Homepagina » Buitenland » Premier van Israël: ongevaccineerden vormen bedreiging voor de samenleving
premier
Foto: Naftali Bennett (U.S. Embassy Jerusalem CC BY 2.0)

Premier van Israël: ongevaccineerden vormen bedreiging voor de samenleving

De Israëlische premier Naftali Bennett deed donderdag een oproep aan alle Israëliërs om zich te laten vaccineren. Hij zei ook dat mensen die zich nog niet hebben laten vaccineren de rest van het land ‘in gevaar brengen’, schrijft The Times of Israel.

“Eén miljoen Israëliërs weigeren om zich te laten vaccineren,” sprak Bennett. “Zij brengen de hele bevolking in gevaar, zij brengen de andere acht miljoen inwoners van dit land in gevaar.”

Hij waarschuwde dat de weigeraars ervoor kunnen zorgen dat de overheid straks weer een nieuwe lockdown moet instellen. “Als je een vaccinweigeraar kent, overtuig diegene dan en leg uit dat ze de gezondheid van anderen in gevaar brengen,” zei de premier.

De Pfizer-prik die Israëliërs krijgen, is nu slechts 39 procent effectief tegen besmetting en slechts 41 procent effectief tegen symptomatische infecties, blijkt uit cijfers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.


Meest fascistische en discriminatoire speech in jaren

De Israëlische Efrat Fenigson trok de dag na de speech met een grote groep betogers naar de woning van premier Bennett in Raänana. Ze sprak van ‘de meest fascistische en discriminatoire speech’ in jaren. Hij zei dat de ongevaccineerden een bedreiging vormen voor de samenleving, aldus Fenigson. Ze voegde toe dat mensen die nu nog niet gevaccineerd zijn niet gevaccineerd willen worden. “Je kunt ze niet dwingen.”

Ze zei ook dat premier Bennett en zijn voorganger Netanyahu zich gedragen alsof Israël een dictatuur is. “Ik heb nieuws voor Naftali Bennett, alle ministers, de inwoners van Israël en de rest van de wereld: wij zijn soeverein, en dit is onze keuze en ons lichaam en onze vrijheid.”

4.8 48 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
1 maand geleden

Gisteren mijn 2e uitnodiging gekregen, en ongeopend in het archief geplaatst. Ik ben gezond en wil dat graag zo houden. Ze worden steeds gekker en wanhopiger om maar mensen te injecteren en te onderdrukken.

Lies live on, and the thruth is the victim.

Ton
Ton
1 maand geleden

Hij als Jood zijnde, moet toch beter weten. Of krijgen de ongevaccineerden een gele ster te dragen, net als toen?

Pieternella
Pieternella
1 maand geleden

Er niet voor uit komen lijkt me de meest veilige optie. Jouw medische gegevens zijn toch veilig volgens de AVG? Of zeggen dat je achterin de rij staat. Of dat je bij de controlegroep hoort. Ik weet wel dat die veiligheid niet zo bestaat, maar nooit zal ik door de knieën gaan, ga de Bijbel maar lezen.

Jos Veraart
Jos Veraart
1 maand geleden

DAAR BLIJVEN ZE OOK LEUGENS VERSPREIDEN IN ISRAEL TE GEK OM LOS TE LOPEN

x

Check Also

rutte

Rutte over coronadaden: ‘Als Van Haga gelijk heeft, dan moeten we een gezamenlijke gevangenis zoeken’

Kamerlid Wybren van Haga vroeg premier Rutte ...

baudet

Baudet zorgt voor vuurwerk in Kamer: ‘Het hele verhaal klopt van geen kant’

Er kan maar één conclusie zijn: het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

115
0
We lezen graag je reactie!x