Het Complot

17 complottheorieën over de vermiste Boeing van Malaysia Airlines

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wat er gebeurde met vlucht MH370 is nog steeds een raadsel. Hoe langer het vliegtuig van Malaysia Airlines vermist blijft, hoe meer complottheorieën op internet opduiken. Hieronder een overzicht van de 17 meest in het oog springende.

Legeroefening

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In een nieuw boek wordt gesteld dat de vermiste vlucht MH370 per ongeluk is neergeschoten tijdens een Thais-Amerikaanse legeroefening en dat er bewust op de verkeerde plek wordt gezocht omdat er sprake is van een cover-up. Niemand wil een tweede Lockerbie, dus de betrokkenen hebben hebben alle reden om dit stil te houden, aldus de schrijver van het boek.

Rapper voorspelde verdwijning

Er wordt gezegd dat rapper Pitbull enkele jaren geleden heeft voorspeld dat vlucht MH370 zou verdwijnen. Sommigen hebben de songtekst van zijn nummer ‘Get It Started’ uit 2012 vergeleken met de verdwijning van het vliegtuig op 8 maart jongstleden. De songtekst bevat onder meer de volgende passages: “Now it’s off to Malaysia” en “Two passports, three cities, two countries, one day.”

YouTube-gebruikers zijn ervan overtuigd dat de twee paspoorten verwijzen naar de gestolen paspoorten die werden gebruikt door twee Iraniërs aan boord van MH370. Ze geloven ook dat de drie steden refereren aan de hoofdsteden van Maleisië, China en Vietnam en dat de twee landen Maleisië en Vietnam zijn.

Maleisische oud-premier

Onlangs zei de Maleisische oud-premier Mahathir Mohammed dat de CIA wist waar vlucht MH370 was. De 88-jarige zei dat iemand iets verbergt en dat Boeing en een aantal overheidsagentschappen vliegtuigen op afstand kunnen overnemen. “Het is niet eerlijk dat Malaysia Airlines en Maleisïe de schuld krijgen,” aldus Mahathir.

Amerikaanse legerbasis

Op het piepkleine eiland Diego Garcia in de Indische Oceaan staat een Amerikaanse legerbasis. Deze geheime site zou door de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten worden gebruikt als plaats om terroristen te ondervragen en te martelen, voordat ze overgeplaatst worden naar Guantanamo. Dat blijkt ook uit dit artikel van The Guardian.

Diego Garcia beschikt over een landingsbaan die lang genoeg is om een Boeing 777 te ontvangen. De gezagvoerder van MH370 zou de landing op het eiland geoefend hebben op zijn vluchtsimulator. Er zou bovendien een groot containerschip zijn besteld om ‘iets te vervoeren naar Singapore’.

Afghaanse kaping

Een legerbron vertelde de Russische krant Moskovskij Komsomolets dat vlucht MH370 op 8 maart was gekaapt door onbekende terroristen. Hij voegde toe dat het toestel in Afghanistan is, niet ver van de grens met Pakistan. De passagiers zouden in zeven groepen zijn verdeeld en in hutten leven.

In de schaduw van

Volgens deze theorie vloog het vermiste vliegtuig bewust in de radarschaduw van een ander toestel, Singapore Airlines SIA68. MH370 zou direct na de scherpe bocht vlak achter SIA68 zijn gaan vliegen, waardoor het toestel van Malaysia Airlines niet meer traceerbaar was door radarapparatuur en was vliegen door het luchtruim van India en Afghanistan geen probleem meer.

Volgens luchtvaartblogger Keith Ledgerwood kon het vermiste vliegtuig lang in de radarschaduw blijven hangen en afhaken wanneer de piloot dat wilde. Volgens een Britse radarexpert is dit niet eens zo’n gekke gedachte en zou het toestel niet zichtbaar zijn op radarapparatuur die in de burgerluchtvaart wordt gebruikt.

Buitenaardsen

Als we nooit het vliegtuigwrak vinden, betekent dit ‘dat er een mysterieuze kracht op onze planeet aan het werk is die vliegtuigen uit de lucht kan plukken zonder enig spoor achter te laten’. Een buitenaardse kracht?

Grootschalige levensverzekeringsfraude

De top van de Maleisische politie weigert de mogelijkheid uit te sluiten dat het vermiste vliegtuig deel uitmaakt van een grootschalige verzekeringsfraude. De Maleisische autoriteiten onderzoeken alle mogelijkheden. “Misschien heeft iemand aan boord van het toestel een grote levensverzekering afgesloten en wil hij dat zijn familie er goed aan verdient,” aldus politiechef Khalid Abu Bakar.

De Illuminati

Volgens een opmerkzame internetgebruiker staat op de Wikipedia-pagina van het vermiste vliegtuig te lezen dat dit specifieke toestel de 404e Boeing 777 ooit geproduceerd is. In computertaal verwijst 404 naar een http-fout die ‘pagina niet gevonden’ betekent. Een nieuwe actie van de Illuminati?

De Edward Snowden-connectie

Aan boord van vlucht MH370 zaten 20 werknemers van het Amerikaanse bedrijf Freescale Semiconductor. Dat is een producent van complexe halfgeleiders zoals microcontrollers en –processoren. Daarnaast was ook een leidinggevende van IBM aan boord. IBM werd door klokkenluider Edward Snowden beschuldigd van het leveren van diensten aan de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA voor afluisterpraktijken in China.

