Mens en Dier

‘Onmogelijke vondst’: Zwangere Tyrannosaurus rex bevat mogelijk DNA

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Verenigde Staten is een zwangere Tyrannosaurus rex gevonden. De resten bevatten mogelijk de heilige graal van dinosaurusfossielen: DNA.

“Ja, het is mogelijk,” vertelde Lindsay Zanno van de North Carolina State University aan Discovery News, verwijzende naar het genetische materiaal dat mogelijk aanwezig is in de resten. “We hebben bewijs dat DNA-fragmenten kunnen achterblijven in dinosaurusfossielen, maar moeten dit nog verder onderzoeken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Medullair bot

Het 68 miljoen jaar oude fossiel, dat in Montana is gevonden, bleek medullair bot te bevatten, dat door vrouwtjes als kalkvoorraad wordt gebruikt om eierschalen aan te maken. Dit soort bot zou DNA kunnen bevatten.

“Medullair bot is alleen vlak voor en tijdens het leggen van eieren aanwezig,” zei Zanno. “Nadat vrouwtjes de eieren hebben gelegd verdwijnt het.”

Toeval

Ze analyseerde het dijbeen van de T. rex en kwam tot de conclusie dat de resten van de dinosaurus medullair bot bevatten. Het onderzoek is gepubliceerd in Nature Scientific Reports.

Eerder troffen Sarah Werning van de Universiteit van Californië in Berkeley en haar collega’s medullair bot aan in fossielen van de Allosaurus en de Tenontosaurus. Bij toeval kwamen ze tot de ontdekking dat het zwangere vrouwtjes waren.

[RT via Discovery]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Jongens alsjeblieft! Ik heb een hele tijd terug al levend gecloned tyranosaurus vlees gezien op de Discovery channel notabene! Dit is allemaal OUD NIEUWS. HEEL ERG OUD NIEUWS!

vakantie
vakantie
8 jaren geleden

‘Onmogelijke vondst’: Zwangere Tyrannosaurus rex bevat mogelijk DNA

Een zwangere Tyrannosaurus rex, dus een echt levend fossiel.

Ph
Ph
8 jaren geleden

Onzin, bruikbaar DNA/RNA kan alleen onttrokken worden uit het bloed en is na een paar miljoen jaren, geheel onbruikbaar/onvindbaar.

ikzelfzelf
ikzelfzelf
8 jaren geleden

Die dieren zijn niet uitgestorven. Ze komen nog steeds op het aardoppervlak voor.
Alles wat ze ons geleerd hebben is een grote leugen. De werkelijkheid is zo anders dat het eigenlijk niet te verbergen is voor de machthebbers.
Om dit toch te verbergen leiden ze ons af met allemaal onzin onderwerpen/problemen.

Tenminste in Australië, Nieuw Zeeland, Nieuw-Guinea en Indonesië leven ze nog [er zijn getuigenverklaringen die het hebben over T.rex-achtige dino’s van 6 tot 7,5 meter].
De grote dino’s moeten zijn uitgestorven in het verleden door natuurrampen [zondvloed], maar de meeste kleine en middelgrote dino’s hebben het kunnen overleven doordat zij via de vele grotopeningen, die de aarde heeft, ondergronds in veiligheid konden komen.
Plantenetende dino’s van 10 tot 12 meter zijn hier nog op en in de aarde [zoals Nessie, maar ook mokele mbembe en vele andere soorten].

Er is voldoende over te vinden op het internet, maar hier heb je een link voor als je geïnteresseerd bent, zodat je zelf kan zoeken:
http://www.genesispark.com/exhibits/evidence/cryptozoological/the-therapod-enclosure/the-lake-murray-monster-of-papua-new-guinea/

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x