Homepagina » Mens en Dier » ‘Onmogelijke vondst’: Zwangere Tyrannosaurus rex bevat mogelijk DNA
'Onmogelijke vondst': Zwangere Tyrannosaurus rex bevat mogelijk DNA

‘Onmogelijke vondst’: Zwangere Tyrannosaurus rex bevat mogelijk DNA

In de Verenigde Staten is een zwangere Tyrannosaurus rex gevonden. De resten bevatten mogelijk de heilige graal van dinosaurusfossielen: DNA.

“Ja, het is mogelijk,” vertelde Lindsay Zanno van de North Carolina State University aan Discovery News, verwijzende naar het genetische materiaal dat mogelijk aanwezig is in de resten. “We hebben bewijs dat DNA-fragmenten kunnen achterblijven in dinosaurusfossielen, maar moeten dit nog verder onderzoeken.”

Medullair bot

Het 68 miljoen jaar oude fossiel, dat in Montana is gevonden, bleek medullair bot te bevatten, dat door vrouwtjes als kalkvoorraad wordt gebruikt om eierschalen aan te maken. Dit soort bot zou DNA kunnen bevatten.

“Medullair bot is alleen vlak voor en tijdens het leggen van eieren aanwezig,” zei Zanno. “Nadat vrouwtjes de eieren hebben gelegd verdwijnt het.”

Toeval

Ze analyseerde het dijbeen van de T. rex en kwam tot de conclusie dat de resten van de dinosaurus medullair bot bevatten. Het onderzoek is gepubliceerd in Nature Scientific Reports.

Eerder troffen Sarah Werning van de Universiteit van Californië in Berkeley en haar collega’s medullair bot aan in fossielen van de Allosaurus en de Tenontosaurus. Bij toeval kwamen ze tot de ontdekking dat het zwangere vrouwtjes waren.

[RT via Discovery]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Jongens alsjeblieft! Ik heb een hele tijd terug al levend gecloned tyranosaurus vlees gezien op de Discovery channel notabene! Dit is allemaal OUD NIEUWS. HEEL ERG OUD NIEUWS!

pleiadian
pleiadian
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

euuhhh… nee

Arwijn
Arwijn
Reactie op  pleiadian
4 jaren geleden

Ow sorry, het was National Geographic!
http://channel.nationalgeographic.com/t-rex-autopsy/

pleiadian
pleiadian
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

Is niet gekloond he 🙂

Arwijn
Arwijn
Reactie op  pleiadian
4 jaren geleden

Zo zeggen zij.

vakantie
vakantie
4 jaren geleden

‘Onmogelijke vondst’: Zwangere Tyrannosaurus rex bevat mogelijk DNA

Een zwangere Tyrannosaurus rex, dus een echt levend fossiel.

Ph
Ph
4 jaren geleden

Onzin, bruikbaar DNA/RNA kan alleen onttrokken worden uit het bloed en is na een paar miljoen jaren, geheel onbruikbaar/onvindbaar.

bert s
bert s
Reactie op  Ph
4 jaren geleden

@ph

Je slaat de spijker op zijn kop, Trey Smith heeft hier een zeer goede documentaire over gemaakt en suggereert dat de dinosauriërs, tenminste sommigen, nog niet zo lang geleden zijn gestorven. Nog een feit, twee jaar geleden is een top archeoloog die het hoofd was van een universiteit in de USA op staande voet ontslagen, De beste man beweerde dat hij een dinosaurus bot had gevonden van hoog uit 3000 jaar!! Ondanks dat hij alles heeft verloren blijft hij bij zijn bewering.

pleiadian
pleiadian
Reactie op  bert s
4 jaren geleden

Mensen die vanuit hun geloof de werkelijkheid proberen te verklaren doen dit door het filter van hun eigen aannames. Niet objectief dus.

ikzelfzelf
ikzelfzelf
4 jaren geleden

Die dieren zijn niet uitgestorven. Ze komen nog steeds op het aardoppervlak voor.
Alles wat ze ons geleerd hebben is een grote leugen. De werkelijkheid is zo anders dat het eigenlijk niet te verbergen is voor de machthebbers.
Om dit toch te verbergen leiden ze ons af met allemaal onzin onderwerpen/problemen.

Tenminste in Australië, Nieuw Zeeland, Nieuw-Guinea en Indonesië leven ze nog [er zijn getuigenverklaringen die het hebben over T.rex-achtige dino’s van 6 tot 7,5 meter].
De grote dino’s moeten zijn uitgestorven in het verleden door natuurrampen [zondvloed], maar de meeste kleine en middelgrote dino’s hebben het kunnen overleven doordat zij via de vele grotopeningen, die de aarde heeft, ondergronds in veiligheid konden komen.
Plantenetende dino’s van 10 tot 12 meter zijn hier nog op en in de aarde [zoals Nessie, maar ook mokele mbembe en vele andere soorten].

Er is voldoende over te vinden op het internet, maar hier heb je een link voor als je geïnteresseerd bent, zodat je zelf kan zoeken:
http://www.genesispark.com/exhibits/evidence/cryptozoological/the-therapod-enclosure/the-lake-murray-monster-of-papua-new-guinea/

ikzelfzelf
ikzelfzelf
Reactie op  ikzelfzelf
4 jaren geleden
pleiadian
pleiadian
Reactie op  ikzelfzelf
4 jaren geleden

Overtuigende foto’s ook!

Arwijn
Arwijn
Reactie op  pleiadian
4 jaren geleden

lol!

Ph
Ph
Reactie op  ikzelfzelf
4 jaren geleden

Veel zgn ooggetuigen, maar zoals altijd (Altijd) geen concrete bewijzen!!

Remco
Remco
Reactie op  ikzelfzelf
4 jaren geleden

Sinds wanneer zijn sagen en legendes te definiëren als waarheid?!

Je durft serieus te beweren, op basis van wat getuigen die een borreltje te veel op hadden of geestverruimende ‘medicatie’ hadden gebruikt, dat de dinosaurussen nog bestaan?? met wat vage gefakete foto’s erbij?

Kom op zeg, doe even normaal…..

Mariatje
Mariatje
4 jaren geleden

Bij beesten heet het alleen drachtig in plaats van zwanger.

Orlando
Orlando
4 jaren geleden

Er rest ons nu nog één vraag: willen wij wel een gestoord beest dat ooit eens gaat losbreken. De dieren die de T-rex at waren ook heel wat groter dan de bv.koeien van nu, misschien een olifant (bedreigde diersoort) en er zullen zeker mensen zijn die gladiatorgevechten gaan houden: T-rex tegen olifant, neushoorn, tijger, leeuw.

x

Check Also

buschauffeur

Buschauffeur ‘moet verplicht DNA afstaan’ na kritisch YouTube-filmpje

De Almeerse buschauffeur Jason Wolmuis is naar ...

arts

Arts onderzocht het coronavaccin en slaakt alarmkreet: ‘Ze liegen’

Het coronavaccin beangstigt Carrie Madej, een arts ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x