Buitenland

Zweden is de laatste tijd weinig in het nieuws. Dit is de reden

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zweden is de laatste tijd weinig in het nieuws. Daar is een reden voor. In Frankrijk gingen vorig weekend minstens 100.000 mensen de straat op en werden meerdere vaccinatiecentra gevandaliseerd nadat president Macron had aangekondigd dat mensen binnenkort een coronapas nodig hebben om toegang te krijgen tot cafés, restaurants, theaters en het openbaar vervoer.

Ook in andere landen zijn nieuwe beperkingen aangekondigd. In Australië zijn strenge lockdowns van kracht en in Portugal dreigen restaurants kopje onder te gaan vanwege nieuwe maatregelen.

Een land dat weinig in het nieuws is: Zweden. Het werd overal verguisd omdat het in 2020 niet in lockdown ging. The Guardian noemde de Zweedse aanpak ‘een ramp in wording’. CBS stelde dat Zweden een voorbeeld is van hoe het niet moet.

Het land heeft zich weinig aangetrokken van de kritiek. Zweden verwelkomt toeristen, in tegenstelling tot haar Europese buren. Winkels en scholen zijn open en er gelden vrijwel geen beperkingen. Mondkapjes hoef je er niet te dragen.

Wat zijn de gevolgen van de Zweedse laissez faire-aanpak? Er sterft vrijwel niemand aan corona. Het gemiddelde over de laatste zeven dagen is al een week lang 0. Nul.


Een jaar na het begin van de ‘pandemie’ is het bewijs overweldigend dat Zweden het bij het rechte eind had. Het land is vrijer en gezonder dan vrijwel ieder ander land in Europa.

zweden
Beeld: Worldometer

[FEE]

4.8 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
11 maanden geleden

Tja, maar het schijnt dat zij worden gechipt en contant geld wordt daar in ik meen 2023 afgeschaft.

Overal heerst het totalitarisme alleen in Zweden wordt kennelijk de ziel nog niet weggenomen.

Annemiek B.
Annemiek B.
11 maanden geleden

Op het dak klauteren en het rondschreeuwen. Zou dat helpen?

Vlinder
Vlinder
11 maanden geleden

Het bewijs is nu definitief! Niks dodelijke pandemie! Gewoon een zware griep!

Skalenski
Skalenski
11 maanden geleden

Dat komt omdat ze in Zweden heel veel vertrouwen hebben in hun overheid. De meerderheid van de zweden heeft wss gewoon de gifspuit gehaald. Daar hoefden ze t volk niet eens te chanteren. Grotere schaapjes als de Zweden bestaan er blijkbaar niet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

61
0
We lezen graag je reactie!x