Buitenland

Zweden verrast opnieuw: wil geen vluchtelingen meer opnemen

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zweden baarde eerder al opzien met de eigenzinnige corona-aanpak. Nu heeft de Zweedse regering nog een verrassende stap gezet: het liberale Zweedse asielbeleid gaat flink op de schop. Voorlopig worden er geen extra vluchtelingen en migranten opgenomen, schrijft de krant Epoch Times.

Terwijl Nederland na de brand in Moria op het Griekse eiland Lesbos vluchtelingen en migranten opnam, deed de Zweedse regering de deur dicht. De regering in Stockholm stuurde wel hulpmiddelen, maar nam geen vluchtelingen op.

Zweden gold tot voor kort als één van de meest liberale landen ter wereld wat betreft het vluchtelingenbeleid. In 2015 verwerkte het land meer dan 160.000 asielaanvragen.

Toen de rood-groenen in 2014 aantraden, nam Zweden 12 procent van alle asielzoekers op die naar Europa kwamen. Vandaag de dag is dat nog 3 procent. “We zullen ons aandeel vluchtelingen in de EU opnemen, maar niet meer dan dat,” verklaarde minister Morgan Johansson van Migratie.

Dat is een probleem. Om die reden heeft mijn regering het migratiebeleid aangepast

Er wordt in Zweden al wekenlang gesproken over de escalatie van het bendegeweld, dat volgens premier Stefan Lofven het gevolg is van slechte integratie. Dit jaar kwamen er al 27 mensen om bij schietpartijen. In vrijwel alle gevallen ging het om jonge, mannelijke bendeleden, zo schreef de Frankfurter Rundschau.

“Als de integratie niet langer functioneert, ontstaan er sociale spanningen in de samenleving en dat is niet goed,” zei Lofven. Daarnaast kunnen veel volwassenen geen werk vinden. Kinderen zien dat en denken wellicht dat het normaal is. “Dat is een probleem. Om die reden heeft mijn regering het migratiebeleid aangepast.”

Het aantal beschikbare verblijfsvergunningen is vanaf nu beperkt. Tot de zomer van 2021 wordt ook de gezinshereniging beperkt. Een commissie heeft bovendien 26 voorstellen ingediend om de asielwet permanent aan te scherpen. In de toekomst zullen verblijfsvergunningen alleen worden verstrekt aan personen die beschikken over goede taalvaardigheden en een toereikend inkomen.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieternella
Pieternella
1 jaar geleden

Go, Sweden!

Gienekehado St.
Gienekehado St.
1 jaar geleden

Na Denemarken beseft nu ook eindelijk Zweden waar ze al die decennia mee bezig waren. De sloop van hun eigen vaderland!

Gaston
Gaston
1 jaar geleden

#wegaanzebrengen

Reliable Liar
Reliable Liar
1 jaar geleden

Duurt ff voordat het kwartje valt. Ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat ze in Den Haag wakker worden ….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

30
0
We lezen graag je reactie!x