Elektronische oorlogsvoering

Volgens een andere theorie is de verdwijning van het vliegtuig onderdeel van een experiment. Het is niet ondenkbaar dat vlucht MH370 ‘gecloaked’ is met behulp van elektronische wapens. Freescale Semiconductor zou gespecialiseerd zijn in dit soort technologie. Het bedrijf had de bewuste 8 maart 20 werknemers aan boord.

Brand

Luchtvaartblogger Chris Goodfellow schrijft dat het wegvallen van de communicatie via de transponders kan zijn gekomen door brand aan boord. Daardoor wisten de piloten niet meteen dat er iets aan de hand was en zijn de transponders niet tegelijkertijd uitgevallen. Daarom zouden de piloten geen noodoproep hebben gedaan.

Kazachstan

Sylvia Wrigley, piloot van kleine vliegtuigen en schrijver van het boek ‘Why Planes Crash’ denkt dat een landing in de woestijn mogelijk is. Landen in een afgelegen gebied, zoals in Kazachstan, ligt meer voor de hand dan op een strand, denkt Wrigley. Om Kazachstan te bereiken moet het vliegtuig eerst door het luchtruim van India, Pakistan en Afghanistan. Die landen houden de lucht meestal erg goed in de gaten.

Zelfmoord piloot

Mike Glynn, voormalig vicevoorzitter van de Australische en Internationale pilotenvereniging, heeft gezegd dat zelfmoord van de gezagvoerder de meest waarschijnlijke verklaring is voor de verdwijning van vlucht MH370. “Het ligt nu eenmaal meer voor de hand dat een piloot de communicatieapparatuur uitzet dan een kaper,” zei hij.

Uitgaande van de zelfmoordtheorie zou de gezagvoerder van het vermiste toestel van Malaysia Airlines bewust koers kunnen hebben gezet richting de Indische Oceaan. Daarmee verkleint hij de kans op het terugvinden van de zwarte dozen en is de kans groter dat de werkelijke oorzaak verborgen blijft, redeneert Glynn.

Scheurtjes in het vliegtuig

Zes maanden voordat het vliegtuig verdween, waarschuwde de Amerikaanse luchtvaartwaakhond FAA voor scheurtjes in het type Boeing 777. De FAA gaf luchtvaartmaatschappijen tot 9 april om scheuren in de romphuid van de toestellen op te sporen. Twee dagen voordat het toestel van Malaysia Airlines verdween, werd een scheur van 40 centimeter gevonden in de romphuid van een 14 jaar oude Boeing 777.

Bermudadriehoek

Er wordt gedacht dat er een tweede Bermudadriehoek of Formosadriehoek bestaat, waarin het vliegtuig is verdwenen. In de Bermudadriehoek in het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan zijn geregeld boten en vliegtuigen verdwenen. Op 5 december 1945 verdwenen er vijf Grumman RBF Avengers van de Amerikaanse marine tijdens een oefening voor de kust van Florida. Het gebied waar de vliegtuigen verdwenen is bekend komen te staan als de Bermudadriehoek, een denkbeeldige driehoek tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico.

Terroristische aanval

Volgens deze theorie is het vliegtuig veilig geland, verstopt en gecamoufleerd. Daarna kan het van nieuwe brandstof en een nieuwe transponder worden voorzien, zodat het klaar is om gebruikt te worden voor een aanslag.

[Daily Mirror]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Iemand
Iemand
9 jaren geleden

in reactie op “Bermudadriehoek” kijk eens naar dit item 🙂
grenswetenschap[PUNT]nl/permalink[PUNT]asp?i=2357

Misstarretje
Misstarretje
9 jaren geleden

Ze gaven toch ook aan dat de boeing nu op 4,5 kilometer diepte ligt, en dat dat eigenlijk te diep is om er nog bij te komen? Zeker weer een smoes om er niet meer naar op zoek te gaan..

Peter
Peter
9 jaren geleden

Er is in maart van dit jaar (ik kan niet ontdekken welke dag het geweest is) een spiraal boven Oaxaca in Mexico gezien. waarom wordt er dan geen link gelegd met het verdwijnen van vlucht MH370.
Zulke spiralen hangen volgens mij samen met het geheime ruimtevaart programma Solar Warden.
En bedenk dan eens het volgende… Wáár haalt Solar Warden zijn mensen en technici?
20 vooraanstaande wetenschappers op het gebied van cloaking (blijkbaar) en halfgeleiders zaten aan boord van dat vliegtuig. Dat kan haast geen toeval zijn. Zijn die wetenschappers soms ‘overgekocht’.
Omdat ze overgeplaatst worden naar een ander werkgebied (ergens in ons zonnestelsel, wellicht op Mars) kán het niet anders dan dat die wetenschappers van de kaart zullen moeten verdwijnen.
Immers; men kan niet met de verklaring komen “Ons geheime ruimtevaart bedrijf heeft mensen gekocht waarna wij ze te werk hebben gesteld op de Maan en op Mars…” MH370 is dus niet gekaapt door een ufo, in die zin dat het buitenaards is. Het kunnen zeer wel onze eigen ‘buitenaardsen’ zijn, die daar achter zitten.

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x