaat, kan de wetenschap wel vaststellen hoeveel mensen het hiernamaals hebben ervaren. Dat schrijft de krant Epoch Times.

Dr. Erlendur Haraldsson van de Universiteit van IJsland vroeg zo’n 700 artsen in India en de Verenigde Staten over de visioenen die hun patiënten op het sterfbed hadden. Bijna 500 terminaal zieke patiënten zeiden dat ze van gene zijde hulp kregen aangeboden.

Lichaam verlaten

Uit peilingen in Noord-Amerika en Europa blijkt dat 10 tot 40 procent van de respondenten contact met overledenen heeft gehad. Naar schatting 200.000 Amerikanen maken ieder jaar melding van een bijna-doodervaring. Ze hebben dan het gevoel dat ze hun lichaam verlaten, zien hoe hun lichaam wordt gereanimeerd of zijn getuige van een ander rijk.

In 2005 bleek uit een peiling dat 59 procent van de Amerikaanse artsen gelooft in een vorm van leven na de dood. Uit een studie van de Universiteit van Wenen bleek dat 10 procent van de alzheimer- en dementiepatiënten vlak voor de dood plotseling weer even helder kan nadenken.

Reïncarnatie

Bijna-doodervaringen gaan vaak gepaard met buitenlichamelijke ervaringen. Nelson Abreu onderzoekt bijna-doodervaringen en merkt op dat uit verschillende studies op vier continenten is gebleken dat miljoenen mensen ze hebben. Wereldwijd hebben naar schatting 70 miljoen mensen bijna-doodervaringen gehad.

Dr. Jim Tucker van de Universiteit van Virginia heeft 2500 kinderen bestudeerd die herinneringen lijken te hebben aan vorige levens. In sommige gevallen konden de herinneringen worden gelinkt aan personen die echt hebben bestaan.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • ET contactee schreef:

  Je bent een ziel en je hebt een lichaam. En als die twee zich van elkaar scheiden, dan blijft je bewustzijn in je ziel.
  Je merkt dat al als je aan het dommelen bent. Wanneer je dan wakker wordt door een plots geluid, dan voel je je ziel weer terugfloepen in je lichaam.
  Maar goed, er is dus leven na de dood, èn voor de geboorte.

  25 likes
  • onbekend schreef:

   Dat licht aan het eind van de tunnel, zou dat niet die zon in de Holle Aarde kunnen zijn? Of mag het ‘bewustzijn’ enkel op die nieuwe volgende ‘Aarde planeet’ aankomen als het daglicht is? Is de grijze tunnelwand dan een snelle opeenvolging van de sterren in de ruimte (Heelal)?

   2 likes
 • Rikk schreef:

  10 tot 40% van de respondenten… Wouw dat is wel een goed empirisch en degelijk onderzoek geweest zeg. Petje af. Lijkt het CBS in NL wel.

  11 likes
 • Logiter schreef:

  Nagenoeg ieder Amerikaans onderzoek is subjectief en ongeloofwaardig,behalve wanneer het over leven na de dood gaat.
  De bedenkers van obesitas,massavernietiging en wereld dominatie willen hun schaapjes een denkbeeldige aai over de bol geven.
  Dit onderzoek zegt niets anders dan dat iedere ‘trouwe Amerikaanse burger’ hoop mag houden op een leven na hun waardeloze leven.
  De gemiddelde Amerikaan is niets meer dan een zelfwandelende geldautomaat.
  Het is te hopen dat zij na zelfreflectie en matigheid,later op een beter pad komen dan deze.
  We hebben het over een ontzettend gemanipuleerd,destructief en eenkennig volk die godvrezend is en graag hoort wat ze willen.
  Nuchterheid is daar schaars.
  Dus ongeacht of er nou wel of geen leven na de dood is,is dit onderzoek nu al niets meer dan wishfull thinking.
  Kijk maar naar de iphones die geupdate werden in de magnetron….de hoeveelheid idioten is fenomenaal.
  Volgend onderzoek aub!

  4 likes
 • Elise49 schreef:

  Als er leven na de dood is zegt nog niet dat we de zielen hier op aarde kunnen verwaarlozen. Het huidig beleid sloopt zielen. Dus wil ik graag weer dat mensen elkaar kunnen opvangen in huis zonder dat hun ziel ervoor gestraft wordt door extra belasting/geld betalen. Om maar eens mee te beginnen. Als toch alles met enen en nulletjes bijgeschreven kan worden, hoeft opvang van naaste ook geen probleem te zijn/worden.

  2 likes
 • Johan schreef:

  Eén ziel in twee lichamen is tevens bewijs van reïncarnatie. Een volstrekt onbekend fenomeen en als je het meemaakt wordt je wereld volkomen op zijn kop gezet. Geen steen blijft op de ander staan, zeg maar.
  Een ander bewijs dat twee lichamen dezelfde ziel hebben is dat ze elkaar kunnen genezen, lichamelijk en mentaal. Ik noem het frequentie geneeskunst, dus dat betekent dat de zielsfrequentie van de twee personen identiek is. De herkenning doet zich voor bij een ontmoeting, waardoor een samensmelting zich voordoet en het gebeurd dat ze beelden door kunnen krijgen hoe hun relatie was in de vorige levens.
  Het ultieme om jezelf te leren kennen.

  2 likes
 • Amorinda van de eeuwigheid schreef:

  Op mijn 14e kreeg ik een BDE. Het besef van het bestaan van een hiernamaals is nooit meer weggegaan.
  Ik ontdekte een dimensie die verder ging dan de drie dimensies hoogte, breedte en diepte. Ook de angst voor de dood viel helemaal weg en dat is er ook nog steeds. Ik werd doordrongen van het feit dat er veel meer is tussen hemel en aarde en dat gevoel raakte ik niet meer kwijt. ik ben nu 54 jaar en het besef is er nog steeds dat een ziel los staat van het lichaam en het brein. Ondertussen heb ik als trance-medium vele contacten gehad met geesten van overledenen en entiteiten. Voor mij is het klip en klaar dat er een hiernamaals is. Het hele heelal met de aarde en alle energieen die zich daar bevinden, dat is voor mij God.
  Amorinda

  1 likes
 • Franss schreef:

  Goed nieuws, al 40% van de Amerikaanse artsen gelooft niet meer in het hiernamaals.
  Hoeveel was dat ook alweer in 1950? 5%?

  0 likes
 • x

  Check Also

  Aliens 'werken al samen met onze overheden, maar dat wordt stilgehouden'. Britse ex-parlementskandidaat doet opzienbarende uitspraken

  Aliens ‘werken al samen met onze overheden, maar dat wordt stilgehouden’. Britse ex-parlementskandidaat doet opzienbarende uitspraken

  Een kandidaat-parlementslid voor de Britse Brexit Party ...

  Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Catja de Rijk is al 15 jaar ...

  >