Homepagina » Mens en Dier » ‘Onmogelijke vondst’: Zwangere Tyrannosaurus rex bevat mogelijk DNA
'Onmogelijke vondst': Zwangere Tyrannosaurus rex bevat mogelijk DNA

‘Onmogelijke vondst’: Zwangere Tyrannosaurus rex bevat mogelijk DNA

In de Verenigde Staten is een zwangere Tyrannosaurus rex gevonden. De resten bevatten mogelijk de heilige graal van dinosaurusfossielen: DNA.

“Ja, het is mogelijk,” vertelde Lindsay Zanno van de North Carolina State University aan Discovery News, verwijzende naar het genetische materiaal dat mogelijk aanwezig is in de resten. “We hebben bewijs dat DNA-fragmenten kunnen achterblijven in dinosaurusfossielen, maar moeten dit nog verder onderzoeken.”

Medullair bot

Het 68 miljoen jaar oude fossiel, dat in Montana is gevonden, bleek medullair bot te bevatten, dat door vrouwtjes als kalkvoorraad wordt gebruikt om eierschalen aan te maken. Dit soort bot zou DNA kunnen bevatten.

“Medullair bot is alleen vlak voor en tijdens het leggen van eieren aanwezig,” zei Zanno. “Nadat vrouwtjes de eieren hebben gelegd verdwijnt het.”

Toeval

Ze analyseerde het dijbeen van de T. rex en kwam tot de conclusie dat de resten van de dinosaurus medullair bot bevatten. Het onderzoek is gepubliceerd in Nature Scientific Reports.

Eerder troffen Sarah Werning van de Universiteit van Californië in Berkeley en haar collega’s medullair bot aan in fossielen van de Allosaurus en de Tenontosaurus. Bij toeval kwamen ze tot de ontdekking dat het zwangere vrouwtjes waren.

[RT via Discovery]


Vond je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Die dieren zijn niet uitgestorven. Ze komen nog steeds op het aardoppervlak voor.
  Alles wat ze ons geleerd hebben is een grote leugen. De werkelijkheid is zo anders dat het eigenlijk niet te verbergen is voor de machthebbers.
  Om dit toch te verbergen leiden ze ons af met allemaal onzin onderwerpen/problemen.

  Tenminste in Australië, Nieuw Zeeland, Nieuw-Guinea en Indonesië leven ze nog [er zijn getuigenverklaringen die het hebben over T.rex-achtige dino’s van 6 tot 7,5 meter].
  De grote dino’s moeten zijn uitgestorven in het verleden door natuurrampen [zondvloed], maar de meeste kleine en middelgrote dino’s hebben het kunnen overleven doordat zij via de vele grotopeningen, die de aarde heeft, ondergronds in veiligheid konden komen.
  Plantenetende dino’s van 10 tot 12 meter zijn hier nog op en in de aarde [zoals Nessie, maar ook mokele mbembe en vele andere soorten].

  Er is voldoende over te vinden op het internet, maar hier heb je een link voor als je geïnteresseerd bent, zodat je zelf kan zoeken:
  http://www.genesispark.com/exhibits/evidence/cryptozoological/the-therapod-enclosure/the-lake-murray-monster-of-papua-new-guinea/

  6 likes
 2. Onzin, bruikbaar DNA/RNA kan alleen onttrokken worden uit het bloed en is na een paar miljoen jaren, geheel onbruikbaar/onvindbaar.

  4 likes
  • @ph

   Je slaat de spijker op zijn kop, Trey Smith heeft hier een zeer goede documentaire over gemaakt en suggereert dat de dinosauriërs, tenminste sommigen, nog niet zo lang geleden zijn gestorven. Nog een feit, twee jaar geleden is een top archeoloog die het hoofd was van een universiteit in de USA op staande voet ontslagen, De beste man beweerde dat hij een dinosaurus bot had gevonden van hoog uit 3000 jaar!! Ondanks dat hij alles heeft verloren blijft hij bij zijn bewering.

   7 likes
 3. Jongens alsjeblieft! Ik heb een hele tijd terug al levend gecloned tyranosaurus vlees gezien op de Discovery channel notabene! Dit is allemaal OUD NIEUWS. HEEL ERG OUD NIEUWS!

  3 likes
 4. ‘Onmogelijke vondst’: Zwangere Tyrannosaurus rex bevat mogelijk DNA

  Een zwangere Tyrannosaurus rex, dus een echt levend fossiel.

  5 likes
 5. Bij beesten heet het alleen drachtig in plaats van zwanger.

  2 likes
 6. Er rest ons nu nog één vraag: willen wij wel een gestoord beest dat ooit eens gaat losbreken. De dieren die de T-rex at waren ook heel wat groter dan de bv.koeien van nu, misschien een olifant (bedreigde diersoort) en er zullen zeker mensen zijn die gladiatorgevechten gaan houden: T-rex tegen olifant, neushoorn, tijger, leeuw.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

willem

Willem-Alexander is ‘niet van koninklijken bloede’. Is de lijn van Oranje-Nassau hier onderbroken?

Volgens geruchten was koning Willem III door ...

Zit er DNA van geaborteerde baby's in vaccins, en zo ja is dat gevaarlijk? Wetenschapper schetst schokkend beeld

Zit er DNA van geaborteerde baby’s in vaccins, en zo ja is dat gevaarlijk? Wetenschapper schetst schokkend beeld

Vaccins bevatten weefsel van geaborteerde foetussen, zo ...