Bewustzijn

Je kunt jezelf echt gezonder en gelukkiger denken. Ontdek hoe jouw geest de realiteit om je heen verandert

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een positieve mindset kan fysieke veranderingen teweegbrengen die je fitter, slanker, energieker en minder gestrest maken. Ze helpen je zelfs om langer te leven.

“Onze geest is niet een passieve waarnemer die de realiteit waarneemt zoals die is; onze geest verandert de realiteit,” zei Alia Crum eerder dit jaar op het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“De realiteit die we morgen ervaren, is deels het resultaat van de minset die we vandaag hebben,” vervolgde ze.

Mysterieuze invloed

Crum is niet zomaar iemand. Ze staat aan het hoofd van het Mind & Body-laboratorium van de Stanford-universiteit in Californië.

Ze heeft hard bewijs voor de mysterieuze invloed die de geest heeft op onze gezondheid en ons welzijn.

“Je mindset kan een drastisch effect hebben op je prestaties en vermogens,” stelde Crum. Ze ervoer dit zelf aan den lijve toen ze als kind op gym zat en op de universiteit ijshockey beoefende.

Eureka-moment

Ze vroeg zich vaak af hoe dit zat. Toen ze tijdens haar studie psychologie over het placebo-effect las had ze een eureka-moment: als onze verwachtingen het effect van een medicijn kunnen beïnvloeden, kan iets soortgelijks mogelijk ook in andere situaties gebeuren.

Crum en anderen hebben ontdekt dat je mindset alles beïnvloedt, van je gewicht en fitheid tot de tol die slapeloosheid en stress eisen. Zelfs het verouderingsproces.

Twee mensen kunnen bijvoorbeeld een identieke leefstijl en identieke genen hebben, maar toch kan de één gezonder zijn dan de ander, puur vanwege zijn of haar gedachten.

Bekijk het filmpje hieronder:

[New Scientist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
5 jaren geleden

Onze hersenen regelen alles.Het gaat erom de kracht te gebruiken.Dat kan door jezelf van iets te overtuigen.Je baardgroei is daar een mooi voorbeeld van.Overtuig jezelf van flinke baardgroei en je krijgt het.Andersom ook..alleen moet je jezelf daarvan overtuigen…is onderzocht en klopt.

Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
5 jaren geleden

Je persoonlijke frequentie verhogen, helpt ook.
Dit kun je altijd, en overal doen.

Het werkt als een positieve spiraal, als dit gebeurt.
En zelfs je leven zal beter worden, hoe vreemd het ook klinkt.

http://www.stuartwilde.com/2012/08/high-resonance-keeps-you-safe/

rob
rob
5 jaren geleden

Inderdaad het denken ,de geest zelf die het denken veroorzaakt en altijd is gericht op verleden en toekomst is [kan] inderdaad oorzaak zijn van heel veel ziekte,s , iedereen kan zich door zijn eigen denk[en] proces frustraties of een blijdschap oproepen over zichzelf .men noemt het positief/negatief een proces die men oproept door een gebeuren of toekomst een soort angst of verzet tegen iets wat is ,een gedachten is maar een gedachten meestal verliest men zich daarin en neemt men het aan voor een waarheid men gelooft zelf wat die of wat een gedachten ook is, dat het waar is meestal is dat niet zo al hoewel men ervan wel overtuigt is dat het waar is..geluk zelf zit in het denk proces zelf ,alles wat als negatief word gezien roept al een gevoel op wat verzet een men voelt dat ook ..voelen is geen denken wel word het beïnvloedt door het denken en men kan het voelen als een frustratie of een gevoel van ongemak in het lichaam zelf..als dat zo is en men ervaart dat dan is er altijd een mogelijkheid om persoonlijk je eigen gedachten te onderzoeken of dat het een waarheid is of niet..maar meestal gebeurt dat niet en men moddert maar wat al tussen waar of niet waar, een eigen onderzoek die men alleen maar zelf kan uitvoeren in je eigen denkgeest of mind genoemd geeft nog weleens problemen om in je eigen geest te duiken is alleen mogelijk als men verlangt naar een oplossing van een gedachten die ziekmakend kan zijn of gefrustreerd is over een gedachten van wat het ook maar is. meestal zit er ook een er ego in de weg, inderdaad men kan zich gezond denken mits het oordelen veroordelen beoordelen de [ego,s] van een persoon word doorzien door de persoon zelf, geluk gezondheid het beter voelen kan men zelf sturen en een ieder ervaart dat ook al in zijn eigen belevings wereld of gedachten ..

Wil
Wil
5 jaren geleden

Ik denk al jaren dat ik Superman ben maar ik kan nog steeds niet vliegen.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x